Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18/02/2016
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Светлинна Йога, дишане, био-енергийни упражнения, светлинна медитация, звуково тониране, мудри, крии и работа с аромати и утвърждения за Пъпна чакра .

Манипура ( 3-та чакра) е центъра на силата, на действието, разположен в зоната на пъпа, затова се нарича още Пъпна чакра. Думата „манипура“ от санскрит означава „ блестящ скъпоценен камък“ и действително чакрата на слънчевия сплит е изключително важен център , защото в нея се осъществяват връзките между хората в енергиен аспект.  Интересен и малкоизвестен е факта, че Пъпната чакра на майката се свързва с тази на новороденото дете чрез невидима нишка. Аналогично е свързването между хора, които са в тесни взаимоотношения, например влюбените.  Колкото контакта между хората  е по- близък, толкова връзките между чакрите им са по- плътни, здрави и повече като количество.

Елементът, ръководещ  Манипура е ОГЪН. Цветът – ЖЪЛТО. Това е чакрата, която отговяря за действието, трудолюбието, старанието и вниманието в нашия живот, център на волята, в който се раждат нашите личностни оценки и мнения за нас и за другите. Пъпна чакра е центърът на емоционалния ни живот. Тя отговяря за това как да се впишем в света, как да сме значими в този свят. Манипура- това е стремежът ни за справедливост, за дълг, да получаваме според заслуженото, стремежът ни за успех в живота. Силната Манипура е най- основното, първостепенно  качество на деловия човек. Тук се намира личната власт и Егото. В този енергиен център се появяват екзистенциални въпроси за всеки човек и всеки от нас се е питал: „Кой съм аз?“,  „Какъв искат другите да бъда ( какъв трябва да бъда) ?“,  “ Това съм аз“, „Такъв искам да бъда“. Тук се появяват етикетите и мислите , които човекът обича да използва за нещата, за хората, за света около нас. Затова и тази чакра отговяря  на 3- тия ни енергиен слой- Менталното тяло( мисъл- формите). В него се появяват ИДЕИТЕ, които могат да бъдат видени от ясновиждащите като цветни мехури.  Нашите обикновени мисли тук се превръщат в мощни и добре оформени сили, влияещи в последствие на живота ни.

Човекът, съсредоточен в тази чакра чувства потребност да достигне целите си и да ги реализира в този свят. Той може да използва волята си да манипулира или да вдъхновява другите, за да се сдобие със своето. Хората с добре развита 3-таа чакра (БАЛАНСИРАНА) имат силна воля, честни са, целеустремени, в добро здраве, притежават лидерски качества, жизненост и вътрешен баланс, вдъхновение, сигурност, увереност,  мъдрост и вяра в собствените възможности , упование в естествения поток на живота. За тях може да се каже, че са силни  и енергични хора, които знаят  какво искат от  живота и правилно преценяват своето място под Слънцето. Неслучайно чакрата на Слънчевия сплит е разположена в тази зона, която пряко се въздейства от земния логос- Слънцето!

Отворената и балансирана Манипура дава : Материално благосъстояние, просперитет , стабилност, способност за релаксиране, способност за освобождаване от стари модели, споделяне, подкрепа и съдействие от планетата и нейните жители, човек се храни бавно, притежава физическа и умствена гъвкавост, щедрост, оптимизъм.

НЕБАЛАНСИРАНАТА Пъпна чакра води до натрупване на вътрешен гняв, злоба, отчаяние, безсилие, поява на чувството “ не струвам“, желание за доминиране над другите, егоцентризъм ( „ Аз съм по- важен от другите“), алчност, осъждане, критикуване, забелязва се тенденция  да намираме недостатъците у другите. Такива хора са много често агресивни и постоянно обвиняващи обстоятелствата, хората, нещата , на тях всичко им пречи. Често са надменни, застават в отбранителна позиция, прекомерно активни, неудовлетворени, прекалено амбициозни, кариеристи, работохолици, неспособни са да взимат правилно решения, имат затруднена концентрация, готови са да се огънат ,за да получат признание, носят самокритичност в себе си, вина. Използват манипулацията като ежедневен метод във взаимоотношенията с околните. Страдат почти винаги от някой от следните физически разстройства или от няколко накуп: проблеми с  червата ( лошо храносмилане), всевъзможни храносмилателни заболявания ,като  язви, нервен стомах, гастрит, колит, проблеми с  панкреаса( задстомашната жлеза) – диабет, камъни в жлъчката, чернодробни заболявания ,проблемни със зрението.

В този специален час ще акцентираме на йога- асани и енергийни  практики , въздействащи върху  заболявания на: жлъчката( камъни в жлъчния мехур) ,черния дроб , стомаха и задстомашната жлеза, далака, чевата,  надбъбречните жлези, метаболитни нарушения, язви , диабет и хипогликемия;  хронична преумора;  хипертония.

Часът е подходящ за напълно начинаещи в йога и енергийни практики.

ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ  ЗА ВАС, АКО МОЖЕ  ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“  НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:

– Агресивни и доминиращи ли сте? Може би доста властни? Манипулирате ли другите, за да постигнете своето?

– Често ли се случва да се отчайвате лесно,  да се чувствате безсилен,  лишен от спонтанност,  лесно да се отказвате,  да проявявате стеснителност и срамежливост, да сте готов да се огънете пред  всяка пречка в живота?

– Проявявате ли алчност и злоба, вътрешен гняв, неспособност да взимате правилно решения?

– Държите ли да имате последната дума?

– Отчаяни ли сте, че независимо колко усърдно работите, не можете да разгърнете истинския си потенциал?

– Понякога чувствате ли се безсилни? Случва ли ви се да бъдете нещо като жертва? Обвинявате ли всичко и всички за нещата, които Ви се случват? Заемате ли отбранителна позиция?

– Можете ли да кажете, че вървите с  тълпата или пък следвате собствения си път,  без особено да се замисляте как ще се отрази това на другите?

– Преживели ли сте някакъв стрес или смут между 8 и 12-годишната си възраст?

– Егоцентричен ли сте( смятате ли се за нещо повече от другите хора)? Надменен ли сте?

– Прекалено активен ли сте? Прекалено амбициозен?  Може ли да се каже за вас, че сте кариерист и работохолик?

– Обвинявате ли често околните и себе си ,критикувате ли и осъждате ли себе си и другите?

– Свръхчувствителни ли сте , изпитвате ли непрекъснато безпокойство и неудовлетвореност, често чувство на вина, самокритичност и затруднена концентрация?

– Страдате ли от храносмилателни или хранителни разстройства :  проблеми с  жлъчката( камъни в жлъчния мехур) ,черния дроб , стомаха и задстомашната жлеза, далака, чевата,  надбъбречните жлези, метаболитни нарушения, язви , диабет и хипогликемия;  хронична преумора;  хипертония ?

Цена: 15 лв

Водещ: Деси

Един от участниците в енергийната практика ще спечели изработено от Деси красиво колие от естествени кристали, балансиращи и пречистващи чакрата на Слънчевия сплит.

Сподели