Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/05/2017
2:00 pm - 4:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


В този курс ще се запознаете с основите на изпълнението на позите от йога. Ще увеличите ефекта от йога практиката ви и ще придобиете по-добро самочувствие и по-дълбока връзка с тялото си и моделите му на движение. Ще намалите шанса да получите травма и ще заздравите тялото си по един функционален начин, помагащ ви да имате приятно ежедневие без болка и напрежение.

Подобрявайки моделите на движение в йога практиката вие пренасяте тези ползи и в живота си. Ще развиете база и физическа култура осигуряваща ви безболезнен и осъзнат живот на ниво стави мускули, сухожилия и нерви.

А знаете ли, че ако не сте запознати с детайлите на позата е възможно да си навредите повече, от колкото да си помогнете? На този курс ще имате възможността да чуете и преживеете пълни указания за изпълнението на асаните.

Позите в йога имат две части. Едната е външния изглед на позата, а другата е финото наместване, което трудно може да се забележи с просто око и то зависи от това дали сме информирани къде точно да се стегнем и къде да се отпуснем.

На груповите йога практики е по-трудно да се обръща персонално внимание на всеки участник – докато инструкторът демонстрира позите, той няма възможност нито да наблюдава и коригира, нито да изкаже всички детайли за асаната и подреждането на тялото. В днешно време информираните са печеливши, а неосведомените се чудят защо повтарят едни и същи грешки или защо ходейки на йога от толкова време имат минимален ефект.

Заповядайте да се потопим заедно в тънкостите на йога и мистерията на собственото тяло! Моля запазете своето място предварително чрез нашата онлайн регистрация на страницата на събитието.

Цена на събитието – 35 лв. 

 

Водещ: Георги Ранчев

С предварителна заявка може да се разпечатат на хартиен носител всички детайли за правилното изпълнение на позите на стойност 10 лв.

Основния стремеж на йога е да ни освободи от блокажите и моделите на напрежение, които ни задържат на по-ниските нива на вибрация, които се складират в тялото под формата на скованост, болка и физически и енергийни дисбаланси. Щом един проблем е прераснал във физически това означава, че дълго време е бил потискан и неизлекуван на ментално, емоционално и духовно ниво. Щом проблема е прераснал физически значи трябва да работим над него и с тялото, редом и с другите нивa. Чрез редовното практикуване на Асани постепенно се освобождаваме от болезнените симптоми в тялото.

Щом тялото е в оптимално здраве и равновесие, започваме да ставаме по-чувствителни към фините енергии от пранаяма, мантра и медитация. Когато изпълняваме позите правилно, развитието ни се забързва и можем да се насладим само на градивните ползи от йога асаните без странични ефекти и риск от травми. Кogато тялото ни е в добра кондиция и сме му отделили нужното внимание ни остава време и енергия да се насладим на другите по-високи нива на съществуване, без да мислим за болката и физическите си проблеми и как да ги решим.

Използване на тялото и движението са задължителна част от живота ни. Без него няма да имате пълно щастие и ако ви е сковано, то основното ви изразно средство е осакатено. За жалост в училище часът по физкултура е доста пренебрегнат и не се дава стабилна база за това как да поддържаме тялото си в отлично здраве. И все пак, по-добре късно, отколкото никога.

Този курс ще ви даде тази нужна база за да можете да си вземете действителните ползи от йога, практикувайки вкъщи или с група.

В курса ще приложим на практика фундаментите на изпълняването на базовите пози и ще пренесем внимание към детайлите им, като ги изпълняваме бавно и осъзнато. Имайки тази база ще можем да надградим и да изпълняваме по-сложни пози. Идеята на йога е не да трупаме мускули и да се напъваме докато правим позите, а да ги изпълняваме съобразно естествената ни геометрия.

Ще засегнем теми като: 
– правилни усуквания 
– активация и отпускане на корема
– правилно навеждане и изправяне
– правилно извиване назад 
-основни и опасни грешки при практикуването, които да избягваме.

Пози, които ще разгледаме детайлно: 
– Адхо мукха Шванасана – куче гледащо надолу
– Урдхва мукха шванасана – куче гледащо нагоре
– Маджарасана – Котка
– Уткатасана – стол
– Войн 1 и 2
– Бхуджангасана – Малка и голяма кобра
– Навасана – Лодка
– Салабхасана – Скакалец
– Вакрасана – усукване в страни от седеж
– Дъска 

Можем да си мислите, че позите са прости и ги знаете, но в тях се съдържа основата на по-напредналите пози. Ако се чудите защо качвайки нивото с малко и вече ви става трудно да направите гарван или друга по-сложна поза ,това е причината – липсва ви основата.

Тази асана работилница ще се проведе по отворен начин и комуникацията между инструктора и практикуващите ще е свободна – ще обсъждате как чувствате позите, ще се намествате взаимно и ще изучавате промените, които се случват в телата ви докато правите фините намествания.

Namaste <3

Сподели