Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/09/2014
7:00 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Есенното равноденствие е момент с особено значение за много култури, символизиращ плодородието, равновесието и мъдростта. Тогава се извършват важни обреди, свързани с прибирането на реколтата и посяването на следващата, която ще спи под земята през зимата и ще се роди напролет. Продължителността на тъмната и светлата част на деня се изравняват, за да започне денят постепенно да намалява. А растежът и плодовитостта достигат своя предел и настъпва период на забавяне, разпад и покой – природата символично се обръща навътре.

 

В хармония с природните цикли, в деня на есенното равноденствие и ние ще се обърнем навътре към себе си с ритуал, чрез който ще култивираме вътрешното си равновесие и ще си направим равносметка за пътя, по който вървим и къде искаме да отидем. Ще започнем половин час преди залеза на Слънцето и ще завършим половин час след този миг, за да почетем баланса между светлината и мрака на този ден. Ще се съберем около есенен олтар и чрез медитативни техники и щипка „приложна магия” ще пожънем с благодарност, това което сме посяли през изминалите месеци и ще посадим семената на бъдещите си начинания.

 

Елате да се слеем заедно с енергийния импулс на есенното равноденствие, за да дадем тласък на развитието и промяната в живота си!

 

Кога: 21 септември, 19:00 ч.

Цена: на база дарение

 

Водещ: Мими Петкова е сертифициран инструктор по класическа (Хатха), аеро и детска йога. Има инициация в рейки и е преминала редица специализирани семинари по йога и балансиран начин на живот, сред които обучение по приложна психология, курс по ведическо хранене и др. Наред с йога, Мими е посветена и на друга древна наука – астрологията. Тя е дипломиран астролог (ученичка на Оксана Хорват-Станчева) и член на Съюз на астролозите „Иван Станчев“.

Сподели