Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 25/09/2015 - 27/09/2015
All Day

Location
Боровец


Синхронизиране на 3-та (Манипура) и 4-та (Анахата) чакра. Йога сред природата, мудри, вегетарианска храна и езда.

 

Гората на Боровец ще ни подслони за едно уникално изживяване. Елате на ритрийт с Деси, където ще поработим върху синхронизирането на 3-та (Манипура) и 4-та (Анахата) чакра. Ще се научите да отстоявате мнението и позициите си, като следвате вашия път с широко отворено сърце към другите хора. Предвидили сме и йога за гръбначни изкривявания и болки в областта на кръста и гърба. Всичко това ще се случи на 60 км от София в кк Боровец. Избрали сме хотел, който е заобиколен от вековна борова гора. Ще съчетаем досега с природата с удобствата на 4 звездно СПА изживяване, йога по изгрев слънце, веган храна, изразяване на волята и овладяване на контрола чрез езда, много игри и практики.

 

Цена : 169 лв на човек настанен в двойна стая

Какво включва цената :

2 нощувки на човек, настанен в двойна стая

2 вегетариански късни закуски (от 10:30 ч)

2 вегетариански вечери

Сутрешна йога

Следобедно-вечерни практики и йога занимания

30 минути езда с квалифицирани инструктори

Ползване на вътрешен басейн, арома сауна, сауна, парна баня и релакс зона

Ползване на Wi-Fi в стаите и общите помещения

Паркинг

Курортна такса, туристическа застраховка, ДДС 9%

http://www.radinasway.com/bg/

 

По време на събитието може да доведете и вашето семейство и приятели. Подготвили сме специална цена от 135 лв за всеки, който не желае да се включва в практиките.

 

Цена : 135 лв на човек настанен в двойна стая

Период : 25.09-27.09.2015 г.

Какво включва цената :

2 нощувки на човек, настанен в двойна стая

2 вегетариански късни закуски (от 10:30 ч)

2 вегетариански вечери

30 минути езда с квалифицирани инструктори

Ползване на вътрешен басейн, арома сауна, сауна, парна баня и релакс зона

Ползване на Wi-Fi в стаите и общите помещения

Паркинг

Курортна такса, туристическа застраховка, ДДС 9%

 

Възможност за индивидуални енергийни лечебни сесии: цена: 50 лв

 

Бонус за всички участници в практиките :

Като бонус, Деси ще ви научи на много мудри, които да използвате в ежедневния си живот. Мудрите са движения от йога само с ръцете, които променят енергетиката на тялото.Те са изключително лесни за правене, но са толкова мощни, че могат да трансформират живота ви.

 

За записване : Заявете вашето участие на info@yogamandala.net или 0894488809. Необходимо е заплащане на капаро в размер 50% от сумата.

 

Как действат Мудрите?

Просто като освобождават блокираната в тялото ви енергия- в енергийните канали, наречени нади и в енергийните центрове, наречени чакри.

Мудрите насочват освободената енергия така ,че да ви помага да постигате целите си и да се справяте с проблемите на ежедневието. Те са свещени, древни и лечебни упражнения, съчетани със специален начин на дишане( дихателни техники), движения на очите, мантри, медитации, визуализации, молитви и утвърждения, които допълнително увеличават силата на всяка мудра. Не е необходимо да сте практикували йога. Щом сте в състояние да движите свободно ръцете си и да обръщате внимание на дишането си, значи можете да използвате тези древни целебни мудри, за да обогатите живота си- където и да сте, само срещу няколко минути дневно!

 

Ще усвоите:

– Мудра за щастие, любов, дълголетие и здраве;

– Мудра за постигане на вътрешен мир и вътрешна сила;

– Мудра за премахване на умората и превъзмогване на тревожността;

– Мудра за просперитет;

– Мудра за запазване на физическото и емоционалното здраве;

– Мудра за преодоляване на стреса, депресията, вината и гнева;

– Мудра за Успокояване на ума и изостряне на интуицията;

– Мудра за лечения на разбито сърце

и още някои важни и интерсни мудри, които рядко се преподават.

 

3 –ТА (МАНИПУРА) ЧАКРА –  център на СИЛАТА

Манипура ( 3-та чакра) е центъра на силата, на действието, разположен в зоната на пъпа, затова се нарича още Пъпна чакра. Думата „манипура“ от санскрит означава „ блестящ скъпоценен камък“ и действително чакрата на слънчевия сплит е изключително важен център , защото в нея се осъществяват връзките между хората в енергиен аспект.  Интересен и малкоизвестен е факта, че Пъпната чакра на майката се свързва с тази на новороденото дете чрез невидима нишка. Аналогично е свързването между хора, които са в тесни взаимоотношения, например влюбените.  Колкото контакта между хората  е по- близък, толкова връзките между чакрите им са по- плътни, здрави и повече като количество.

Елементът, ръководещ  Манипура е ОГЪН. Цветът – ЖЪЛТО. Това е чакрата, която отговяря за действието, трудолюбието, старанието и вниманието в нашия живот, център на волята, в който се раждат нашите личностни оценки и мнения за нас и за другите. Пъпна чакра е центърът на емоционалния ни живот. Тя отговяря за това как да се впишем в света, как да сме значими в този свят. Манипура- това е стремежът ни за справедливост, за дълг, да получаваме според заслуженото, стремежът ни за успех в живота. Силната Манипура е най- основното, първостепенно  качество на деловия човек. Тук се намира личната власт и Егото. В този енергиен център се появяват екзистенциални въпроси за всеки човек и всеки от нас се е питал: „Кой съм аз?“,  „Какъв искат другите да бъда ( какъв трябва да бъда) ?“,  “ Това съм аз“, „Такъв искам да бъда“. Тук се появяват етикетите и мислите , които човекът обича да използва за нещата, за хората, за света около нас. Затова и тази чакра отговяря  на 3- тия ни енергиен слой- Менталното тяло( мисъл- формите). В него се появяват ИДЕИТЕ, които могат да бъдат видени от ясновиждащите като цветни мехури.  Нашите обикновени мисли тук се превръщат в мощни и добре оформени сили, влияещи в последствие на живота ни.

