Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 25/11/2014
8:00 pm - 10:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Това е една цялостна, съвременна, уникална, българска система за повишаване качеството на живеенето във всякакъв смисъл.

Системата представлява своеобразно изобретение в пресечната точка между прагматичната философия и практичната психология в съчетание с приятни физически упражнения с партньор. Изключително полезна за постигане на много добри резултати в позитивното себевъзприемане, всекидневната дейност на човека, самомотивацията, взаимоотношенията и професионалната реализация. Това е система за събуждане духа на сътрудничеството с всички позитивни следствия от това.

Отправна точка към акро йога, контактни импровизации и тантра.

Теоретичната част описва причините за човешкото нещастие, както и принципите на успешното живеене, равнопоставеното общуване и излизането от всеки вид драма. Основната идея е, че в един динамичен и непредвидим свят най-печеливша е нагласата за партньорство. Тогава всички взаимодействия на човека с другите хора и с околния свят се превръщат в красив танц, вместо в мъчителна борба.

Практичната част съдържа разнообразни упражнения с партньор именно с цел реално преживяване на състоянието на сътрудничество, освен различните здравословни ефекти като полезно допълнение за обездвижения и алиениран съвременен човек.

Дуоника е нещо като йога по двойки, фитнес с партньор, система от упражнения, които събуждат духа на сътрудничеството. Има 5 комплекса – два за начинаещи, един за напреднали, един за родител и дете и един за влюбени или съпрузи.

 

Чаткалина – мирното изкуство или звукът на дланите е танцова технология. Отново имаме сътрудничество, но и творчество, тъй като двамата партньори заедно могат да създават нови модули и хореографски композиции като засрещат дланите си в пространството. Използвани са много позиции, движения и траектории от бойните изкуства, но всичко е организирано и насочено към осъществяването на красиви форми, ритъм, звук и танцуване.

Изучава се и една форма, която взаимства всички здравословни ефекти от бавните движения в китайското бойно изкуство тай чи чуан, но е съставена от най-базовите позиции на Чаткалина.

 

Водещ: Димитър (Николов) Кръстев е един малко над 50-годишен заклет оптимист, член на МЕНСА, актьор от дублажа на филми, търсач на решения, генератор на идеи, практичен психолог, прагматичен философ, автор на книгите

„Дуоника – печелившата стратема за живеене”,

„Чаткалина – звукът на дланите”

„Режисьорът на човешката драма”

„Ти си любимо дете на Вселената”,

здраво стъпил на земята човек, който е убеден, че е намерил отговора на въпроса за цялата човешката драма, както и по-важния отговор на въпроса как да се измъкнем от нея и трайно да повишим качеството на своето живеене!

Димитър Кръстев е и мечтател, убеден, че като българи ще предложим на човечеството през 21-ви век както добри решения на вечните проблеми, така и методи за подобряване на живота на тази планета като цяло!

Това според него може да стане, като излезем на световния културен пазар с една достойна, съвременна, цялостна и хуманна психо-физическа система, която всеки един човек може за прилага в собствения си живот и каквато е създадената от него Печеливша Стратема за Живеене с двете физически системи към нея – Дуоника и Чаткалина! Третият инструмент е мрежа от Клубове за сътрудничество.

 

Цена: на дарения

Сподели