Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 16/03/2018
6:30 pm - 8:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Обездвижването от почти цял ден седене на едно място на стола пред компютъра е голям бич за тялото на всеки съвременник, който прекарва така дните си. Зачестяват оплакванията от болки в кръста и гърба, проблеми със ставите, ошипявания във врата все повече сред все по-млади хора. За да поддържа по естествен начин здравето си, тялото ни обожава да се движи. При това по не толкова натрапчиви начини. Ние често отиваме от едната крайност в другата – обездвижени сме цял ден и след това отиваме на някоя силова тренирвока. Когато тялото започне да боли, си казваме: „Ето, добре се радвижих!“ Дали обаче вашето тяло харесва наистина екстремния режим, на който го подлагате?! То предпочита да се движи често и по малко вместо за час и половина в края на деня да бъде свръх натоварвано.

По време на тази сесия ще ви покажа как можете да раздвижвате тялото си в офиса, дори докато седите на стола. Какви трикове да използвате, за да се движите повече, дори и по малко в хода на работния си ден. Ще говорим защо е важно да сменяме често, доколкото ни е възможно позицията на тялото, дори когато сме пред компютъра с часове наред. Ще ви покажа и начини за раздвижване в леглото сутрин преди работа, когато нямате време за йога, тичане в парка или друг тип движение за събуждане на тялото. Ще ви демонстрирам и как можете да използвате интериора у дома или в офиса, за да си дадете приятна порция разтягане и движение – все начини, които помагат на физиката ни да получи онова, от което се нуждае, без да чака момента, в който ще я претоварим в залата за йога или фитнес.

По време на тази сесия ще получите ценни съвети и упражнения за това как да се раздвижвате в пространството, в което прекарвате дните си – офисния стол, стаята, леглото сутрин преди ставане за работа.

И знайте – състоянието на гърба и ставите ви определя истинската ви възраст!

Цена: 15 лв (важат карти Мултиспорт)

Водещ: Анастасия

Анастасия Манлихер води групови и индивидуални релакс и медитативни сесии, тренинги за освобождаване от стреса и за трансформиране на неблагоприятни житейски обстоятелства от началото на 2014г. Разработва и двигателна програма за здравето на гръбнака и ставите и срещу обездвижването на съвременния човек, базирана на йога асани, китайска гимнастика и лечебна физкултура. В продължение на вече повече от четвърт век изучава философията и практиката на йога, приложна психология, други древни системи за възстановяване баланса на тялото и ума. Учи психо-соматика още по време на бакалавърската си степен в университета. Завършила е Клинична педагогика и психология за деца с психо-соматични заболявания. Част от обучението са дисциплини по детско-юношеска и обща психология, неврология и психиатрия, анатомия и физиология, педиатрия и кинезиология. Магистратурата й е Връзки с обществеността, а в момента е докторант по Психология на здравето в Софийски университет – специалност, която отново разглежда връзката психика-емоции-тяло-социум.

Сподели