Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29/11/2016
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Йогалатес, дишане, био-енергийни упражнения, кристалотерапия, светлинна медитация, звуково тониране, мудри, крии и работа с аромати и утвърждения за Пъпна чакра.

ВАЖНО!!!! Практиката включва около час теория и час практическа работа. Носете си тефтер, за да запишете важните моменти. За хората, които вече са посещавали тази енергийна практика ще има нови моменти и отправни точки, така че заповядайте.Часът е подходящ за напълно начинаещи в йога и енергийни практики. Практическата част не е подходяща за бременни жени, заради специфичните дихателни техники.

ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:

– Агресивни и доминиращи ли сте? Може би доста властни? Манипулирате ли другите, за да постигнете своето?

– Често ли се случва да се отчайвате лесно, да се чувствате безсилен, лишен от спонтанност, лесно да се отказвате, да проявявате стеснителност и срамежливост, да сте готов да се огънете пред всяка пречка в живота?

– Проявявате ли алчност и злоба, вътрешен гняв, неспособност да взимате правилно решения?

– Държите ли да имате последната дума?

– Отчаяни ли сте, че независимо колко усърдно работите, не можете да разгърнете истинския си потенциал?

– Понякога чувствате ли се безсилни? Случва ли ви се да бъдете нещо като жертва? Обвинявате ли всичко и всички за нещата, които Ви се случват? Заемате ли отбранителна позиция?

– Можете ли да кажете, че вървите с тълпата или пък следвате собствения си път, без особено да се замисляте как ще се отрази това на другите?

– Преживели ли сте някакъв стрес или смут между 8 и 12-годишната си възраст?

– Егоцентричен ли сте( смятате ли се за нещо повече от другите хора)? Надменен ли сте?

– Прекалено активен ли сте? Прекалено амбициозен? Може ли да се каже за вас, че сте кариерист и работохолик?

– Обвинявате ли често околните и себе си ,критикувате ли и осъждате ли себе си и другите?

– Свръхчувствителни ли сте , изпитвате ли непрекъснато безпокойство и неудовлетвореност, често чувство на вина, самокритичност и затруднена концентрация?

– Страдате ли от храносмилателни или хранителни разстройства : проблеми с жлъчката( камъни в жлъчния мехур) ,черния дроб , стомаха и задстомашната жлеза, далака, чевата, надбъбречните жлези, метаболитни нарушения, язви , диабет и хипогликемия; хронична преумора; хипертония ?

Манипура ( 3-та чакра) е центъра на силата, на действието, разположен в зоната на пъпа, затова се нарича още Пъпна чакра. Думата „манипура“ от санскрит означава „ блестящ скъпоценен камък“ и действително чакрата на слънчевия сплит е изключително важен център , защото в нея се осъществяват връзките между хората в енергиен аспект. Интересен и малкоизвестен е факта, че Пъпната чакра на майката се свързва с тази на новороденото дете чрез невидима нишка. Аналогично е свързването между хора, които са в тесни взаимоотношения, например влюбените. Колкото контакта между хората е по- близък, толкова връзките между чакрите им са по- плътни, здрави и повече като количество.
Елементът, ръководещ Манипура е ОГЪН. Цветът – ЖЪЛТО. Това е чакрата, която отговяря за действието, трудолюбието, старанието и вниманието в нашия живот, център на волята, в който се раждат нашите личностни оценки и мнения за нас и за другите. Пъпна чакра е центърът на емоционалния ни живот. Тя отговяря за това как да се впишем в света, как да сме значими в този свят. Манипура- това е стремежът ни за справедливост, за дълг, да получаваме според заслуженото, стремежът ни за успех в живота. Силната Манипура е най- основното, първостепенно качество на деловия човек. Тук се намира личната власт и Егото. В този енергиен център се появяват екзистенциални въпроси за всеки човек и всеки от нас се е питал: „Кой съм аз?“, „Какъв искат другите да бъда ( какъв трябва да бъда) ?“, “ Това съм аз“, „Такъв искам да бъда“. Тук се появяват етикетите и мислите , които човекът обича да използва за нещата, за хората, за света около нас. Затова и тази чакра отговяря на 3- тия ни енергиен слой- Менталното тяло( мисъл- формите). В него се появяват ИДЕИТЕ, които могат да бъдат видени от ясновиждащите като цветни мехури. Нашите обикновени мисли тук се превръщат в мощни и добре оформени сили, влияещи в последствие на живота ни.

Човекът, съсредоточен в тази чакра чувства потребност да достигне целите си и да ги реализира в този свят. Той може да използва волята си да манипулира или да вдъхновява другите, за да се сдобие със своето. Хората с добре развита 3-та чакра (БАЛАНСИРАНА) имат силна воля, честни са, целеустремени, в добро здраве, притежават лидерски качества, жизненост и вътрешен баланс, вдъхновение, сигурност, увереност, мъдрост и вяра в собствените възможности , упование в естествения поток на живота. За тях може да се каже, че са силни и енергични хора, които знаят какво искат от живота и правилно преценяват своето място под Слънцето. Неслучайно чакрата на Слънчевия сплит е разположена в тази зона, която пряко се въздейства от земния логос- Слънцето!

Отворената и балансирана Манипура дава : Материално благосъстояние, просперитет, стабилност, способност за релаксиране, способност за освобождаване от стари модели, споделяне, подкрепа и съдействие от планетата и нейните жители, човек се храни бавно, притежава физическа и умствена гъвкавост, щедрост, оптимизъм.

НЕБАЛАНСИРАНАТА Пъпна чакра води до натрупване на вътрешен гняв, злоба, отчаяние, безсилие, поява на чувството “ не струвам“, желание за доминиране над другите, егоцентризъм ( „ Аз съм по- важен от другите“), алчност, осъждане, критикуване, забелязва се тенденция да намираме недостатъците у другите. Такива хора са много често агресивни и постоянно обвиняващи обстоятелствата, хората, нещата , на тях всичко им пречи. Често са надменни, застават в отбранителна позиция, прекомерно активни, неудовлетворени, прекалено амбициозни, кариеристи, работохолици, неспособни са да взимат правилно решения, имат затруднена концентрация, готови са да се огънат, за да получат признание, носят самокритичност в себе си, вина. Използват манипулацията като ежедневен метод във взаимоотношенията с околните. Страдат почти винаги от някой от следните физически разстройства или от няколко накуп: проблеми с червата ( лошо храносмилане), всевъзможни храносмилателни заболявания, като язви, нервен стомах, гастрит, колит, проблеми с панкреаса ( задстомашната жлеза) – диабет, камъни в жлъчката, чернодробни заболявания, проблеми със зрението.

В този специален час ще акцентираме на йога- асани и енергийни практики, въздействащи върху заболявания на: жлъчката( камъни в жлъчния мехур), черния дроб, стомаха и задстомашната жлеза, далака, чевата, надбъбречните жлези, метаболитни нарушения, язви , диабет и хипогликемия; хронична преумора; хипертония.

Цена: 18 лв

Картите за посещения важат с доплащане 8 лв
Водещ: Деси
N.B.:Един от участниците в енергийната практика ще спечели красиво колие от естествени кристали, балансиращи и пречистващи чакрата на Слънчевия сплит.

Сподели