Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 05/06/2018 - 29/06/2018
6:45 pm - 8:15 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Изследвай четирите архетипа на Женствеността в още по-голяма дълбочина! Предлагам ти поредица от 8 практики, посветени на Девойката, Изкусителката, Майката и Кралицата в теб. Това не са абстрактни понятия, а живи модели на мислене и поведение. От тяхното добро интегриране в живота ни зависи колко удовлетворени ще се чувстваме в дните си.

*ако често забравяш да се грижиш за себе си
*ако срещаш трудности да изразяваш нуждите си
*ако често си свръхемоционална или напротив, не можеш да се свържеш с емоциите си
*ако искаш да опознаеш сексуалността си като свещен израз на женското начало
*ако се чувстваш недооценена
*ако искаш да развиеш способността си да се отпускаш и приемаш даровете на Вселената
*ако искаш да срещнеш себеподобни, с които да споделяш пътя на израстването си

тази практика е за теб!

Ще имаме две практики седмично.

Вторник (от 18:45 до 20:15) – женски кръг на споделянето, в който ще изследваме всеки архетип в дълбочина. Кои са силните и слабите му страни, как да го инвокираме в живота си, как да проявяваме тази енергия адекватно.

Петък (от 18:30 до 19:30) – практическа част, в която ще излседваме през тялото как преживяваме всеки архетип.

Седмица 1 (05.06 и 08.06) – Девойката 
елемент: вода
цвят: зелен
сила: емоционална интелигентност
слабост: наивност, нежелание за поемане на отговорност
седмица от месечния цикъл: първа (фоликулярна фаза)
богиня: Хебе
Утвърждение: Аз съм обичано дете на Вселената.

Девойката е символ на невинност и чистота. Тя е неподправена, свежа, емоционална и пряма. Символ на младостта. Тя вярва в приказки и чудеса. В първия час, посветен на Девойката ще направим ритуал за почитане на водата, ще разгледаме кои са силните и слабите страни на този архетип и как ги проявяваме в живота си. Ще завършим с медитация „Моята мечтана реалност“. В петък ще изследваме Девойката през движението и концепцията за Лася – флуидност и лекота в тялото, последователност на действието и оставяне на потока.

Седмица 2 (12.06 и 15.06) – Изкусителката
елемент: огън
цвят: червен
сила: сексуална интелигетност
слабост: свръхсексуалност, използване на сексуалността като компенсаторен механизъм
седмица от месечния цикъл: втора (овулация)
богиня: Венера
Утвърждение: Насладата е мое свещено право.

Изкусителката е архетип, който често се свързва с негативни образи на свръхсексуални жени, които използват съблазняването като оръжие. Това е много повърхностен поглед върху този архетип, който в сърцето си съдържа невероятна мощ. Изкусителката е онази, която познава своята сексуална енергия и знае как да я използва по креативен и съзидателен начин. Тя не се страхува да изразява себе си, своите нужди и желания и знае каква магия се крие в насладата. Във вторник ще направим огнен ритуал, ще изследваме какво значи сексуална интелигентност и как я проявяваме в живота си и ще завършим с практика „Аз съм магнит за любовта“. В петък през класически бели денс движения ще изразим вътрешната си Изкусителка и ще почетем енергията  на огъня.

Седмица 3 (17.06) – Майката 
елемент: земя
цвят: кафяв, охра
сила: материална интелигентност
слабост: игнориране на личните нужди
седмица от месечния цикъл: трета (лутеална) / бременност
богиня: Деметра
Утвърждение: Моето тяло е във връзка с Майката Земя.

Майката е архетипът на грижовността. Тя е подхранващата сила, която не просто дарява нов живот, но и се грижи за него. Майката е символ на изобилието. Тя е тази, която през връзката си със Земята става неизчерпаем източник на енергия и благополучие. За Майката ще имаме само една практика с продължителност 2 часа. По време на часа ще направим ритуал за връзка с нашите биологични майки и с майката земя, заедно ще сътворим мандала от цветя, ще видим как да балансираме грижата към другите с грижа за себе си. През танц ще почетем всички жени, които са живели преди нас и благодарение на които сме получили живота и ще завършим с медитация „Материализиране с лекота“.

 

Седмица 4 (24.06 и 29.06) – Кралицата
елемент: въздух
цвят: син
сила: ментална интелигетност
слабост: твърде силна мъжка енергия
седмица от месечния цикъл: четвърта (менструация)
богиня: Атина
Утвърждение: Имам поглед върху голямата картина.

Кралицата е архетип, който се свързва със студенината, отдръпването, твърде силната проява на мъжка енергия. Но кралицата е онази, която знае как да се грижи за общото благо, тя има поглед върху голямата картина и не се страхува да взима решения. Нейната сила е в способността й да прави връзката между събитията и на базата на разума и интуицията си да влиза в позицията на лидер. Във вторник ще направим тратака медитация за връзка с елемента въздух, ще влезем в контакт с интуицитята си и ще си позволим да получим напътствия, ще видим как можем да проявяваме Кралицата с внимание и грижа към околните и ще завършим с медитация „Живея своята мечтана реалност“. В петък на пълнолунието в Козирог ще направим специална ведическа огнена церемония + танцова практика за премахване на всички пречки пред успеха. Козирог е знак, който се свързва с усърдната работа и поемането на отговорност за общото благо. Това пълнолуние е перфектна възможност да почетем вътрешната си Кралица.

*Практиката в петък (29.06) е специален час заедно с астроложката и йога преподавателка Мими Дончева. Можете да видите пълната програма на този час в отделно събитие.

За да бъде пълноценна в ежедневието си и да се чувства добре в кожата си, всяка жена трябва да владее и четирите архетипа. Естествените ни наклонности обикновено са към 1 или 2, които проявяваме най-често, но по този начин не можем да преживеем пълнотата на Женствеността си. Тези практики са алхимичен процес на интеграция на четирите стихии и овладяването им в тялото и психето. За да извлечеш максимални резултати, е добре да посетиш и всички 8 практики.

Кога: месец юни, всеки вторник от 18:45 до 20:15 и петък от 18:30 до 19:30
Къде: yogamandala
Цена: 13 лв (важат карти Мултиспорт)
Водещ: Симона (https://goyogaflow.com/)

Сподели