Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 31/05/2018
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Семинар с психолога Борис Тошков и йога- практика за нервна система с Десислава Атанасова.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Паническите разстройства станаха прекалено разпространени. Никой не е застрахован. Те наистина са изключително стряскащи и покосиха масово хората от младата възраст, включително и деца. Могат да връхлетят всеки, по всяко време. Когато получиш паник атака, усещането е равносилно на чувството, че умираш.
КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО?
“ Епизодичната пароксизмална тревожност се характеризира с повтарящите се пристъпи на силна тревожност (паника), които не се ограничават до определена ситуация или обстоятелства, поради което са непредсказуеми. Както и при другите тревожни разстройства, основните симптоми варират по интензивност при различните пациенти, но често срещани са: внезапен пристъп на сърцебиене, болка в гърдите, чувство на задушаване, световъртеж и чувство за нереалност (деперсонализация или дереализация). Почти неизменно се среща вторичен страх от смърт, загуба на контрол или полудяване. Отделните пристъпи обикновено продължават няколко минути, но понякога и по-дълго; честотата на пристъпите и ходът на заболяването са също твърде променливи. Пациентите в пристъп на паника често изпитват нарастващи по интензивност страх и вегетативни симптоми, достигащи своя максимум на върха на пристъпа. Ако това се случи в определена ситуация – в автобус или сред много хора, пациентът може впоследствие да избягва такава ситуация. По подобен начин, честите и непредвидими пристъпи на паника водят до чувство на страх от оставане сам или отиване на публични места. Паническата атака често бива последвана от траен страх от нова атака.“
Често сред причините за стресови ситуации и панически атаки са трагедии в семейството, прекомерен стрес на работното място, тежки финансови проблеми, непреодолим страх от аварии.
СЕМИНАРНАТА ЧАСТ ще е с продължителност около 1 час с лектор- Борис Тошков.
Целта на семинара е да очертае някои граници между обикновения страх и тревожността, която прераства в болестно състояние. Психологът ще постави фокус върху неклиничните средства, с които повлияваме прекомерните нива на тревожност, когато това се отразява на усещането ни за благополучие. Ще разгледа стила на живот като комбинация от рискови и протективни фактори. Психообучителният елемент в семинара ще постави критерии за разпознаване на болестните прояви на тревожността и ще запознае участниците с медицинските стандарти при лечението ѝ, както и ще се опита да пребори някои от най-популярните митове свързани с това. Ще разгледа особености на културния контекст, стигми и предразсъдъци.
Тревожността в крайните й проявления не убива, но мъчи. Нека потърсим заедно отговори за по- хармоничен живот.
КОЙ Е Борис Тошков?
Роден 1984г. Има умения в групова и индивидуална работа с психиатрични пациенти, психодиагностика и участия в научни форуми. Член на „Научно дружество по невропсихофармакология и невронауки“.
Професионални интереси в областта на когнитивната психология, невропсихологията, еволюционната психология, системния подход в психологията, изкуствен интелект и машинно самообучение. Завършил 91 НЕГ. Бакалавър по психология към СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по клинична и консултативна психология отново там. Защитил магистърска теза на тема „Мозъчна невропластичност“, дипломиран 2010г. Взел специалност „Клинична психология“ към МУ София 2017г.
Професионален опит придобит частично в Кризисен център на МвНР и основно от 2012г досега в Дневен стационар на МБАЛНП „Св. Наум“.
ПРАКТИЧЕСКАТА ЧАСТ с Десислава Атанасова включва йога- практика за нервна система с акцент върху 6 и 7- ма чакра. Продължителност: около 1 час.
Участниците ще имат възможност да зададат въпроси към психолога. Добре е предварително да ги изпратите на ЛС: https://www.facebook.com/%D0%99%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%81-%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B8-886986321332189/ или на мейл: desiata@abv.bg
* ЗАДЪЛЖИТЕЛНО запазете своето място на телефона на рецепция в Мандала- 0894 488 809
Водещ: Десислава Атанасова, повече виж във ФБ: https://www.facebook.com/Йога-с-Деси-886986321332189/?fref=ts
Цена: 18 лв.
Важат карти МУЛТИСПОРТ!!!
Сподели