Bodywork терапия

Bodywork е събирателно понятие, което включва различни по вид и стил мануални терапии. Това, което ги обединява е че са насочени към възстановяване баланса на тялото, ума, душата. Включени са техники от юмейхо, остеотай, дзен тай шиацу и класическо шиацу. Според нуждите на пациента могат да бъдат добавени упражнения от йога и от класическата кинезитерапия.

  Details

  Юмейхо терапия

  Юмейхо терапията е специален източен масаж. Това е метод за увеличаване на жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Това е хълбочно наместваща притискащо разтриваща терапия или както е била първоначално наречена – „божествен масаж”. Създател на системата е проф. Масайуки Сайонджи.

   Details

   Тай масаж

   Тай (йога) масажът е древна методика, която цели да балансира енергийните канали (сен линий), чрез мануално въздействие. Началото си Тай масажът води от Дживака (Шиваго) Кумар Батча, верен сподвижник и лечител на Гаутама Буда по време неговите странствания.

    Details

    Остео Тай терапия

    Остеотай е съвременна методика, разработена от Arno l`Hermitte и David Lutt.

    Включва много от принципите и похватите на остеопатията и кинезитерапията, които са преведени и изпълнени във формата на тай масажа (релаксиращи техники, стречинг, ПИР, ставни мобилизаций и манипулаций).

    В класическия си вид тай масажът е насочен основно към работа с енергийните канали в човешкото тяло и тяхното балансиране.

     Details

     Марма терапия

     Продължителност 45 минути.

     Какво представлява терапията –  леко докосване на комплекс от марма точки.

     Какво представляват марма точките:

     Жизнената сила или прана се движи по канали, наречени „надита“. Точките където се свързват тези канали се наричат марми, което означава „чувствителни“ зони. Те са центровете на жизнетата сила и връзката между физическото тяло и съзнанието. Марма точките са като превключватели, и когато са отворени позволяват увеличаването на потока на енергията. Основните точки са 107 на брой, като някой от тях съвпадат с чакрите. Намират се на местата където се срещат няколко органа или тъкани в тялото; места, където се намират много нерви и кръвоносни съдове.

      Details

      Шиацу терапия

      Класическо шиацу: работи се върху точки от меридианите според китайската медицина по тялото. Масажът се прави през дрехи на тепих на земята. Масажът комбинира йога разтягания със похвати от класическото шиацу.  При ваше желание може да се вкл/чи и вибрационна терапия за кундалини енергията. Масажът е терапевтичен.
       Details

       Звукомасаж и звукотерапия

       Евелина („Слово и Звук“) предлага индивидуални сесии по звукомасаж с тибетски пеещи купи, мантра и гласова терапия, и фонофореза. Фонофорезата включва работа с различни набори от камертони, настроени на определени точни честоти, за въздействие върху тялото и финото поле. Част от фонофорезата е и тонпунктурата – прилагане на камертоните по точките и меридианите, известни от традиционната китайска медицина (на принципа на акупунктурата), но и върху марма точките, които са застъпени в аюрведа и донякъде се покриват с акупунктурните.

        Details

        Китайска медицина

        Източната медицина разглежда всяко негативно състояние, всяка болест като причина породена от дисбаланс.

        Акупунктурата или т.н. иглотерапия, е третиране с тънки специализирани игли, които се поставят в специфични точки в енергийната мрежа на тялото. Тези точки са като врати, през които може да се балансира работата на дадения орган, система или организмът като цяло. Те отвеждат негативната енергия и позволяват тялото да възвърне своята първоначална сияйност.

         Details

         Аюрведичен Шиацу масаж

         Комбинация на Шиацу и аюрведичен масаж. Прави се на кушетка и се използват масажни масла. Комбинира се натискът от шиацуто с релаксиращите похвати на аюрведичния масаж.  При ваше желание може да се комбинира с Вибрационна кундалини терапия или терапия с горещ въздух за по-добър ефект. Цена: 60 лв/ 60 мин. 90 лв / 90 мин…

         Details

         Аюрведичен масаж

         Масаж с масажни масла в аюрведичен стил. Близък е като стил до класическия масаж, но със специфични движения от Аюрведа. Масажът е релаксиращ. Добър е за подобряване на кръвообръщението. При ваше желание може да се комбинира с Вибрационна кундалини терапия или терапия с горещ въздух за по-добър ефект. Цена: 60 лв/ 60 мин. 90 лв…

         Details