Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 20/12/2014
5:00 pm - 6:45 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Музикално преживелищен семинар- фолклор и мистика

Този и който познава своя корен, той познава себе си.

В традицята и обичаите на един народ е вплетено знанието за Вселената, Бога и човека. Какво ли знание е стаено в Българските обичаи и обреди за Зимата- за Коледа? Как нашите предци са почитали небесните и природни сили, как са общували с тях- възможно ли е да надникнем и станем част от това тайнство? Какво всъщност представляват коледните обредни празници- знаете ли за кадените вечери, за изгарянето и раждането на вселената в огъня? Как се празнува и каква е силата на споделянето на храната, на песента и танца?

Какво ще правим?

Ще се запознаем с интересни традициони за коледните празници обреди- символика и тяхната сакралност…ще споделим своите преживявания и ще учим и пеем народни песни, посветени на празника- Коледа. Един от най-големите и почитани празници в годината от българите.

Заповядайте с нас, за да открием частица от скритото знание на нашия народ, за това кои сме ние.

Семинарът е уникален по своята същност и се провежда само веднъж- посветен на българската обредност и култура и зимните ни празници. В него ще работим в група и чрез групови и преживелищни практики ще се докоснем до силата на българския корен. Ще почерпим жизнена енергия от там и чрез общуването по между си ще я умножим. Ще изучаваме български народни песни и ще празнуваме като ги запеем заедно, така както се е правело преди. Заповядайте да се стоплим в зимните дни с историята и преданята, с песните на нашите деди, елате да стоплим духа си.

За кого е предназначен семинира? Този уъркшоп е за всеки, който се интересува от българския корен, от символиката и общуването…и от силата на своята земя.

 

Водещ: Pranaana

Сподели