Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 21/12/2017
8:00 pm - 9:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


На 21ви декември в Мандала  ще се обединим около намерението да почетем Майката Земя и един от нейните цикли. Ще отворим пространство за „смъртта“, за да се освободим и свалим от себе си всички ненужни тежести и товари.
Събитието е „семейно“ и  ще се радваме да дойдете с децата и партньора си, да поканите майки, баби и своите близки.
Каним ви да донесете своите „инструменти на сила“ – камъни, гривни, амулети и музикални инструменти.

По време на зимното слънцестоене на 21 декември слънцето достига своята най-далечна южна точка, като довежда до северното полукълбо и най-дългата нощ. В продължение на 3 дни слънцето сякаш губи силата си. На сутринта на 25-ти декември, слънцето отново започва своето северно изкачване. Това е сякаш завръщането на Слънцето от пътуването в „долния свят”, което е прекарало зимата в света на тъмнината, за да започне да се изкачва още веднъж и с това да донесе отново светлината на Земята и да събуди надеждите за издаващото лято и предстояща нова година. Изгревът на слънцето на 25ти декември, означавал още, че животът и хората са спасени. Слънцето е спасителят, роден на 25 декември като носител на светлина, предвестник и освободител на живота на Земята.

„Ако трябва да определя себе си, бих казала, че съм изследовател и изучавам културата, традициите и знанието на древните народи по света. Гещалт терапевт, психолог, член на международната културна фондация „Камино Рохо” и на детската асоциация „Добро намерение” в Мексико. Жена-мост между съвременния живот и този на нашите предци.
Моята философия за живот се основава на настоящия момент, на времето и обстоятелствата, които ни се случват СЕГА. Вярвам, че психическото, духовното, дори телесното здраве се коренят в ДВИЖЕНИЕТО. И защото вярвам, че сме като природата – циклични, отговорът на въпроса „Кой си ти?” в моя случай е ефимерен и определено е със срок на годност.“
Начало: 20:00ч.
Цена: 30 лв. / месечни карти Мандала важат с доплащане 20 лв/
* за деца до 12 години БЕЗПЛАТНО
** за ДВОЙКА – мъж и жена 50лв.
Повече от Саския:
„От най-ранна детска възраст съм част от мултикултурна среда. Семейството ми идва от Северна Африка, по бащина линия, а майка ми, която е от испански произход, е расла в Германия. До навършване на 8 годишна възраст вече бях посетила много места по света и в почти цяла Европа. Всичко това възпита у мен уважение и любопитство към мъдростта на древните народи, с които съм се срещала и където съм живяла в пътуванията си. Същевременно ме насочи към моето житейско призвание и любов към изкуството, психологията и изследването на културата, традициите, знанието на коренните народи по света.“
„Още от малка в семейството и дома ми, заради произхода на моя баща, сме провеждали различни ритуали и практики за пречистване и здраве. Сигурна съм в това, че почти всеки ги познава, но не отчита като знание, което е достигнало до нас през времето.
От най-ранно детство различни културни практики и ритуали бяха мое ежедневие. Като дете, растящо в мултикултурна среда, култивирах чувствителност, разбиране и уважение за силата и смисъла на знанието, което бабите и дядовците от различни общности по света са успели да запазят през времето за нас. На 21 години в живота си преминах през сериозна житейска криза, която преодолях благодарение на знанието, натрупано в годините на пътуване и срещи с необикновеното и сякаш „забравеното”. Всичко това, което предците са завещали на хората по света, ме накара да видя, че има и друг начин за справяне с трудностите и кризите – по-различен от конвенционални
Сподели