Общи условия

Настоящите общи условия представляват договор между Мандала център и неговите клиенти (вие), във връзка с услугите предлагани на сайта yogamandala.net.

Мандала център се представлява от фирма Раса ООД. Фирма Раса ООД е фирма, регистрирана по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление: град София, бул. Мария Луиза № 58, ет.5, и Булстат: BG200624655

Авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от РАСА ООД и са  защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост.  Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или  който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост,  може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на РАСА ООД или на неговите представители. Нямате право да влизате в система или сървъри на уебсайта или да променяте сайта по какъвто и да било начин..

Линкове към уебсайтове на трети лица

Този сайт може да съдържа линкове към уебсайтове и други ресурси, управлявани от трети лица, различни от Мандала. Център Мандала не контролира такива уебсайтове и не е отговорен за съдържанието, продуктите, услугите или информацията, предлагана от което и да е трето лице.

Поверителност на данните:

Център Мандала обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че Мандала има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите записвания и поръчки е необходимо приемането на следните данни:

– име и фамилия

– e-mail

– телефон за връзка

– адрес за фактура и доставка /ако продуктът не е виртуален/

В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашият личен профил, ако сте създали такъв. Мандала приема и поръчки без създаване на потребителски профил.

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, записване за практики, събития и семинари, за връзка с Вас в случай на проблеми, свързани със записванията или услугите, които използвате и подобряване на обслужването на Мандала. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за онлайн бюлетина на Мандала, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всеки бюлетин.

Вашият потребителският профил може да бъде изтрит от системата на Мандала, заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

Цени

Всички цени на сайта са в лева с включено ДДС. Цените на продуктите и услугите са показани без цената за доставка, за която ще получите информация в процеса на поръчка, ако се изисква доставка на съответния продукт. Повечето неща на сайта yogamandala са услуги или виртуални продукти, за които не се изисква доставка и не се надчислява съответната.

Услуги, изискващи регистрация

Център Мандала си запазва правото да предоставя достъп до определени услуги срещу задължителна регистрация, която може да е както безплатна, така и платена. Във вашия профил, Вие се задължавате да предоставяте пълна, вярна, истинска и точна информация.
Мандала си запазва правото да прецени дали да предостави профил (акаунт) на потребителя, да отстрани или ограничи потребителски профили, които по своя преценка счита за неприемливи, както и в случай, че има основателни съмнения за нарушаване на настоящите общи условия.

Плащане

Предлагаме следните начини за плащане:

 • Плащане ползване или получаване на продукта или услугата физически в център Мандала на бул. Мария Луиза 58.
 • Плащане с кредитна/дебитна карта: плащате в процеса на поръчката.
 • Плащане с paypal.
 • Плащане по банков път – плащането се извършва до 24 часа от потвърждаването на поръчката с електроннно съобщение (e-mail) от страна на yogamandala.net.
 • Плащане при доставка с наложен платеж, ако продукта е физически и искате да го получите на избрания от вас адрес по куриер.

Доставка на продукти или услуги

Повечето неща, които предлага център Мандала са услуги, които се провеждат на територията на центъра или онлайн и не е необходима доставка. При закупуване на физически продукт, доставката се извършва на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.

За София поръчките постъпили в работен ден се изпълняват на следващия работен ден. Поръчките постъпили в Събота или Неделя се изпълняват в Понеделник.

За Страната поръчките се изпълняват в срок от 2 работни дни с Еконт.

Ако продуктите са физически и подлежат на доставка, продуктите могат да се върнат или заменят в 14 дневен срок, като трябва да са неупотребявани в оригиналната им опаковка.

Плащания за семинари и практики

За повечето семинари в Мандала е необходима предварителна регистрация и заплащане. При отказване до 10 дни от началот на събитието, сумата е напълно възвръщаема, при отказване между 10 и 5 дни до началото на събитието, сумата е възвращаема на 50%, при отказване по-малко от 5 дни до събитието, сумата е невъзвръщаема.

Оплаквания

Горди сме да предложим бърза и качествена услуга на нашите клиенти. Ако по някаква причина сте недоволни от предложеното ви обслужване, моля свържете се с нас. Необходимо ни е да знаем, в  случай че нещата не функционират както трябва, за да можем да продължим да подобряваме обслужването на клиенти. Ако не сте доволни от услугите или семинарите, които сте посетили и искате възстановяване на сумата, моля свържете се с нас за да обсъдим проблемите и вариантите, които можем да ви предложим. Част от нещата, които се случват в Мандала са външни събития и Мандала не носи отговорност за предуставените услуги от външни лица.

