Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02/10/2015 - 04/10/2015
6:30 pm - 3:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


с Деви (Mandala Sofia) и Яв (Two in One – Varna)

Семинарът е подходящ както за двойки, така и за приятели, експериментатори и търсачи на нови усещания. Може да дойдете с партньор или сам.

Акро йога ти поставя криле. И буквално и символично. Преобръщаш се, разчупваш се, свързваш се, смееш се, преодоляваш се, търкаляш се, достигаш нови вътрешни и външни висини. И всичко това в компанията на друго човешко същество, точно като теб – с радости и тъги, което също търси себе си чрез опита. Акро йога ти дава възможност да съпреживееш релността чрез партниране и игра и да станеш по-толерантен в общуването си.

Акро йога развива колективно съзнание и свързва по един необикновен начин практикуващите.

Корените на акро йога пробиват съвремието и се разпростират назад към 1938 година, когато бащата на виняса йога Кришнамачария е заснет как вдига деца на краката си, които изпълняват различни асани във въздуха. В наши дни през 2003 година двама прекрасни акробати и йоги създават стила акро йога, който бързо става популярен.

Самата дума акро идва от гръцкия корен акрос – високо и санскритската дума йога – единение. В комбинация акро йога означва ИЗВИСЯВАЩО ЕДИНЕНИЕ. На високо много красиви форми могат да бъдат създадени и в един по-напреднал етап, практикуващите се оставят на един фин поток да ги движи без думи. На физическо ниво акро йогата също задоволява човешката ни нужда от допир, която е фактор за оцеляване на бебетата, а на духовен план акро йогата ни помага да се почувстваме свързани със себе си, един с друг и с цялото творение.

Акро йога е социална практика, която води до дълбока лична трансформация. Практикуващият е изправя и преодолява страховете си, култивира доверие и буквално се научава да лети, подкрепян отдолу. В акро йогата има три роли, през които всеки може да мине, или да избере тази, която най-добре му пасва, а именно: спотър (пазител), летец и база (основа).

В този семинар по акро йога ще се запознаем с два аспекта на летенето: терапевтично и акробатично. При терапевтичното летене основата е активна и е „даваща“, а летеца е пасивен и е „получаващ“. При акробатичното летене и двамата са активни и се изисква добър контрол и координация, но дори и човек да е съвсем начинаещ може да се научи, тъй като работата на спотъра е да пази и да не позволи падане.

Тази партньорска практика се основава на изграждане на доверие и връзка и е достъпна за всички нива на практикуващи. Ще имате възможност да овладеете различни техники и похвати, за да се превърнете в стабилна база или грациозен летец. Ще можете да пренесете техниките и играта в свободното си време и да имате още един супер забавен и дълбоко свързващ начин на общуване.

 

Програма:

Петък 18:30 – 20: 00 ч

Доверие Докосване Игра – контактна импровизация и партньорски игри

Събота 10:00 ч – 18 : 00 ч с 1.5 часа почивка за обяд

Основи на акро йогата

Различни роли

Терапевтично летене – техники и похвати с практически насоки

13:00ч – обяд в Сома (включен е в цената)

14:30 – 15:10 ч – Йога нидра (дълбокорелаксираща практика – йогийски сън)

Акробатично летене -техники и похвати с практически насоки

Аcro yoga playground – ще съчетаем наученото, като свържем отделните елементи в красива последователност и усетим акро флоуа

Акро йога летище и други игри – заключителни групови игри с акро елементи

Неделя

11 – 13 ч.

Ако е хубаво времето – в парка, ако не – в Мандала.

Акро флоу практика отворена за всички- Сита, Рама, Хануман – трите роли на акро йогата в действие

Цена за 1 човек за целия семинар – 70 лв

Цена за 2 партньори – 120 лв

Цена за 1 акро йога практика петък – като на редовна практика

Цена за 1 акро йога пракитка в неделя – 15 лв

Запазете си място на 0894 488 809

info@yogamandala.net / www.yogamandala.net

FB / AcroYoga Bulgaria

FB / Acro yoga cosmos Sofia

 

Сподели