Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03/12/2017
12:00 pm - 4:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Женски семинар

„Жената е неповторимо творение, от което няма спасение.“

Енергийните процеси в женския организъм преминават през нашия сакрален съд ⇝ матката, което определя понякога несъпоставимите разбирания за живота между мъжете и жените. Част от съвременните жени са възприели и следват мъжки принцип на съществуване, който се явява неестествен, защото води до концентриране на енергия в главата, която ако не се разпределя по тялото е възможно да се отрази неблагоприятно върху цялостното състояние на жената. Нормалната енергийна циркулация в женския организъм е от матката  ⇝ през сърцето ⇝ до мозъка и от нейното поддържане зависи нашето физическо, ментално и емоционално благоденствие. За нас жените е съществено да приемем, че единственият начин да бъдем здрави и щастиливи е да живеем в съгласие със собствената си природа, което означава да разбираме, че дейността на мозъка ни, зависи от маточната дейност. При жената матката се явява генератор на енергия, който подхранва мозъка, тоест от състоянието ù зависи нашата продуктивност. Ако искаме да пребиваваме в постоянен процес на творене, което е изначалното, естествено състояние на жената, е необходимо първо да се освободим от ненужното, да регулираме циркулацията на енергия между матката ⇝ сърцето ⇝ мозъка и да синхронизираме дейността на всички органи, за да заработят в единен ритъм (като единно цяло). Програмата на семинара е насочена към отворяне на енергийните центрове в тялото, подобряване на проводимостта на енергия между тях, което спомага за постепенно синхронизиране на дейността на мозъчните хемисфери, посредством връзката между центъра на матката и центъра на мозъка.

Семинарът е част от проект „Жената е ⇝ алхимия на любовта“, посветен на дълбоко познание на женската природа.

Участниците в семинара получават:

 • Инструмент за изчистване на ума – Йога на звука – изпълнение на мантри за освобождаване от негативни влияния и стрес, укрепване на паметта и разкриване на скрити таланти.
 • Лекция за физиологията на женското мислене – различия в мисловния процес между мъжа и жената
 • Дао практика за регулиране на ЦИ – подобрява циркулацията на енергията, повлиява благотворно при големи натоварвания, главоболие и мигрена + Дао практика за активизиране на ДЗИН – физиологично емоционално изчистване на 5 органа в тялото
 • Лекция, проследяваща хормоналните изменения и тяхното влияние по време на бременност и след раждане
 • Подхранване със специален енергиен коктейл
 • Инструмент за постигане на хармония – Даоистка практика за синхронизиране на мозъка

ПРОГРАМА

ОСВОБОЖДЕНИЕ

Йога на звука – изпълнение на мантри за изчистване на съзнанието и повишаване на вибрацията. Основната задача на Йога на звука е постигане на изначалното, естествено състояние на ума и тялото, в което човек  се освобождава от мисловния поток на полето, в което пребивава. Чрез напевното произнасяне на специфични словосъчетания  поне за малко ще спрем мисълта, с цел достигане до състояние на БЕЗ УМ (NO MIND). Изпълнението на мантри е древна практика, която има лечебни свойства.

 1. Звук ОМ – символизира свързването между тяло, реч и ум. Звукът ОМ въплъщава природата на Буда и изпълнението му води към трансформация на тялото и ума ни в ума и тялото на Буда.
 2. Ом Мани Падме Хум – изчистване на съзнанието от нисшите страсти (гордост, егоизъм, ревност, завист, алчност, гняв…). Повтарянето на мантрата в съсредоточено състояние, въздейства на подъзнателно ниво, като спомага за разплитането на неблагоприятни кармични възли. Изпълнението ù води до разкриване на скрити таланти и развиване на състрадателно и добросърдечно отношение към всички живи същества.
 3. Ом А Ра Ба (ПА) За (Дза) На Ди – мантра за изчистване от невежество и укрепване на паметта. Спомага за проясняване на ума и развива красноречие.
 4. Ом Таре Туттаре Туре Соха – мантра за освобождаване от нечиста, застояла енергия (стрес) и справяне с препятствията, които ни пречат да осъществим съкровените си желания. Чрез изпълнението ù може да достигнем до разбиране за значението на духовното движение и да осъзнаем, че по пътя към просветлението е важно да култивираме чувство на състрадание към другите.
 5. Ом Муни Муни Маха Муни Соха – мантрата олицетворява самата същност на просветлението, същността на Буда. Изпълнението и способства достигане до дълбоко, ясно разбиране на света – такъв, какъвто е.

