Повече информация за лекциите, семинарите и практиките: 

Henna Bai Manu за света на къната

Скъпи приятели,
на лекцията „Henna Bai Manu за света на къната“, ще разкажа за историята на къната, произход, от къде тръгва, как преминава през различните племена и къде намира приложение в съвременният свят. В кои обичаи е останала да се прилага и къде най-често се използва.

Read full biography...

  Ченелинг на Крийон и зареждане с магнетизъм

  Крийон е същество от светлината, което носи магнетизма - енергията на изначалната божественост. Освен думите, които Крийон ще изпрати към нас, той ще докосне дълбоко с магнетизма си всеки един, за да събуди частица от неговото съзнание и да го доближи към дома и космичните родители.

   Освобождение – енергийна работа с кристалите на Крийон

   Във водена медитация и с помощта на кристалите на Крийон ще усетим какво значи истинско и дълбоко освобождение. Освобождение от ненужни мисли и чувства, от модели на поведение и остарели догми и вярвания, за да освободим място за новото, което ни очаква в живота.

    The Microcosm Within – discovering the elements within yourself through movement, music, mudra and meditation.

    Through heightened body awareness and somatic movement, Selina will lead you through a sensual yoga class, where you will be able to connect to the elements of earth, water, fire and air within yourself.
    When we connect to the microcosm within ourselves, we can find our own grounding, strength, flexibility and purpose to better meet the challenges we face outside. Our yoga practice can be taken off the mat, reduce any stress we may feel and help us to lead happier lives.

     Колелата на медицината – концепцията на индианците за циклите на природата

     Колелата на медицината представляват многолика духовна концепция за циклите на природата на северноамериканските индианци. Те илюстрират тази метафора чрез изграждане на каменни светилища.Имат четири лъча, които изобразяват четерите сезона /пролет, лято, есен и зима/ и други аспекти на живота. Превръщат се в символ на хармоничното сливане с природата и нейните преходни състояния. Тяхното разбиране подпомага приемането и преминаването през тези промени нетравматично. Дава възможност да се извлече сила и мъдрост от всеки сезон, включително от зимата, която традиционно се приема като тежък период с изпитания. Най-древните намерени такива светилища са на над 4500 години и се ползват за лечебни церемонии и до днес. Симеона Маринова е единствения човек, който ги изработва в България и всеки ще има възможност да си купи или поръча свое уникално колело на медицината.

      Въздействието на звука върху тялото ни

      Звукотерапията е една изключително широкообхватна област на дейност, с която се асоциират различни неща - от чисто философски идеи и разсъждения до конкретни представи за инструменти и практики. Тази лекция ще е посветена на практическата част: На понятия като звукомасаж (работа с вибрация директно върху тялото), фонофореза (въздействие върху тялото и фините тела с камертони, настроени на определени честоти) и пътувания в звука (водени звукови медитации). Поради времевата рамка  лекцията ще се концентрира върху демонстрация на конкретни методи и не толкова върху разяснения на теорията, стояща зад тях. Заповядайте, за да видите на дело как функционира един звукомасаж и да обогатите познанията си за методи и възможности способстващи вашето развитие и здраве!

      Водещ: Евелина

       Практики с дишане и медитация

       Дишането в йога практиките се нарича Пранаяма и се извършва с конкретни техники, като волево, и контролирано се движат конкретни мускули на тялото, за да може дихателните пътища да се изпълнят изцяло с кислород и прана и при дълбокото издишване да се освободят максимално въглеродния двуокис и енергийните блокажи. Прана се движи в областта на гръдния кош и контролира дишането. Прана е физическа, психическа, интелектуална, сексуална, духовна и космическа енергия. За това тя освобождава енергийните блокажи. Ще дишаме 30 минути с тези конкретни техники, за да усетите в себе си тази живототворяща енергия. И ще чуете информация какво се случва в телата ви когато увеличите прана в себе си.
       Втората част на практиката ни ще продължи с медитация. Така ще можете осъзнато да наблюдавате с вътрешното си зрение всичките промени, които се случват с вас след Пранаяма. Когато започнете ясно да виждате с вътрешното си зрение себе си, тогава се случва и трансформацията в живота ви, такава каквато я искате, но това не може да се опише с думи, защото е божествено изживяване.

