Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 20/10/2017
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


„И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе“ (Йоан 1:5)

Дивали е източният празник на светлината. Името му e съчетание от две санскритски думи: „дипам“ – светлина и „авали“ – редица, т.е. „редица от светлини“. Дивали е известен като „фестивал на светлината“. На този празник хората украсяват домовете си с множество свещи и кръгли лампи, дори ограждат пътя към дома си с тях. И държат прозорците си отворени, за да пуснат вътре доброто, надеждата, познанието и благополучието, символизирани от светлината. Дивали винаги се отбелязва на новолуние в края на октомври или началото на ноември. Това е най-тъмната есенна нощ, която бива озарена от стотици хиляди свещи. Освен тъмнината, тяхната светлина прогонва злото, отчаянието, невежеството и недостига. Честванията на празника започват два дни преди новолунието и продължават два дни след него. По значимост, празнуването на Дивали на Изток е сравнимо с празнуването на Коледа на Запад.

Тази година Дивали се пада на 19 ноември – това е новолунието във Везни, знакът на любовта, хармонията в отношенията, насладата и благополучието. По случай празника, в петък вечер ще се съберем за специална 2-часова йога практика на свещи!

В тази романтична атмосфера:
• ще се потопим в отпускащи пози, които са истински балсам за тялото и душата
• ще се слеем с енергийния импулс на новолунието чрез йога нидра – медитативна практика за посяване на намерения
• ще поговорим за значението на новолунието във Везни и ще получите напътствия за намеренията си
• ще прогоним символично тъмнината от живота си и ще посеем семената на новото, хармоничното, и светлото

Местата в залата са ограничени! Участието в практиката става с предварително записване на 0894 488 809 или info@yogamandala.net!

Цена: 15 лв.

Водещ: Мими Дончева

Мими Дончева е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на HomeYoga.bg. Практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „И. Станчев“ и в момента е член на съюза.
В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, курс по ведическо хранене и др. Понастоящем, тя се обучава за психотерапевт с юнгианска ориентация към БОАП „К. Г. Юнг“. И е редовен автор в списание „Йога за всички.“

Сподели