В даоизма светът се разглежда през призмата на Ин и Ян. Ин е тъмна, хладна, приемаща енерия. Ян е топла, ярка, активна енергия.

Денят е ян, нощта е ин. Всяка нощ ние храним жизнената си сила чрез потапяне и дълбоко отпускане в мрака. За съжаление, в днешно време малко хора имат дълбок и ползотворен сън.

Каня те на една сесия, която е точна противоположност на обичайното претрупано с ангажименти ежедневие. Това е една практика за култивиране на вътрешно съзерцание, за да има повече пространство за събуденост, забавяне и фокус. За да се движим напред е важно да имаме визия, фокус и сили с които да осъществяваме намеренията си в правилни действията. Когато сме претрупани с множество дейности, ние губим този фокус и енергията ни се пилее.

Ще забавим темпото, за да осъзнаем:

Какво е истински важно за нашето развитие.

Как да се движим напред без усилие, а с ясно намерение.

Кое е в повече? Какво има нужда да си отиде…

Къде хабя енергия в усилие? Как да трансформирам това в лекота.

Къде започва свободата?

Ин йогата е пасивна и бавна практика, като позите се изпълняват близо до земята и се задържат между 3 и 5 минути. В часовете се работи и със звуци, мантри, дихателни техники и натурални арома масла за оптимален ефект. Използват се помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници), блокчета, възглавнички и одеала.

В тази практика ще подхраним ин енергията си, за да потече нектара на спокойствието и да изчисти притесненията и страховете ни, които седят на пътя ни към свободата.

    Сподели