Обратна връзка

Обичаме да ни пишете. Ако имате коментари или идеи, които бихте искали да споделите с нас, моля изпратете ни имейл на info@yogamandala.net. Предоставяйки ни обратна връзка или идеи, свързани с нашите продукти, услуги или съдържанието на уебсайта ни, давате и право на Мандала да публикува информацията.

 Промени

Мандала си запазва правото да извършва промени в настоящите общи условия по всяко време, като своевременно публикува тези промени в сайта.

Мандала си запазва правото да променя, без предварително уведомление, структурата или Съдържанието на Уебсайта, както и да прекратява достъпа до него по всяко време.

Ваше е задължението да посещавате периодично тази страница с цел да се запознаете с актуализираните Условия за ползване, тъй като те са обвързващи за Вас.
За всички неуредени с настоящите Общи условия въпроси се прилага действащото българско законодателство

Практики за поверителност на лични данни в

Център за Цялостна Трансформация Мандала

Кои сме ние?

Идентификация на администратора на лични данни –  „Раса“ ООД.

„Раса” ООД, е търговско дружество, регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕиК 200624655 със седалище и адрес на управление град София, бул. Мария Луиза № 58, ет.6, представлявано от Теодора Добромирова Рачева, е администратор на лични данни, съобразно разпоредбите на Закона за защита на личните данни и Регламент 2016/679 на (ЕС)

Как да се свържете с нас?

Адрес:  град София, бул. Мария Луиза № 58, ет.6, тел. 0894488809,

email: info@yogamandala.net

„Раса” ООД цени коректността и прозрачността и се грижи за поверителността на личните Ви данни.  Защитата на личната Ви информация през целия процес на обработка на лични данни, както и сигурността на всички бизнес данни, е въпрос с голяма значимост и приоритет за нас. Ние обработваме личните данни, събрани по време на посещението Ви на нашата уеб-страница и на място в Центъра поверително и в съответствие със законовите разпоредби на национално и европейско ниво.

Какво представлява практиката за поверителността

Тази практика за поверителност/сигурност на личните данни има за цел да Ви представи изчерпателна информация на ясен и достъпен език за това какви действия се извършват с личните данни, които предоставяте на „Раса” ООД,”наричано по-долу Център за Цялостна Трансформация Мандала, включително:

 • Какви лични данни събираме за Вас?
  • Каква е целта на тяхното събиране?
  • За какъв срок съхраняваме предоставените лични данни?
  • С кого споделяме Вашите лични данни?
  • Как Ви уведомяваме за промяна на нашата Политика за сигурност?
  • Какви видове „бисквитки“ използваме, за да направим престоят Ви на нашата уеб-страница по-добър?
  • Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

С тази Практика за сигурност Център за Цялостна Трансформация Мандала, декларира, че прилага всички технически и организационни мерки за защита на личните данни на физическите лица, които са предписани от закон или друг нормативен акт на национално и европейско ниво.

Какво са лични данни?

Всяка информация и данни, които могат да идентифицират физическо лице, пряко или непряко. Така напр. непряко идентифициране е номерът на мобилния Ви телефон, адрес и електронна поща. Пряко идентифициране се постига, когато предоставите уникален идентификатор като например име, ЕГН, ЛНЧ, клиенти код и др.

Какви лични данни събира Център за Цялостна Трансформация Мандала за Вас?

За да Ви предостави ефективен достъп до нашите продукти/услуги събираме следната информация за Вас:

 • Име, фамилия, телефон, рожденна дата, електронна поща, при попълване на различните форми, поместени на нашата уеб-страница и на място в Центъра, включително създаване на първоначална регистрация, абониране за нашия бюлетин, попълване на формата за даване на мнения и/или коментари;
 • Име, фамилия, телефон, имейл адрес, адрес за доставка при правене на поръчка през сайта.
 • Данни за извършено плащане – данни за банкова сметка IBAN при плащане по банков път,дата на издавнае на кредитна/дебитна карта, последни 4 цифри на картата, сума за плащане, дата на трансакция.
 • Технически данни, които автоматично се изпращат към нас, когато използвате нашата уеб-страница – IP адрес, GPS координати, информация за устройството, от което посещавате уеб-страницата;
 • Бисквитки (Cookies) – за идентифициране на браузъра или устройството Ви.

На какво основание Център за Цялостна Трансформация Мандала обработва личните Ви данни?

