Боуен терапия

Техниката Боуен внася една от най-задълбочените терапевтични концепции в света днес, в която ударението се поставя върху способностa на тялото само да се привежда в равновесие. Както ти не приличаш на никого другиго в света, така и състоянието на здравето ти е единствено и само твоя реалност. Има един единствен лекар, знаещ и разбиращ какво причинява болестното не равновесие в тялото ти: Лекарят вътре в теб!
  Details

  Bodywork терапия

  Bodywork е събирателно понятие, което включва различни по вид и стил мануални терапии. Това, което ги обединява е че са насочени към възстановяване баланса на тялото, ума, душата. Включени са техники от юмейхо, остеотай, дзен тай шиацу и класическо шиацу. Според нуждите на пациента могат да бъдат добавени упражнения от йога и от класическата кинезитерапия.

   Details

   Юмейхо терапия

   Юмейхо терапията е специален източен масаж. Това е метод за увеличаване на жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Това е хълбочно наместваща притискащо разтриваща терапия или както е била първоначално наречена – „божествен масаж”. Създател на системата е проф. Масайуки Сайонджи.

    Details

    Тай масаж

    Тай (йога) масажът е древна методика, която цели да балансира енергийните канали (сен линий), чрез мануално въздействие. Началото си Тай масажът води от Дживака (Шиваго) Кумар Батча, верен сподвижник и лечител на Гаутама Буда по време неговите странствания.

     Details

     Остео Тай терапия

     Остеотай е съвременна методика, разработена от Arno l`Hermitte и David Lutt.

     Включва много от принципите и похватите на остеопатията и кинезитерапията, които са преведени и изпълнени във формата на тай масажа (релаксиращи техники, стречинг, ПИР, ставни мобилизаций и манипулаций).

     В класическия си вид тай масажът е насочен основно към работа с енергийните канали в човешкото тяло и тяхното балансиране.

      Details

      Марма терапия

      Продължителност 45 минути.

      Какво представлява терапията –  леко докосване на комплекс от марма точки.

      Какво представляват марма точките:

      Жизнената сила или прана се движи по канали, наречени „надита“. Точките където се свързват тези канали се наричат марми, което означава „чувствителни“ зони. Те са центровете на жизнетата сила и връзката между физическото тяло и съзнанието. Марма точките са като превключватели, и когато са отворени позволяват увеличаването на потока на енергията. Основните точки са 107 на брой, като някой от тях съвпадат с чакрите. Намират се на местата където се срещат няколко органа или тъкани в тялото; места, където се намират много нерви и кръвоносни съдове.

       Details

       Шиацу терапия

       Класическо шиацу: работи се върху точки от меридианите според китайската медицина по тялото. Масажът се прави през дрехи на тепих на земята. Масажът комбинира йога разтягания със похвати от класическото шиацу.  При ваше желание може да се вкл/чи и вибрационна терапия за кундалини енергията. Масажът е терапевтичен.
        Details

        Звукомасаж и звукотерапия

        Евелина („Слово и Звук“) предлага индивидуални сесии по звукомасаж с тибетски пеещи купи, мантра и гласова терапия, и фонофореза. Фонофорезата включва работа с различни набори от камертони, настроени на определени точни честоти, за въздействие върху тялото и финото поле. Част от фонофорезата е и тонпунктурата – прилагане на камертоните по точките и меридианите, известни от традиционната китайска медицина (на принципа на акупунктурата), но и върху марма точките, които са застъпени в аюрведа и донякъде се покриват с акупунктурните.

         Details

         Рейки

         Рейки е древна лечебна система, която се прилага чрез полагане на ръце върху тялото. Това е изключително проста и в същото време мощна техника. Рейки е естествен и безопасен път за разделяне с болестта. Балансира организма на физическо, емоционално и духовно ниво, възстановява физичезкото

          Details