Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 08/10/2017
12:00 pm - 4:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Жената въплъщава жизнеутвърждаващото, творческото начало. В много древни култури естеството на женската природа принципно се е възприемало като божествено заради възможността да пребивава в непрекъснат процес на съзидание. Наличието на сакрален съд ⇝ матката дава възможност на жената да твори форми на живот, независимо дали те приемат физическо въплъщение ⇝ чрез зачеването и износването на детенце или остават в сферата на ефира ⇝ чрез чувствени преживявания, отдаване на грижа и любов. Матричните култури са възприемали жената като създание, сътворено от универсума, което е способно да свърже земната и небесна есенция. Този процес се случва дълбоко в лоното на жената ⇝ матката, където се осъществява чудото на превръщането. В някои древни традиции също са вярвали, че матката свързва сърцето на жената с нейния дух.

В даоистката традиция сърцето се възприема като център на нашето тяло, от който произлиза истината. Интересното е, че в някои древни писания думите сърце и ум са използвани като синоними. Част от изследователите на даоистките текстове считат, че древните мъдреци не правели разлика между ума и сърцето. Те не разделяли мисъл от чувство, идея от действие, нито логика от интуиция.

Жената съзидателка твори чрез силата на любовта, която извира от сърцето и е способна да претворява всички неща в света. Любовта утвърждава, обединява, лекува и твори. В този смисъл чрез любовта жената осъществява единение между логика и интуиция, идея и действие, мисъл и чувство, сърце и ум. Така жената постига истинната си природа и реализира мисията, която изначално Всемирът е предопределил за нея ⇝ да възприема и изразява природните ритми…да въплъщава  мировото движение.

Семинарът е част от проект „Жената е ⇝ алхимия на любовта„, посветен на дълбоко познание на женската природа. Основната задача, заложена в програмата е насочена към отваряне на сърцето и активиране на чувственото възприятие. Подбрани са три практически инструмента, които способстват последователното разгръщане на дейността на сърцето.

Участниците в семинара получават:

  • Финна настройка, чрез медитационна практика „Свещена есенция“ – практика с визуализация за свързване на единния център (матката) с центъра на Земята и центъра на Небето.
  • Лекция, проследяваща етапите на формиране на съзнанието при жената
  • Запознаване с даоистка практика за съхраняване на енергията ИН и ориентирането ù навътре.
  • Лекция, проследяваща хормоналните изменения и тяхното влияние през различните фази от живота на жената
  • Подхранване със специално селектиран чай
  • Запознаване с танц „Всемирна вълна“, който се отразява благотворно при нарушена енергийна циркулация, скованост в тялото, стягане в областта на гърдите, състояние на апатия и потиснатост

ПРОГРАМА

СВЪРЗВАНЕ

Свещена есенция ( авторска практика РА) ⇝ медитационна практика с визуализация за свързване на единния център (матката) с центъра на Земята и центъра на Небето. Практиката се разгръща в 4 стъпки.

♦ Извличаме земната и небесна есенция чрез деветте външни съда на тялото

♦ Обединяваме земната и небесна есенция в маточното тяло

♦ Завъртаме синтезираната (земна+небесна) есенция по главния меридиан

♦ Напълваме 5 вътрешни органа и цялото тяло

Лекция „Да се родиш жена“ – формиране на съзнанието

~ Сексуалност ⇝ 4 фази до началото на менструацията ~

∘Функция на майката

∘Функция на бащата

ЕДИНЕНИЕ

Изкуство за изграждане на единния център ИН ⇝ даоистка практика за съхраняване на енергията ИН и ориентирането ù навътре.

Практиката се разгръща в 4 части и се характеризира с обмен между движение и покой.

Активираме енергийния поток (отваряме енергиййните центрове) ⇝ Релаксираме ( дихание чрез органите) ⇝ Насочваме енергията (движение на енергията по чифтните Дзан (плътни) и Фу (кухи) органи) ⇝ Усвояваме (изживяваме потока на жизнената сила в тялото)

Лекция „Да се родиш жена“ – формиране на тялото

~ Хормонални фази в живота на жената ⇝ общ преглед ~

~ Хормонални изменения и тяхното влияние през първите 2 фази ⇝ подробно ~

∘Пуберитет

∘Зряла менструация

ПАУЗА

Кратка пауза, през която ще се подхраним със специално селектиран чай.

РИТЪМ

Танц РА ⇝ „Всемирна вълнà“

Танц „Всемирна вълна“ е инструмент за извайване на тялото и синхронизация на дейността на външните съдове и вътрешните органи. Всяко движение от последователността се поражда от центъра на матката и се разстила вълнообразно по цялото тяло, което спомага да се свържем по-дълбоко със сакралния съд ⇝извор на женствеността. Последователността претворява естественото взаимодействие и преливане една в друга на четирите стихии ⇝ огън ⇝ вода ⇝въздух⇝ земя и ни учи как да ги владеем. Танцът има отпускащ ефект и се отразява благотворно при:

~ нарушена циркулация на енергията ~

~ нарушена перисталтики ~

~ безчуственост или скованост в части от тялото ~

~ стягане в областта на гърдите и слънчевия сплит ~

~ главоболие в следствие натрупване на енергия в главата ~

~ състояние на апатия и потиснатост ~

( С кратка история на възникване на танц „Всемирна вълна“ можете да се запознаете на www.ralicaatanasova.com ⇝ Събития ⇝ Жената е алхимия на любовта 2 )

 

Цена:

Участието в семинара се осъществява чрез предварително заплащане на съответната сума:

⇝ до 30/09 ⇝ 34лв.

⇝ след 30/09 ⇝ 44лв.

⇝ на 7 и 8 октомври ⇝ 55лв. (ако има места)

⇝ за всички дами, участвали в семинар „Жената е⇝алхимия на любовта“ при записване до 25/09 ⇝ 29лв.

Можете да заплатите на рецепцията на Йога Мандала или чрез подаване на заявка за участие   на: atanasovaralica@yahoo.com

(В имейла е необходимо да фигурират две имена и наименование + дата на събитието, в което искате да участвате.)

 

Водеща (енергиен медиатор):

Ралица Атанасова ⇝ РА⇝ За мен животът е движение, ако спра да се развивам значи умирам.

Първото ми образование е Българска филология, а в момента изучавам

Психология. Посветих 5 години от живота си на задачата да преоткрия себе си. През този период участвах в множество семинари за личностно развитие и експедиции в България и по света (Аржентина, Перу, Гватемала, Куба, Ямайка, Русия, Грузия и др.) . Запознах се и придобих практичиески опит с различни древни практики – даоистки, будистки, суфистки, келтски, индиански и др. Придобих опит с метода Семейни констелации и Сугестология. Наскоро се запознах практически с Психодрама и Силва метод.  От година и половина развивам иновативен метод – Интегрална терапия, чиято основна задача е цялостно усъвършенстване на човешката природа, чрез еволюция на съзнанието. Оргазнизирам и провеждам семинари за личностно развитие, подпомагам учебния процес на деца, някои от които със специални образователни потребности (СОП), занимавам се със стъклопис и сътворявам уникални интегрални маски, композирам музика, пиша поезия, продължавам да взимам участие в мероприятия на различна образователна тематика, пътувам из България и по света, изследвам различни култури, уча се…

Повече за Интегралната терапия и цялостната ми дейност можете да научите на: http://www.ralicaatanasova.com/

 

Информация и въпроси относно семинара на: 0886 199 299

Удобното облекло е препоръчително.

Очакваме ви…

Сподели