Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 13/07/2017
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Биоенергийни упражнения, йога, дишане, звуково тониране, медитация, мудри, крии, ароматни масла и кристали, работа с утвърждения за разгръщане на висшата интуиция, духовността и мъдростта.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Шеста чакра известна още като АДЖНА, челна или Чакрата на Третото око. Тя е разположена малко над веждите в центъра на челото.Силната АДЖНА ЧАКРА е знание за абсолютно всичко- от най- мащабните неща в живота ни- до най- дребните и малкозначими. Висшето знание и прозорливост за това как да постъпим във всеки момент зависи от правилното функциониране на Шестата ни чакра.
В този специален час ще акцентираме на йога- асани и енергийни практики, дихателни техники и медитация за отваряне на АДЖНА ЧАКРА. Часът е подходящ и за напълно начинаещи в йога, медитация и енергийните практики. Тази практика не е подходяща за бременни жени.
Ако имате следните проблеми на физическо ниво, то този час е подходящ за вас: проблеми с главата (главоболие и мигрена), лицето и лицевите мускули и нерви, очи и нарушено зрение( преумора и замъгляване), мозъчни проблеми (малкия мозък), слухови нарушения и чести проблеми с ушите, синусите, носа, челото, нервната система, нощни кошмари.
ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:

– Трудно ли ви е да помните сънищата си? Или пък често сънувате кошмари?

– Слаба ли е паметта ви? Слаба ли е концентрацията ви?

– Прекомерно плахи ли сте?

– Имате ли блокажи в някое от сетивата( зрение, слух, обоняние)?

– Чувствате ли сте впримчени, жадувате ли за свобода? Трудно ли ви е да си представите бъдещето?

– Трудно ли ви е да намерите баланс – в настроенията си, в телесната температура, в хормоните?

– Страдате ли от депресия и често ли сте под влияние на негативни мисли?

– Страдате ли от твърде много предразсъдъци, прекален рационализъм и упорство?

– Често ли се случва да правите неправилна преценка за хора, събития и неща от живота ви?

– Имате ли често натрапчиви мисли, самозаблуждавате ли се и отричате ли реалността?

– Преживели ли сте някаква травма или проблеми между 21 и 26-годишната си възраст?

– Страдате ли от главоболие, мигрена или проблеми със зрението, носа и слуха?

– Цинични ли сте?

АДЖНА от санскрит означава „ команден център“. Понякога я наричат ОКОТО на Шива или Джнана Нетра ( окото на мъдростта) .Този важен духовен център отговяря на епифизата, а в някои древни текстове и на хипофизата ( в хипоталамуса) – две изключително значими жлези с вътрешна секреция, които „командват парада“ на нашето здраве, метаболизъм и духовна еволюция. От това дали Третото око е отворено, затворено или полуотворено зависи каква е нашата интуиция, ясно виждане за нещата и до какво ниво е стигнало духовното ни развитие. Това е чакрата на ясновидството. Тук живее ВИСШАТА ИНТУИЦИЯ на съществото ни, която понякога е приспана и това затруднява нашия живот, както във физически и емоционален, така и в духовен и ментален план. Aджна контролира всички висши ментални функции. През този център преминават основни енергетически канали- положителната енергия на Слънцето и отрицателната енергия на Луната. Третото око вижда по- далече от обикновените очи. С първите две очи ние гледаме обикновения материален свят, а Третото око ни дава дълбочина и прозорливост в духовния свят (фините светове).

Балансираната шеста чакра имат хора, концентрирани и работещи осъзнато върху отварянето на третото си око. Те виждат най- добрия начин за всяко нещо, във всяко отношение и житейски аспект. У такива хора интуицията е мощна и развита, намират яснота във всичко, на което обръщат внимание. Те имат ясновидски способности, усещат хората и събитията и знаят ясно как да постъпят винаги. Имат умение да творят с лекота, фантазията им е впечатляваща. Те са целеустремени, концентрирани, умеят да планират и да разбират своите задачи, лесно трансформират негативните мисли и чувства в позитивни и постигат самопознание. Човек с активирана шеста чакра се издига над земните цели и привързаности, пречещи на повечето хора да изпълнят своята дхарма.

Когато тази чакра е ДИСБАЛАНСИРАНА човек е смутен, той е в депресия, отрича духовността и излишно се предоверява на разума.

!!!! NB !!! Важно е да се знае, че работата върху АДЖНА ЧАКРА ни свързва с Бога. Чрез този център човек хармонизира силите в себе си и постига баланс между ИН и ЯН! Хора, хармонизирали АДЖНА чакрата си могат да си създават нови реалности на физическо ниво само със силата на мисълта !!!
Практиката ще завърши с томбола. Печелившият билет ще получи красив амулет от един от кристалите, балансиращи 6-та чакра.

Водещ: Деси

За въпроси: 0899 774058 (Десислава Атанасова)
Цена: 18лв
С предварително записване 0894488809, info@yogamandala.net
Сподели