Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18/11/2017
4:00 pm - 6:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Практически семинар за жени

Новолунието е фазата, в която луната обръща своята тъмна страна към Земята, скрива прелестта си от света. Това е времето на отливите в световния океан, както и период, през който фокусът на жената е ориентиран навътре, чувствителността се повишава и се появява потребност от уединение. Във вековните традиции на йога, това е моментът, в който енергията, която отговаря на последната фаза на издишането, елиминационните и прочистващи процеси в тялото, е най – висока. В точката на новолунието става смяна в посоката на въздействие – наблюдава се движение към успокояване. По време на новолуние жената би трябвало максимално да усвоява натрупаната през предишните фази енергия, чрез което се подготвя за ново начало. Дните са подходящи за дълбоко свързване с истинските ни желания и потребности. В някои древни традиции вярват, че това е период през който душата звучи най – чисто и превежда ясно посланията на духа.

Събитието е част от проект „Жената е ⇝ алхимия на любовта„, посветен на дълбоко познание на женската природа. По време на женския кръг, чрез енергията на новата луна,  създаваме условия за дълбоко свързване с индивидуалната ни природа. Това се случва като заедно сътворяваме защитено пространство, в което чрез  изпълнението на практиките насочваме вниманието навътре, активираме интуицията и чувствените възприятия. Целта е чрез интуицията да се учим да разпознаваме фалша и по този начин да осъзнаваме истинските си потребности и желания.

Участниците в семинара получават:

  • Изчистване на съзнанието чрез Йога на звука – изпълнение на мантри, които спомагат свързването между тяло, реч и ум, разплитането на неблагоприятни кармични връзки, имат укрепващ ефект върху паметта и проясняват ума.
  • Свързване с женската същност чрез даоистка практика за съхраняване на енергията ИН и ориентирането ù навътре.
  • Подхранване със специално селектиран чай.
  • Инструмент за постигане на всемирните закони в собствена вселена ⇝ женското тяло – медитационна практика „Свещена есенция“ за свързване на единния център (матката) с центъра на Земята и центъра на Небето.

ПРОГРАМА

СВЪРЗВАНЕ

Йога на звука – изпълнение на мантри за изчистване на съзнанието и повишаване на вибрацията. Основната задача на Йога на звука е постигане на изначалното, естествено състояние на ума и тялото, в което човек  се освобождава от мисловния поток на полето, в което пребивава. Чрез напевното произнасяне на специфични словосъчетания  спираме мисълта, с цел достигане до състояние на БЕЗ УМ (NO MIND). Изпълнението на мантри е древна практика, която има лечебни свойства.

  1. Звук ОМ – успокояваме ума, настройваме се (чувстваме тялото, потапяме се в себе си). ОМ символизира свързването между тяло, реч и ум. Звукът ОМ въплъщава природата на Буда и изпълнението му води към трансформация на тялото и ума ни в ума и тялото на Буда.
  2. Ом Мани Падме Хум – изчистване на съзнанието от нисшите страсти (гордост, егоизъм, ревност, завист, алчност, гняв…). Повтарянето на мантрата в съсредоточено състояние, въздейства на подъзнателно ниво, като спомага за разплитането на неблагоприятни кармични възли. Изпълнението ù води до разкриване на скрити таланти и развиване на състрадателно и добросърдечно отношение към всички живи същества.
  3. Ом А Ра Ба (ПА) За (Дза) На Ди – мантра за изчистване от невежество и укрепване на паметта. Спомага за проясняване на ума и развива красноречие.

ЕДИНЕНИЕ

Изкуство за изграждане на единния център ИН ⇝ даоистка практика за съхраняване на енергията ИН и ориентирането ù навътре.

Практиката се разгръща в 4 части и се характеризира с обмен между движение и покой.

Активираме енергийния поток (отваряме енергийните центрове) ⇝ Релаксираме ( дихание чрез органите) ⇝ Насочваме енергията (движение на енергията по чифтните Дзан (плътни) и Фу (кухи) органи) ⇝ Усвояваме (изживяваме потока на жизнената сила в тялото)

ПАУЗА

Кратка пауза, през която ще се подхраним със специално селектиран чай.

РИТЪМ

Свещена есенция ( авторска практика РА) ⇝ медитационна практика с визуализация за свързване на единния център (матката) с центъра на Земята и центъра на Небето.

♦ Извличаме земната и небесна есенция чрез деветте външни съда на тялото

♦ Обединяваме земната и небесна есенция в маточното тяло

♦ Завъртаме синтезираната (земна+небесна) есенция по главния меридиан

♦ Напълваме 5 вътрешни органа и цялото тяло

 

Цена:

Участието в семинара се осъществява чрез предварително заплащане на съответната сума:

до 09/11 ⇝ 25лв.
⇝ след 09/11 ⇝ 30лв.
⇝ на 17 и 18/11 – 35лв. (ако има места)

⇝ за всички дами, участвали в семинар „Жената е⇝алхимия на любовта“ при записване до 09/11⇝ 20лв.

Можете да заплатите на рецепцията на Йога Мандала или чрез подаване на заявка за участие   на: atanasovaralica@yahoo.com

(В имейла е необходимо да фигурират две имена и наименование  + дата на събитието, в което искате да участвате.)

 

Водеща:

Ралица Атанасова ⇝ РА⇝ За мен животът е движение, ако спра да се развивам значи умирам.

Първото ми образование е Българска филология, а в момента изучавам

Психология. Посветих 5 години от живота си на задачата да преоткрия себе си. През този период участвах в множество семинари за личностно развитие и експедиции в България и по света (Аржентина, Перу, Гватемала, Куба, Ямайка, Русия, Грузия и др.) . Запознах се и придобих практичиески опит с различни древни практики – даоистки, будистки, суфистки, келтски, индиански и др. Придобих опит с метода Семейни констелации и Сугестология. Наскоро се запознах практически с Психодрама и Силва метод.  От година и половина развивам иновативен метод – Интегрална терапия, чиято основна задача е цялостно усъвършенстване на човешката природа, чрез еволюция на съзнанието. Оргазнизирам и провеждам семинари за личностно развитие, подпомагам учебния процес на деца, някои от които със специални образователни потребности (СОП), занимавам се със стъклопис и сътворявам уникални интегрални маски, композирам музика, пиша поезия, продължавам да взимам участие в мероприятия на различна образователна тематика, пътувам из България и по света, изследвам различни култури, уча се…

Повече за Интегралната терапия и цялостната ми дейност можете да научите на: http://www.ralicaatanasova.com/

 

Информация и въпроси относно семинара на: 0886 199 299

Удобното облекло е препоръчително.

Очакваме ви…

Сподели