Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 14/11/2014 - 16/11/2014
All Day

Location
Тринити Ритрийт Център


Уикенд за активиране на вътрешната сила и естествения ни само-лечебен потенциал

Може би скоро не си се досещал, но силата да се самолекуваш е твое умение по рождение. Спокойствието и балансът са естествени наши състояния. Стресът, страхът, гневът и агресията са отклонения. Но тъй като сме в етап от развитието на човешката раса, при който ежедневно се сблъскваме с тях, се налага да се научим да бъдем градски джедаи и да активираме заложената в нас сила, която от деца все ни учат как да подтискаме.

Тази сила не само може да ни лекува. Активирана и превърната в наше постоянно състояние, тя е способна да отключи и същинския ни потенциал на човеци –  твореца в нас, който да създава един по-позитивен свят не само за себе си.

Тази вътрешна сила като птица Феникс ме възкреси от пепелта след  състояния, доближили ме до смъртта. Сега искам не просто да споделя своя опит с теб, а да ти дам онези средства, открити и развивани от хората с хилядолетия, доказали своята ефективност до днес. Учените вече доказват тяхното ползотворно въздействие върху нас с откритията си в квантовата физика, невро-биологията, биохимията и енергийната медицина и психология. Тези науки ги доусъвършенстват и приспособяват към съвременния ни начин на живот.

Подбрала съм практики, които при мъничко воля, можеш да превърнеш в част от ежедневието си, така че винаги да държиш ключа към Градината на Блаженството близо до сърцето си и да помогнеш на Силата да бъде с теб!

Водещ: Анастасия Блис

Вярвам, че неслучайно нося името Анастасия, чието значение е Възкресение, Облекчаване на болката и Релаксация ☺

Музиката ме срещна с духовността. От 5-годишна съм започнала да уча музика, а на 14 моята учителка по солфеж, която се занимаваше активно с йога и следваше принципите на Сант Мат, се оказа и първия ми по-сериозен ментор в духовното и в принципите на йога. По същото време станах и вегетарианка и така вече четвърт век. 

От невръстно дете животът ми предлага сериозни житейски предизвикателства и навярно това е и една от причините за интереса ми към начина, по който функционира умът ни, пътищата на душата ни и начините за човешката ни трансформация и еволюция. 

Смехът, натуралното хранене, техниките за визуализация, активната релаксация и медитацията, която ни свързва с безусловната Любов, са средствата, които са ми връщали баланса, подреждали са пъзела на живота ми и са ме свързвали с Универсалната енергия. Потребността да споделям с други хора практиките и нещата, които не само на мен помагат, но са се доказали през хилядолетията при поколения човеци, получи естествената си реализация като ме постави в позицията на преподавател.

Ако са важни дипломите и сертификатите – имам висше образование по клинична педагогика и психология за деца със соматични заболявания, както и магистратура по връзки с обществеността. Сертифициран инструктор съм по йога на смеха и по хата йога. Имам и основно ниво на Метода Силва. 

Петък

17 ч. Пристигане и настаняване
Мексиканска вълна за взаимно запознанство
19 ч. Вечеря
Кръг на споделянето
Дълбока релаксация

Събота

Гимнастиката на Масаиуки Сайонджи – създателят на Юмейхо терапията. Гимнастиката възстановява целия опорно-двигателен апарат, а от там и състоянието на обгръщащата го нервна система.
10 ч. Закуска
Разходка сред природата със сесия от лесни дихателни техники за бързо овладяване на паниката, тревогата и стреса.
Сесия по йога на смеха за зареждане с позитивно настроение и с хормони на щастието. (При студено време, практиките ще се проведат в залата на Тринити и след това ще излезем да се поразходим.)
13 ч. Обяд 
Презентация – невро-биология на нервната система, умът и мозъкът. Ефективни методи за бързо възстановяване и трайно балансиране функциите на тези системи. Как да активираме естествения лечебен потенциал, заложен в нас по рождение.
Динамична релаксация по Джейкъбсън.
Дълбока лечебна релаксация.
Свободен танц
18.30 ч. Вечеря
Чаена церемония с чай от билки, действащи успокояващо на ума и сетивата. По време на церемонията ще обсъдим и начините да се лекуваме и да решаваме проблеми, докато спим.
Медитация за връзка с безусловната Любов – действа на всички нива на същността ни, включително на каузално ниво. Работа с прошката при връзка с безусловната Любов .

Неделя
Лечебна йога при психическа умора и изтощение.
10 ч. Закуска 
Медитация на вътрешната усмивка.
13 ч. Обяд
Отпътуване от Тринити.

Цена 150 лв.

Сподели