Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/05/2017
11:30 am - 1:15 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Какво е арт коучинг

Това е метод съчетаващ в себе си класически коучинг и арт терапия. Арт коучингът помага чрез изкуството да изразим  преживяванията, проблемите и вътрешните си противоречия. Увеличава осъзнатостта  ни по отночение на самите нас и заобикалящия ни свят също. Помага ни за по-доброто разбиране на нашите мисли, емоци, реакции и за тяхното приемане. Този подход има за цел да ни подкрепи да надникнем в себе си и да извадим нещата, които ни пречат и блокират. Арт коучингът укрепва връзката ни с вътрешните ни сили ,мъдрост и интуиция, така че да живеем с лекота в хармония и вътрешен баланс.

  Как протича една арт коучинг сесия

 Заедно създаваме пространство, в което можете да отпуснете въображението си и да експериментирате свободно без да бъдете оценявани или форматирани. В среда без начертани рамки и ограничения, без правилно и неправилно, имате възможност да опознаете своите емоции, реакции, решения и действия, да разберете кои са вашите движещи мотиви.

По време на арт коучинг сесиите се използват различни арт техники, коучинг практики и упражнения. Генерирате алтернативни решения, засилвате вашата креативност и визия. Откривате мислите и убежденията, които ви ограничават и се стремите да ги преработите в конструктивни – работещи за вас.

Какво постигаме с арт коучинга

Арт коучингът е процес на изследване, разширяване и осъзнаване на вашата вътрешна реалност и взаимодействието ви със заобикалящата среда с цел себепознание, приемане, личностно израстване, вътрешен баланс и хармония.

Участвайки в този трансформиращ творчески процес вие достигате до максимално ниво на осъзнатост. Имате възможност да разберете какво ви задвижва, от къде идват някои конкретни ваши емоции, мисли, поведения. Чрез творчеството ще дадете възможност на онва, което стои дълбоко скрито вътре във вас да излезе на яве и да бъде трансформирано. Ще  се освободите от болката и ненужните, неработещи модели на поведение,  ще се фокусирате върху работещите и положителните неща в своя живот и ще се научите да използвате ресурсите, с които разполагате. Учите се да чувате своя вътрешен глас и да се доверявате на интуицията си. Събуждате твореца в себе си, откривате своя вътрешен лидер, създавате своята реалност – такава, каквато ви харесва.

За кого е подходящ арт коучингът

Сесиите са подходящи за всеки, който иска да постигне по – дълбоко ниво на себепознание и връзка със себе си, себеприемане, хармония, вътрешна удовлетвореност, баланс  и щастлив живот; Да трансформира стари преживявания, които му пречат и да преработи негативни емоции; Да се справи с трудна ситуация; Да намери своите отговори на важни въпроси, да се разтовари от стреса или просто да се зареди с положителна енергия.

Не мога да рисувам

 За да участвате в арт сесиите, не е необходимо да можете да рисувате или да имате предишен опит с каквото и да е творчество. При тях вниманието не е насочено към крайния резултат – рисунката или продукта, а към самия процес и човека. Важно е това, което се случва с вас, докато създавате своите творения. Фокусът е върху онова, което откривате и осъзнавате по време на сесиите, използвайки  различни творчески подходи.

 

Всички необходими материали са осигурени на място. Необходимо е да сте с удобни дрехи, тъй като се работи на пода.

Изисква се предварително записване до 20,05,2017

Цена:
25 лв

Водещ:
Силвия Трифонова, професионален сертифициран коуч към Ериксън Колидж /Канада/- ЕСРС; акредитиран  коуч към ICF Global за личностно и организационно развитие – ACC;  сертифициран коуч на високо ефективни екипи – НРТС и арт терапевт. Член на Международната коучинг федерация ICF Global и на ICF България.

Сподели