Обработването на лични данни включва събиране, съхранение, унищожаване, предаване, коригиране, актуализиране, изтриване, унищожаване и всички други действия, които се извършват с Вашите лични данни.

Център за Цялостна Трансформация Мандала не събира или не съхранява големи количества или ненужни лични данни

Център за Цялостна Трансформация Мандала събира личните данни Ви данни, за да изпълни договорните си задължения по сключени с Вас договори за предоставяне на стоки и услуги – на договорно основание.

Център за Цялостна Трансформация Мандала събира лични данни и след получено изрично, ясно, свободно и недвусмислено съгласие от Вас за целите на обработването. Например за маркетингови цели и получаване на рекламни бюлетини.
Съгласието за обработване на личните Ви данни се предоставя чрез при регистрация на уеб-страницата ни или попълване на контактна-регистрационнна форма, поместена в сайта ни или на място в Центъра.
Съгласието, което предоставяте може винаги да бъде оттеглено, като изпратите писмено искане до електронната поща info@yogamandala.net

Център за Цялостна Трансформация Мандала обработва лични данни и в изпълнение на законови задължения, както ако е необходимо с цел да се защитят животът и здравето на физическото лице, за което се отнасят данните.

Център за Цялостна Трансформация Мандала може да обработва лични данни и в случай че има правен (легитимен) интерес, освен когато пред тези интереси преимущество имат интересите на физическото лице, за което се отнасят данните.

За какви цели събираме Вашите лични данни?

Получените от Вас лични данни ще бъдат използвани, за да можем да изпълним задълженията си към Вас, както и да помогнем за изпълнение на Ваши права, включително, но не само:

 • За да Ви предоставим услугите/продуктите, предлагани от Център за Цялостна Трансформация Мандала;
 • За да Ви осигурим достъп до нашата уеб-страница, като за целта Ви показваме съдържание, което е относимо, персонализирано и ограничено спрямо заложените от Вас критерии; За администриране на потребителски профили и и поддържане на собствени потребителски профили;
 • За да отговорим на Вашите запитвания, мнения и препоръки;
 • За да Ви изпращаме информация, свързана със специални кампании и нови наши продукти и услуги, както и в изпълнение за счетоводно-отчетната ни дейност.

В допълнение на горното имаме правен интерес да събираме Вашите лични данни, защото без тях не можем да Ви предоставим услугата/продукта, към която/който имате интерес.

По какъв начин обработваме личните Ви данни?

За да предостави продукти и услуги, Център за Цялостна Трансформация Мандала обработва (събира) предоставените от Вас лични данни, относно физическата, икономическа, социална и семейна идентичност по следните начини:

– чрез попълване от Ваша страна на форми за регистрация на място в Центъра и в онлайн платформите ни;

– чрез посещение на уеб портала за използване на услугите на онлайн магазина ни;
– при актуализиране на данни по Ваше искане и попълване на форма за актуализация на хартиен носител или в електронна среда;
– чрез обработване на информация за Вашите посещения на уеб портала на центъра;
– чрез обработка на информация за IP адреси, cookies (биксвитки), операционна система и тип браузър.

Колко време съхраняваме и обработваме Вашите данни преди да ги унищожим?

Администраторът съхранява Ви данни в съответствие с насоките за съхранение, които са находящи на сайта. По-конкретно, запазва данните Ви като потребители на сайта, докато текущо са налице, респективно до дерегистрацията от сайта, след което данните Ви се заличават, но съхранението не трае за повече от 6 месеца. От нашата система перманентно се изтриват записите за Вас, както и се унищожават хартиените досиета, съдържащи личните Ви данни.

На кого можем да предаваме предоставените от Вас лични данни?

Център за Цялостна Трансформация Мандала се задължава да не предоставя личните Ви данни без Вашето изрично съгласие на трети лица, освен, когато е необходимо за изпълнение на поети договорни задължения към Вас.

За изпълнение на поети задължения по възникнали договорни и/или преддоговорни отношения с Вас е възможно Център за Цялостна Трансформация Мандала да разкрие личните Ви данни на следните лица:
– Дружества, предоставящи куриерски услуги;
– Компанията, която предоставя хостинг услуги, свързани с тази уеб-страница;

-счетоводител/счетоводна къща.

-софтуерна компания разработваща софтуерът за управление на центърА Fitsys

Това  и всяко друго предаване се извършва при стриктно спазване на конфиденциалност и сигурност на личните Ви данни.

