Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12/09/2015
5:00 pm - 7:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Практиката включва Кундалини йога, посветена на извора на творческата енергия – Свадищана чакра и ще бъде изпълнена под музикалния съпровод на Стефан Христов (табла) и Марая Христова (цигулка).

 

Кундалини йога работи с мощни методи за пробуждане на вътрешната сила и творческата енергия. Практиката включва комплекс от упражнения (крия) със статични и динамични пози (асани); дихателни техники (пранаяма); релаксация (йога нидра); медитация със свещени звуци (мантри), тишина (мауна) или движения (небесна комуникация); йогически упражнения по двойки (Венера крия).

 

Стефан Христов е таблаист, джаз барабанист и перкусионист. Завършва Джаз в „Prince Claus“ – Консерваторията в Гронинген (Холандия) и северноиндийска класическа музика в „Codarts“ – Консерваторията в Ротердам (Холандия). По време на музикалното си развитие Стефан особено се интересува от традициите на северноиндийската класическа музика и на джаза, както и от богатите музикални езици, родени от междукултурни преплитания, като например историите на дядо му за мултинационалните култури в българските Родопи, разказите за африканската диаспора в „новия“ континент или влиянието на персийските и арабски традиции в Северна Индия. Стефан участва като таблаист в различни проекти, преподава табла, индийски ритмична система (тала) и води общи семинари, свързани със Северноиндийската класическата музика.

 

Марая Христова започна уроци по музика на 7 годишна възраст и скоро след това започва да свири на цигулка. Свирила е в симфонични оркестри в Холандия, Испания, както и в различни камерни формации. Също така взима участие в много музикални проекти, свързани с различни жанрове на световната музика. В момента Марая продължава музикалото си образование със засилен интерес към северноиндийската класическата музика. Освен цигулка, тя изучава вокални техники, пиано и индийския струнен инструмент саранги.

 

Людмила Класанова започва заниманията си по йога през 1996 г. в системата на Сатянанда йога. От 2006 г. преподава Кундалини йога, след като завършва курс за инструктори във френската федерация „Тантра – Кундалини йога“. Системата, която се преподава във федерацията, се основава на учението на индийския учител Йоги Бхаджан, който предава традицията на Кундалини йога в западния свят. Людмила е доктор по индийска и тибетска литература и култура и хоноруван преподавател в Център по източни езици и култури към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

 

Адрес: Център за цялостна трансформация Мандала, бул. Мария Луиза 58, ет. 4,5 (сградата с Карфур)
Вход: 20 лв., За повече информация: 0894488809, 0889423367
info@yogamandala.net

Сподели