Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 22/06/2017
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Енергийна практика за щитовидна жлеза, общуване и 5 чакра- МОТО: „Да дадем свобода на пеперудата в нас!“ 

Дишане, биоенергийни упражнения, светлинни медитации, звуково тониране, визуализация, мудри, крии, храни, билки от аюрведа и работа с утвърждения за ГЪРЛЕНА чакра. Лечение на ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА с алтернативни методи.

Водещ: Десислава Атанасова
Дати: 22 юни (четвъртък)- 18.30ч. в Мандала
Днес е доказано, че най- успешни са онези личности, които знаят как да се изразят и как да подобряват постоянно взаимоотношенията си с околните! 
ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ ТОЗИ ЧАС?
Часът е подходящ за начинаещи в йога и енергийни практики. Подходящ е за хора, които искат да подобрят комуникацията с околните, да се научат да изразяват себе си, да се чувстват спокойни и в хармония със самите себе си и със света. Тази практика може да положи началото на нов холистичен подход на лечение и начин на живот за хора с нарушения на щитовидната жлеза. Може да за включите в този специален час, ако сте търсещи духовно развитие личности. Часът е подходящ за тези от вас, които искат да се научат да слушат себе си и вътрешния си глас, само тогава ние сме наистина будни, САМО ТОГАВА И ДРУГИТЕ ЩЕ СЕ ВСЛУШВАТ В НАС. Практиката е неподходяща за бременни жени, заради спецификата на дихателните техники и асани.
Ще поговорим и за МНОЖЕСТВО СПОСОБИ ЗА РАБОТА ВЪРХУ ЦЕНТЪРА НА ИЗРАЗЯВАНЕТО И СЛУШАНЕТО- храни, аромати, кристали (естествени камъни) и утвърждения за 5-та чакра. Както и кои ангели можем да извикаме за изчистване, балансиране и отваряне на Гърлена чакра.
Ще направим Медитация за отваряне на 5-та чакра, както и Визуализация за въздействие върху чакрата.
Ще се научим на древни МУДРИ, балансиращи Звукова чакра ( специафични жестове с ръце, съчетани с дишане, мантра, позиция на очите).

ВНИМАНИЕ! : След практиката ще чувствате лекота, спокойствие и хармония в себе си, сякаш сте хвърлили камък, заседнал в гърлото. Ще ЗНАЕТЕ КАК ПО- ДОБРЕ ДА КОМУНИКИРАТЕ И ДА УМЕЕТЕ ДА ИЗРАЗЯВАТЕ СЕБЕ СИ. Предупреждаваме Ви, че след практиката може да получите вдъхновение да говорите, да пишете или да пеете или …. желание да мълчите, но във всички случаи това може да означава, че енергиите на 5-та чакра са се балансирали.

ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:

– Страхувате ли се да изкажете мнението си? Срамежливи ли сте или прекалено тактични?

– Страхувате се или се притеснявате да опишете чувствата си с думи?

– Имате ли проблеми със слуха или говоренето? Фалшиво ли пеете, неспособни ли сте да следвате ритъм?

– Сплетничите ли много, прекъсвате ли хората? По-често говорите, отколкото слушате?

– Имате ли чувството, че съзидателността ви ( творчеството) е задушена или блокирана? Или смятате, че изобщо ви липсва?

– Преживели ли сте някакви проблеми или травми между 16 и 21-годишната си възраст?

– Страдате ли от напрежение в челюстта; проблеми в устната кухина, проблеми с гърлото( чести ангини и възпаления на гърлото), ушите, носа, гласа ( пресипналост), врата, шийните прешлени, раменете; щитовидната жлеза?

