Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 01/10/2014
7:30 am - 8:30 am

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Застанали в поза лотос и релаксиращи, оставящи мислите да се плъзгат по повърхноста на водите – кристални, бездънни и безбрежни, призивно прохладни – красиво видение, което се разваля понякога от ежедневните тревоги и мисли, които като мухи, кацат върху съзнанието.
Състоянието на спокоен ум е трудна задача за съвременните хора, затова в нашите часове ще я достигнем през движението – източните практики ще се срещнат със западната душа.

Часът по динамична медитация е воден от психотерапевти, които ще бъдат съпричастни към провокираното от енергиите съзнание по време на медитациите. Участниците ще получат подкрепа, когато в тях тръгнат естествените процеси на прочистване и отработени така, че да заведат участниците към постигане на щастие, баланс и хармония със себе си и света.

Тази интензивна, физическа практика се провежда само рано сутрин, когато природата се събужда. Създадена от Ошо, тя протича за 60 минути в пет фази, които включват дишане, интензивни движения, естествени за тялото, динамично изпълнение на мантрата „ху“, осъзнаване и отпразнуване началото на новия прекрасен ден, който ни предстои. Заредени от енергията, която носим в себе си и която сме отключили ще завършим практиката в единение на душа и тяло.

Кога: 1 октомври, 7:30-8:30 сутринта
Къде: зала Мандала

Изисквания към участниците:
участниците трябва да бъдат психично здрави; да не страдат от: сърдечно-съдови заболявания; високо кръвно налягане; диабет; бронхиална астма;
заболявания на опорно-двигателния апарат; операции през последната една година.

ВОДЕЩИ: проф. Захарина Савова и Детелина Стаменова

Проф. Захарина Савова e психотерапевт към Института по Психотелесна Психотерапия и Факултета по Обществено Здраве към Медицинския Университет, София. Практикува йога и е работила с уважавани учители като Свами Чидананд и Шри Шри Рави Шанкар. „Всеки е допринесъл, но приех Свами Дев Мурти за мой учител. Всяка една среща ме е доближила и обогатила и приближила към безкрайната мъдрост за смисъла и ценностите на човешкия живот. Убедена съм, че един от начините да имаме по-балансиран живот и да се чувстваме по-щастливи, е практикуването на йога и дихателни пректики.“

Детелина Стаменова е терапевт, специализара в неорайхианска аналитична психотерапия и има специален интерес към Динамичната медитация. Занимава се с йога повече от 12 години, както и с чи кунг от две. „Открих, че това, което понякога ни пречи да си почиваме, е желанието да свършим много неща едновременно. Динамичната медитация ме плени с това, че в нея тялото успява да превземе съзнанието и така се стига до истинска релаксация, която ми помага в стреса на ежедневието“, казва Детелина, която е също така главен редактор на сп. Cosmopolitan.

Сподели