Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 04/05/2017
6:00 pm - 9:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Животът е движение.
Красотата на дивото.
Магията на природата.

Усещане за тялото, духа и ума. Едно пътуване в магията на природата и мистицизма на света, в който живеем.
Ако жаждата за живот прелива и в твоите вени, продължи да четеш надолу, защото там ще откриеш първата по рода си комбинация между красотата на художника, нежния допир на бижута и звукът на картините. Да, прочете го правилно, това е събитие, на което картините говорят и докосват.
Каним те на изложба, на която никога не си присъствал досега. Това е изложба на три автора, които обединиха своите изкуства в едно незабравимо преживяване. За теб.
Ще станем свидетели на първата изложба на натуралния художник на природата Екатерина Стайкова и нейната дъщеричка Дара, магьосницата на аргонита Диана Симеонова и жената, която чете за незрящите – Ина Симеонова.

В този празник на изкуството, Екатерина ще ни представи своето разбиране за рисуването, отхвърляйки клишетата. Тя призовава въображението на съвременния ценител и го подканва сам да открие посланието към себе си, чрез формата и въздействието на нейното изкуство. Картините са създадени в периода 2014-2017г. и отразяват цветовете на емоциите ѝ преплетени във форми.
Всички картини на това събитие ще бъдат допълнени от истински ръчноизработени бижута, заредени с положителна енергия за техните бъдещи собственици.
Като казахме, че картините говорят, наистина го мислихме. Те ще го направят чрез ангелския глас на Ина Симеонова, чиято мисия е да облича картините в думи. Към всяка картина има история, която ще оживее на място, четена на глас от Ина.

Нашите автори са истинско богатство, позволи им да ти се представят:

„Аз съм Катя. Последните години се отдадох на рисуване, снимане, четене, игри и занимания с прекрасната ми дъщеричка. От края на 2013-та година започнах да правя нещо, което не бях правила от детството ми. Да рисувам. Най-голяма заслуга има дъщеря ми Дара, която ми даде куража, вярата и силата да правя това, което най-много харесвам и обичам. Освен това много обичам да снимам. Мястото, където живеем в момента ми позволява да бъда ежедневно сред гората, полята, близо до или в реката и да снимам на воля. Обичам много да пътувам, да опознавам нови култури и традиции и да се запознавам с нови и интересни хора. Често се включвам като доброволец в редица мероприятия, тъй като обичам да помагам. Опитвам се да прокарам свои идеи и виждания, за да може един ден двете с дъщеря ми, а и всички останали, които споделят вижданията и идеите ми да заживеем на едно по-добро място.

Дара в момента е на 7 години. Ходи на училище. Тя е една малка вълшебница. Обича най-много своята майка, двете кученца – Джефи и Аспар и единадесетте им котенца. Рисува малко отпреди да проходи. Има удивителен поглед върху нещата и хората около себе си. В главичката й се вихрят много интересни идеи. Смята, че хората могат да се лекуват с вълшебството в рисунките й и нещата, които прави с малките си ръчички. Иска да спаси планетата от МПС-тата, които замърсяват въздуха. Не иска да има убити, затворени или не добре гледани животни по света.
Един ден докато се храни с майка си й споделя, че е редно вече хората да започнат да се хранят от една лъжица и една паница на масата и така щяло да стане едно голямо вълшебство. Вълшебствата са навсякъде около нея. Не е привърженик на бързането. Някой ден иска да си има собствен ресторант и място, където да може да рисува и да прави дрехи.

От 2014-та година мечта на Дара бе един ден двете да направим изложба и да покажем нещата си. На мен обаче ми бе нужно време, за да преборя страховете си, несигурността си. Благодарение на голямата подкрепа от Дара, на приятелите ми и на обучението ми в Университета за личностно развитие и предприемачество от началото на 2017-та година и немалкото домашни по които работя много упорито и прилагам наученото на практика, направих тази крачка и изложбата днес вече е факт! Много сериозна помощ и подкрепа получих от своя учител в УЛРП – Пламен Попов и още няколко човека от университета.
Вече искам да каже и покажа на всички, че няма нищо невъзможно, че трябва да си слушаме сърцата, че трябва да чуваме децата си и да им отделяме нужното им време, че сме тук на Земята да се развиваме, да си помагаме и да се обичаме. Всички ние тук сме едно голямо семейство!
Всяко живо същество, случка или ситуация, които идват в живота ни са един голям Дар!
Изложбата е първата сериозна крачка към постигането на целта ми. Искам повече усмихнати и щастливи хора. Искам повече хота да повярва и да усети вълшебството около себе си, да видят красотата в деня, нощта, дъжда, земята, камъка, дърветата, цветята, животиннките и хората.
Добре би било да ценим всичко и всеки около нас и да го пазим!
Всеки заслужава внимание, любов и топлина!
Земята е мой дом тук и сега и искам домът ми да стане по-светъл, по-шарен и по-весел!”

„Аз съм Диана и съм Търсач, и Муза, и Спусък! Цял живот търся нови пътеки за срещата с истинското ми Аз. Междувременно някак естествено ми се получава да вдъхновявам и хората около мен да бръкнат по-дълбоко в себе си и разчупвайки комфортния си свят или дълбоко вкоренените си навици да разцъфнат. С други думи аз съм всичко, което пожелая да бъда и вярвам, че това е присъщо на всеки от нас! Имам опит в сферата на хазарта, PR, ивент мениджмънт, обучения и невротерапия. Към момента се занимавам с корпоративен HR, защото вярвам, че най-важното нещо е връзката между хората. Там всеки ден ти се предоставя шанс да докажеш, че няма начин да няма начин. Не вярвам в ограниченията, защото всички сме прекрасни, могъщи и творчески духовни същества. Учила съм и съм се занимавала активно с Психология, Медиация, ЕЕГ-биофийдбек, Бързо четене, Мнемоника, Рейки, Акаши и какви ли още не интересни неща… Последното ми приключение са кристалите, оргонитите и астропсихологията, на които се отдавам с цялата си страст, защото какъв е смисълът човек да прави нещо без да гори в идеята? Книгите са моята голяма любов, защото разширяват света дo безкрай. И нали ви казах, че съм муза – умея да вдъхновявам, защото аз самата винаги пламтя в поредната красива идея! И то се случва… Светът около мен става все по-хубав…“

„Аз съм Ина. Пълна с енергия и следваща инстинктите си. Обичам да се предизвиквам. Да правя неща, които никога преди това не съм. Влюбена в конете, самолетите… и в живота. Казвам ви, хора, ще живея поне до 150 години. Защото по-малко просто не стигат! Нито за мечтите, нито за върховете, които имам да достигам!“

Каним те на 04 май /четвъртък/ 2017г., от 18:00 ч. До 21:00 ч. в Център за Цялостна Трансформация – „Мандала“, когато ще проведем живата изложба – „Усещане за живот ”

Това ще бъде едно различно и вдъхновяващо преживяване за всеки посетител. Далеч от стандартите и разбирането за обичайна изложба, както и за обикновени картини, няма да искаш да си тръгнеш без да вземеш част от магията със себе си.

Очакваме те!

10% от всички приходи, ще дарим благотворително.

ВХОД СВОБОДЕН

Сподели