ДЕТАЙЛИ: Проправили път на енергията през сърцето, след като изчистихме Сърдечна чакра, тази седмица ще дадем глас на своята Гърлена чакра- Вишудхи, където живее ИСТИНАТА И КОЯТО СЕ БЛОКИРА от лъжата! Само така ще можем да изразим своя потенциал! Вишудхи чакра е да виждаш същността на нещата, усещането за главното в живота, тя е център на творческото прозрение, център на екстаза, център на пророческите видения и център на таланта!
Санскритското име на Пета чакра е Вишудхи/ Вишудха, което означава „пречистване“. Тази чакра се свързва със звука и вибрацията. А звука има пречистваща сила, тъй като въздейства върху клетъчната структура на материята. ВИШУДХИ е разположена над гръдната кост, в областта на адамовата ябълка. Тя се върти бързо и е небесносиня на цвят. Наричаме я още Звукова чакра, защото е свързана с умението ни да говорим, да изразяваме своята истина пред себе си и пред другите (близките, приятелите, клиентите, колегите, работодателите, зрителите/ слушателите) . Чакрата на гърлото е свързана с ПУБЛИЧНИТЕ ИЗЯВИ като: пеене, писане, речи, актьорска игра, преподаване и контактьорство.
Тя отговяря за задоволяване на собствените потребности, както от себе си, така и от Бог, близките, колегите, началниците.
Страховете, свързани с общуването свиват гърлената чакра и често водят до физически смущения в тази област. Маниакалният стремеж към изява, пък води до обратното- свръхстимулиране на чакрата, в резултат, на което тя излиза от равновесие и става непропорционално голяма.
5-та главна чакра е центърът на творческото изразяване и комуникацията. Чрез него ние даваме израз на това, което мислим, чувстваме, желаем или не желаем. Тази чакра ни помага правилно да определяме кога в живота да казваме „да“ и кога “ не“. Чрез Вишудхи ние можем да изразим физическите желания и тези на душата ни.
Чакрата на гърлото ръководи работата на едни от най- важните ендокрини жлези в тялото ни- ЩИТОВИДНАТА И ПАРАЩИТОВИДНИТЕ ЖЛЕЗИ. Те управляват баланса на нервната система, метаболизма, мускулния тонус, температурата на тялото.
Елеменът, за който отговяря Вишудхи е ЕТЕР/ ЕФИР/, т.е. АКАША.
Когато 5-та чакра е БАЛАНСИРАНА И ОТВОРЕНА цветът й е на ясно небе, огряно от Слънцето. Такъв човек винаги казва истината, красноречив е, държи на думата си, спазва обещанията си, той е освободен и активнообщуващ. Такива хора учат другите. Те вдъхновяват и предават на хората волята на Бог. Човек с балансирана Гърлена чакра не е склонен към повърхностни разговори, има способността да разбира себе си и другите и може да направи себе си разбираем за другите, както и способен да ги изслушва. Когато чакрата е напълно отворена мисли, чувства, вътрешни познания се изразяват открито и без страх. Такива хора са искрени, комуникативни, честни, открити, отговорни, откровени, дипломатични, имат добри взаимоотношения с другите. Често пишат стихове и са много артистични личности, които умеят да изразят творческата си същност.
Ако ВИШУДХИ е БЛОКИРАНА И НЕБАЛАНСИРАНА цветът й става синьо- сивкав, като унил, мрачен ден. В този случай човек може да е стеснителен и плах, той не може да изрази себе си, при него се появяват проблеми с гласа (пресипналост), гърлото (ларинкс, сливици, гласни струни), носа, устната кухина, ушите, проблеми със слуха и говора, заекване, шийните прешлени, напрежение в областта на врата и раменете, дисбаланс на щитовидната жлеза (хипо или хиперфункция).
Тези хора са неуверени в себе си, те се страхуват от критиката на другите, обидчиви са или вечно се оплакват. Те са отпуснати и уморени, изтощени, вяли или пък говорят рязко. Двете основни състояния на блокирана и небалансирана 5-та чакра са неспособност да се говори или неспособност да се мълчи (прекаленото говорене, известно като логорея). Хора със замърсена и разширена Вишудхи могат да изпаднат в другата крайност- вечните бъбривци, които клюкарстват и критикуват другите, самоизтъкват се; често са в конфликт и се срамуват от роднините си, пазят семейни или чужди тайни, жадуват за внимание, гневят се и лесно се обиждат, чувството за възмущение и неразбиране бавно ги отравя, а лицемерието и лъжата, с която често си служат ги потиска, прави ги вътрешно неудовлетворени, недоизказали се и разочаровани.

NB!: Ще завършим нашата трансформация отново с томбола за спечелването на БИЖУ от кристали, въздействащи на Гърлена чакра, направено от Деси.
За въпроси: 0899 774058 (Деси)
Цена: 18 лв.
С предварително записване: 0894488809, info@yogamandala.net 

Сподели