Администратора не осъществява и няма да осъществява трансфер на данни извън Европейския съюз.

Има ли други случаи, в които можем да споделим личните Ви данни?

Вашите лични данни се предоставят на трети лица и в следните случаи:

 • По искане на физическото лице, предоставило данните, субект на защитата на лични данни;
  • По искане на компетентни органи съгласно действащото законодателство на Република България и на Европейския Съюз и в изпълнение на задължения по данъчни закони.

Във всички горепосочени случаи, лицата на които предоставяме Вашите лични данни са декларирали, че предоставят адекватно ниво на защита на личните Ви данни, включително чуждестранните дружества, позиционирани в рамките на ЕС и ЕИП. По отношение на дружества, позиционирани извън рамките на ЕС и ЕИП, за всеки конкретен случай, съответното дружество гарантира, че предоставя адекватно ниво на защита на личните данни, спазвайки изискванията на европейското законодателство.

Използване на „бисквитки“ (cookies policy)

Общи положения

„Бисквитките“ представляват малки текстови файлове, които се записват на Вашия компютър, когато се посещава уеб-страницата ни. В случай, че имате достъп до тази уеб-страница в друг момент, браузърът Ви изпраща обратно съдържанието на „бисквитките“ на съответния предложител и по този начин позволява повторното идентифициране на терминалното устройство. Четенето на „бисквитките“ ни позволява да проектираме нашата уеб-страница оптимално за Вас и Ви улеснява при използването й.

Деактивиране и изтриване на „бисквитки“.

Браузърът Ви позволява да изтриете всички „бисквитки“ по всяко време. За да направите това, моля, обърнете се към помощните функции на Вашия браузър.
Изтриването на бисквитките може да доведе до това отделни функции на уеб-страницата ни вече да не бъдат достъпни за Вас.

Общ преглед на бисквитките, използвани от нас.

В този раздел можете да намерите общ преглед на „бисквитките“, които използваме.

Абсолютно необходими бисквитки

Определени „бисквитки“ са необходими, за да можем сигурно да предоставим нашите услуги чрез уеб-страницата. Тази категория включва, напр.:
– „Бисквитки“, които идентифицират или удостоверяват нашите потребители;
– „Бисквитки“, които временно съхраняват определени потребителски данни (например съдържание на онлайн формуляр);
– „Бисквитки“, които съхраняват определени потребителски предпочитания (напр. настройки за търсене или настройки за език);
– „Бисквитки“, които съхраняват данни, за да осигурят безпрепятствено възпроизвеждане на видео или аудио съдържание.

Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

При спазване на българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни – GDPR) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

• Правото на достъп до личните данни, които Център за Цялостна Трансформация Мандала обработва за Вас и да получите копие от тях;
• Право да искате от Център за Цялостна Трансформация Мандала коригиране, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като изпратите имейл на info@yogamandala.net
• Право да искате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;
• Право да искате заличаване т.е. изтриване на личните Ви данни от Център за Цялостна Трансформация Мандала, в случай че са налице условията за това.
• Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директен маркетинг като използвате линка за „отписване“, който сме поместили във всеки имейл, изпратен до Вас, съдържащ рекламна информация за нашите продукти;

 • Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на трети лица, като изпратите имейл на електронната поща на Център за Цялостна Трансформация Мандала: info@yogamandala.net или писмено заявление до посочения адрес в гр. София
 • Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на info@yogamandala.net
  • Право да отправите заявка за преносимост на личните Ви данни в структуриран, машинно-читаем формат, който е общоупотребяван;
  • Правото да отправите жалба или молба за защита на правата Ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това;

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните Ви данни.

Какво значи всяко от горните права?

Право на достъп до личните данни.

Това право Ви дава възможност да получите информация относно данните, които идентифицират администратора и неговия представител, целите на обработването на личните данни, получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните, данни за задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им, както и информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

Данните не се предоставят, когато физическото лице, за което се отнасят, вече разполага с тях или в закон съществува изрична забрана за предоставянето им.

Право на заличаване, достъп, коригиране, блокиране

Право по всяко време да поискате от администратора да заличи, коригира или блокира лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на ЗЗЛД, както и право да поискате от администратора да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните данни за всяко заличаване, коригиране или блокиране, което е извършено, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия;

Право на възражение

Право на възражение пред администратора срещу обработването на личните данни на физическото лице при наличие на законово основание за това, както и срещу обработването и разкриването на трети лица на Вашите личните данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да бъде уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите на директния маркетинг, като имате право да възразите срещу такова разкриване или използване.