Лекция – „Женски принципи“ ~ Физиология на женското мислене ~

РЕГУЛАЦИЯ

Даоистки самомасаж за регулиране на енергията ЦИ

⇒ разблокиране на 9 външни съда на тялото (самомасаж на тялото) ⇝ подобрява циркулацията на енергията, спомага при силен стрес, има регенериращ ефект след голямо физическо и/или психическо натоварване

⇒ укрепване на сетивата (самомасаж на глава и лице) ⇝ профилактика срещу главоболие и мигрена

Даоистки самомасаж за активизиране на енергията ДЗИН

⇒ последователно активиране на дейността на 5 вътрешни органа ⇝ масаж, насочен към физиологично и емоционално изчистване на вътрешните органи. Следвайки съзидателния цикъл на пораждане ( по Фън Шуй ) масажът спомага отрицателните емоции да се трансформират в положителна енергия.

Лекция – „Женски принципи“ ~ Хормонални фази в живота на жената ⇝ общ преглед ~

~ Хормонални изменения и тяхното влияние през две от фазите ⇝ подробно ~

∘ Бременност

∘ След раждане

ПАУЗА

По време на кратката пауза ще се подхраним със специален топъл енергиен коктейл, съчетание от няколко вида билки.

СИНХРОНИЗАЦИЯ

Даоистка практика за синхронизация на мозъка.

Практиката е инструмент за постигане на синхронизирано усилие между двете мозъчни хемисфери, което постепенно способства цялостна синхронизация по отношение на центъра – Ниван Гун. Според даоисткото учение, единствено онзи, който е създал тази „точка“ (Ниван Гун) може реално да контролира вътрешните процеси и е способен да се концентрира.

 

Цена:

Участието в семинара се осъществява чрез предварително заплащане на съответната сума:

⇝ до 26/11 ⇝ 38лв.

⇝ след 26/11 ⇝ 48лв.

⇝ на 3 декември ⇝ 58лв. (ако има места)

⇝ за всички дами, участвали в някой от семинарите „Жената е⇝алхимия на любовта“, при записване до 23/11 ⇝ 33лв.

Можете да заплатите на рецепцията на Йога Мандала или чрез подаване на заявка за участие   на: atanasovaralica@yahoo.com

(В имейла е необходимо да фигурират две имена и наименование + дата на събитието, в което искате да участвате.)

 

Водеща:

Ралица Атанасова ⇝ РА⇝ За мен животът е движение, ако спра да се развивам значи умирам.

Първото ми образование е Българска филология, а в момента изучавам

Психология. Посветих 5 години от живота си на задачата да преоткрия себе си. През този период участвах в множество семинари за личностно развитие и експедиции в България и по света (Аржентина, Перу, Гватемала, Куба, Ямайка, Русия, Грузия и др.) . Запознах се и придобих практичиески опит с различни древни практики – даоистки, будистки, суфистки, келтски, индиански и др. Придобих опит с метода Семейни констелации и Сугестология. Наскоро се запознах практически с Психодрама и Силва метод.  От година и половина развивам иновативен метод – Интегрална терапия, чиято основна задача е цялостно усъвършенстване на човешката природа, чрез еволюция на съзнанието. Оргазнизирам и провеждам семинари за личностно развитие, подпомагам учебния процес на деца, някои от които със специални образователни потребности (СОП), занимавам се със стъклопис и сътворявам уникални интегрални маски, композирам музика, пиша поезия, продължавам да взимам участие в мероприятия на различна образователна тематика, пътувам из България и по света, изследвам различни култури, уча се…

Повече за Интегралната терапия и цялостната ми дейност можете да научите на: http://www.ralicaatanasova.com/

 

Информация и въпроси относно семинара на: 0886 199 299

Удобното облекло е препоръчително.

Очакваме ви…

Сподели