Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 10/08/2014
8:30 pm - 9:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Настъпването на пълнолунието бележи момента от месеца, в който Луната преминава към фаза на намаляване. От астрологична гледна точка това е подходящ период да се освободим от всичко старо и ненужно – решения, намерения и модели на поведение, които повече не работят за нас.

Чрез медитативни практики ще си изясним какво искаме да пуснем да си отиде и ще изгорим на огнена церемония тези неща, за да ги дематериализираме символично.

Още в древността огнената церемония е използвана като средство за извисяване и озаряване на пътя на човечеството – за облекчаване на страдания, даряване на мир, изобилие, благоденствие и чистота. Огнената церемония е способ за свързване на човека с изобилието от космически сили във Вселената. Смята се, че огънят има пречистваща сила, която действа на две нива – външно и вътрешно. Външното влияние пречиства околната ни среда, „изгаряйки” негативната енергия в нея, а на вътрешен план огънят разпалва съзнанието, подпомагайки духовното ни израстване и освобождаването от онова, което ни задържа и ограничава.

По време на огнената церемония се пее 108 пъти Махамритюнджая мантра – мантрата на трансформацията, с която си помагаме за преработването на всичко негативно в нас. Тази мантра създава вибрации от по-висш порядък, които отблъскват отрицателната енергия и изграждат положителна защитна преграда. Махамритюнджая мантра притежава целебни свойства, дарява  мири благополучие.

Присъединете се към нас по пълнолуние, за да канализираме в своя полза енергията на този вълшебен момент от месеца!

 

МАХАМРИТЮНДЖАЯ МАНТРА

ОМ ТРАЯМБАКАМ ЯДЖАМАХЕ
СУГАНДХИМ ПУЩИВАРДХАНАМ
УРВАРУКАМИВА БАНДХАНАН
МРИТЬОРМУКШИЯ МАМРИТАТ

ПРЕВОД :

Възхваляваме космичното съзнание, което е навсякъде и се грижи за всички нас, нека ни освободи от тъмнината на невежеството чрез знанието за нашата безсмъртна природа, така, както плодът щом узрее, естествено се откъсва от стъблото.

Сподели