Право на преносимост

Когато обработването на лични данни става по автоматичен начин Вие имате правото да получавате отнасящите се до Вас лични данни, които сте предоставили на администратора, в структуриран, широко използван, пригоден за машинно четене и оперативно съвместим формат, и да ги предавате на друг администратор. Това право следва да се прилага, когато субектът на данни е предоставил личните данни въз основа на собственото си съгласие или обработването е необходимо поради договорно задължение. Правото не следва да се прилага, когато обработването се базира на правно основание, различно от съгласие или договор. Поради самото си естество това право не следва да бъде упражнявано по отношение на администратори, обработващи данни в изпълнение на обществените си задължения. Ето защо това право не следва да се прилага, когато обработването на личните данни е необходимо за спазване на правно задължение, на което е подчинен администраторът, или за изпълнение на задача от обществен интерес, или при упражняване на официално правомощие, предоставено на администратора. Правото на субекта на данни да предава или получава отнасящи се до него лични данни не поражда задължение за администраторите да възприемат или поддържат технически съвместими системи за обработване. Когато в определен пакет от лични данни е засегнат повече от един субект на данни, правото личните данни да бъдат получавани следва да не засяга правата и свободите на други субекти на данни в съответствие с настоящия регламент.

Право да отправите жалба или молба до Комисия за защита на личните данни

В случай на нарушаване на правата Ви имате право да сезирате Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му. При нарушаване на правата Ви имате право да обжалвате действия и актове на администратора по съдебен ред или пред Върховния административен съд. Съдът не може да бъде сезиран, ако има висящо производство пред Комисията за същото нарушение или решение на КЗЛД относно същото нарушение е обжалвано и няма влязло в сила решение на съда.

Нарушения. Уведомяване за нарушения

Нарушение на сигурността на данни възниква, когато личните данни, за които администратора отговаря, са засегнати от инцидент със сигурността, в резултат на който се нарушава поверителността, наличието или целостта на личните данни. В този смисъл, нарушение на данните възниква, когато има нарушение на сигурността, водещо до инцидентно или незаконно унищожаване, загуба, изменение, нерегламентирано разкриване на данни, които се предават, съхраняват или по друг начин се обработват.

 

В случай на нарушение на сигурността на личните данни незабавно следва да се уведомите администратора, като използвате посочените по-горе контакти

Оценка на нарушенията

След като съответният служител   получи информация за извършено нарушение, то трябва да определи дали съответното събитие представлява нарушение на лични данни и да уведоми управителите на Администратора за събитието (в случай, че те не знаят).

В случай на нарушение на сигурността на личните данни, което съществува вероятност да породи риск за правата и свободите на физическите лица, Администраторът (чрез съответния служител), без ненужно забавяне и когато това е осъществимо – не по-късно от 72 часа след като е разбрал за него, уведомява за нарушението Комисията за защита на личните данни.

Когато и доколкото не е възможно информацията да се подаде едновременно, информацията може да се подаде поетапно без по-нататъшно ненужно забавяне.

Когато има вероятност нарушението на сигурността на личните данни да породи висок риск за правата и свободите на физическите лица, Администраторът без ненужно забавяне, съобщава на субекта за нарушението.

Администраторът документира всяко нарушение на сигурността на личните данни, включително фактите свързани с нарушението, последиците от него и предприетите действия за справяне с него.

 

Промени в Практиките за поверителност

При промени, изискващи съгласие или информиране на субектите на лични данни, поемаме ангажимент, че за всички такива промени ще Ви уведомим с изпращане на писмо по електронен път (e-mail) на предоставената от Вас електронна поща.

За всички несъществени, т.е. незасягащи промяна в целите или основанията на обработката на личните Ви данни, ще Ви уведомим чрез актуализация на уеб страницата на Център за Цялостна Трансформация Мандала на Практиките, като можете винаги да се информирате за актуалността им чрез посочената най-отдолу в този документ дата на приемане и версия на документа.

Така ще Ви бъде предоставена възможност да преустановите използването на някои или всички услуги и/или да се възползвате от правата си, част от които са посочени изрично по-горе. В допълнение ще вземем всички възможни мерки за осведомяване в случай на промени относно защитата на лични данни като поставим съобщение в офиса и на уеб портала на Център за Цялостна Трансформация Мандала.

Тези политики за поверителност са приети и в сила от Център за Цялостна Трансформация Мандала от 25 май 2018 г.