Човекът, съсредоточен в тази чакра чувства потребност да достигне целите си и да ги реализира в този свят. Той може да използва волята си да манипулира или да вдъхновява другите, за да се сдобие със своето. Хората с БАЛАНСИРАНА 3- та чакра имат силна воля, честни са, целеустремени, в добро здраве, притежават лидерски качества, жизненост и вътрешен баланс, вдъхновение, сигурност, увереност,  мъдрост и вяра в собствените възможности , упование в естествения поток на живота. За тях може да се каже, че са силни  и енергични хора, които знаят  какво искат от  живота и правилно преценяват своето място под Слънцето. Неслучайно чакрата на Слънчевия сплит е разположена в тази зона, която пряко се въздейства от земния логос- Слънцето!

Отворената и балансирана Манипура дава : Материално благосъстояние, просперитет , стабилност, способност за релаксиране, способност за освобождаване от стари модели, споделяне, подкрепа и съдействие от планетата и нейните жители, човек се храни бавно, притежава физическа и умствена гъвкавост, щедрост, оптимизъм.

НЕБАЛАНСИРАНАТА 3-та чакра води до натрупване на вътрешен гняв, злоба, отчаяние, безсилие, поява на чувството “ не струвам“, желание за доминиране над другите, егоцентризъм ( „ Аз съм по- важен от другите“), алчност, осъждане, критикуване, забелязва се тенденция  да намираме недостатъците у другите. Такива хора са много често агресивни и постоянно обвиняващи обстоятелствата, хората, нещата , на тях всичко им пречи. Често са надменни, застават в отбранителна позиция, прекомерно активни, неудовлетворени, прекалено амбициозни, кариеристи, работохолици, неспособни са да взимат правилно решения, имат затруднена концентрация, готови са да се огънат ,за да получат признание, носят самокритичност в себе си, вина. Използват манипулацията като ежедневен метод във взаимоотношенията с околните. Страдат почти винаги от някой от следните физически разстройства или от няколко накуп: проблеми с  червата ( лошо храносмилане), всевъзможни храносмилателни заболявания ,като  язви, нервен стомах, гастрит, колит, проблеми с  панкреаса( задстомашната жлеза) – диабет, камъни в жлъчката, чернодробни заболявания ,проблемни със зрението.

 

4- ТА (АНАХАТА) ЧАКРА – „ЦВЕТЕТО НА ЛЮБОВТА“ – център на любовта и състраданието.

 

Анахата е централната чакра в нашето тяло, разположена в самата среда на гръдния кош. Тя е 4-тата чакра отгоре- надолу и 4-та отдолу- нагоре. Свързващо звено между земните и духовните центрове на енергия. Разположена е близо до Тимусната жлеза, отговяряща за нашия имунитет и здраве в най- общ план. Затова е така важно тази чакра да е балансирана.

 

АНАХАТА това е стремежът ни към красота, хармония и равновесие, сливане с красотата, радост от движението в Потока на енергията, любов, лишена от злоба. Цветът на тази чакра е основно зелен, което означава, че тук се крие лечебна сила и енергия за другите и за себе си, но тук има и розов цвят, изразяващ безусловната и безкористна любов, както и златисто, отразяващо универсалната любов. Елеменът, за който отговяря Сърдечна чакра е Въздуха. Тази чакра е умението да виждаме красотата у другите, красотата в обкръжаващия ни свят, в Природата.

Когато 4-та чакра е БАЛАНСИРАНА И ОТВОРЕНА човек е състрадателен, милосърден , умеещ да дава и да получава любов, обича другите без условие и вижда във всичко Бога. Той се намира в хармонични отношения, пълен е със съчувствие, доброта и прошка. Приема, че всичко е така, както трябва да бъде, не желае да доминира над другите и се интересува от това как те се чувстват, ясно осъзнава предназначението си в живота, осъзнат е за целите и отговорностите си Тук на тази Земя, чувства се удовлетворен и оптимистичен. Такъв човек се грижи за себе си и за другите.

 

Ако АНАХАТА е БЛОКИРАНА И НЕБАЛАНСИРАНА човек изпитва ненужна привързаност, зависимост от любов и от мнението на другите хора, той се съмнява в съществуването на любовта и се страхува от отказ, в него се трупа пасивна агресия, той е самотен и тъжен. Такива хора много често сами се изолират от другите, затвяряйки сърцето си, за да не бъдат наранени, те са понякога жестоки, често ревниви, неблагодарни и неспособни да обичат истински, не се интересуват как се чувстват другите, коравосърдечни са, завистливи и язвителни, в тях има стаена омраза. При тях тази мъка и затвореност на сърцето се изразява почти винаги във физически симптоми и редица заболявания: сърдечносъдови, респираторни, заболявания на белите дробове, хипертония, депресия. Анахата е затормозена ,замърсена и затворена, ако страдаме от синдрома на „разбитото сърце“, ако тъжим за починали близки или хора, които сме загубили и с които сме се разделили.

Сподели