       Водещ: Ангела

        Женска – мъжка енергия – източници на емоционално ментални модели, техники за баланс на двете енергии и освобождаване на енергийните блокажи

        За да се завърнем към божествените си същности е необходимо да се освободим от страха като балансираме мъжката и женска енергия и така да творим  прекрасности.
        Всеки един от нас носи в себе си тези две енергия. Те имат конкретни психологически характеристики:
        на женската енергия са:
        - интровертност
        - вътрешния аспект на непроявените чувства
        - липса на диференцираност и индивидуалност
        на мъжката енергия са:
        - екстровертност
        - външното проявление на чувствата
        - волята и себереализацията
        - индивидуалността
        И женската и мъжката енергия създават конкретни изживявания на емоционално и ментално ниво. За да сме балансирани в тези изживявания е необходимо двете енергии да са балансирани в нас. Дали са балансирани ще проверим и как да ги балансираме ще практикуваме с конкретни техники от йога, чрез дишане (пранаяма) и упражнения (асани)

         Шаманско пътуване за връзка с вътрешния огън

         В това пътуване ще се срещнем с огъня и лятото, за да затвърдим своята връзка с нашия вътрешен пламък - топлината, която винаги носим в себе си като отражение на архетипната огнена стихия. Този огън ще отнесем и в едно пътуване за свързване с настоящия цикъл и настъпващ нов сезон в природата, ще извикаме всички стихии в себе си, ще влезем в синхрон с естествените ритми, за да сме подготвени за всичко, което ни очаква занапред.

         Повечe за практиката шамански пътувания можете да прочетете тук

          Бързо зареждащи енергийни практики за освобождаване на енергийните блокажи и за бързо възтановяване от умората, стреса, тревогите

          Бързите освобождавания на блокажи във всички енергийни канали на човешкото тяло ги случваме с КОНКРЕТНИ асани и дихателни практики от йога. Втората стъпка е да освободим страховете си и умората произтичаща от тях, като акцентираме на енергийни практики върху  първа, трета, шеста и седма чакри. Утвържденията на ментално и емоционално ниво като вид автохипноза са третата стъпка за бързото възтановяване от тревогите.  Така още повече ще увеличим енергийното ниво на жизнените си сили.
          Време е ДА СИ СПОМНИМ, че сме БЕЗКРАЙНИ ДУХОВЕ и да тренираме себе в състояние на осъзнатост, будност и безкрайна жизнена енергия.

          Водещ: Ангела

           Лекция „Трансформиране на негативната реалност в позитивна“

           Светът,  който живеем не е просто материално място. Той се движи от закони на енергетиката и когато усвоим основите им, имаме шанса да се научим сами да сърфираме в полето от възможности и да направляваме хода на процесите в живота си. Съществуват методи на медитация и творческа визуализация, които могат да променят в по-благоприятна светлина хода на събитията в живота ни. Нужно е, разбира се, да ги използваме разумно! Лекцията по време на Фестивала на изобилието ще е посветена на това как можем сами да сгряваме душата си, дори когато се озовем в замъка на Ледената кралица.

           водещ: Анастасия

            „Въплъти своята есенция“

            "Въплъти своята есенция" - карта на тялото е сутрешен клас свързан с движение. Като използваме своите сетива и музиката ние ще изледваме по соматичен път аспекти от ритмичните цикли на природата от И Дзин, които са свързани директно с нашето физическо тяло, емоции, мисли и ежедневен начин на живот. По време на този клас ще научите начини да се отпускате на дълбоко ниво и нежно да интегрирате пълния спектър на психосоматичните изживявания - от удоволствието до болката. След практиката си Момо ще прави индивидуални сесии с всеки, който има желание.

            Водещ: Морин Момо Фрийхил

            Морин Момо Фрийхил е родена на остров Уидбей, Вашингтон, САЩ. Тя има 30 години опит в провеждането и обучаването на този тип психосоматична работа.

             Кинезиологията – новата „мода“ в енергийния баланс – или как да преведем на мозъка какви сигнали ни подава тялото и да сбъдваме по-лесно целите и мечтите си

             Кинезиологията е най-динамично развиващата се холистична лечебна наука в момента. Това е наука за движението на енергията в тялото. Използва се мускулното тестуване като инструмент за откриване на емоционални блокажи и нехармонично протичане на енергията и над 60 различни техники за балансиране с цел да се чувстваме енергийно и физически прекрасно, с лекота да сбъдваме целите и желанията си и да творим свободни своя свят. Чуйте и разберете какво казва вашето тяло за нещата, които мозъкът ви мисли, и ги направете един екип за постигане на вашия живот-мечта.

              Изцелителната сила на дъха

              „Има по-голяма лекота в живота ми…“,  „Не се чувствам постоянно гневен, както преди“, „Гледам на нещата, които се случват в живота ми с повече лекота и спокойствие“, „Напрежението, с което живеех постоянно, изведнъж изчезна“, „Чувствам се така, сякаш съм си взела душ, но „отвътре“, „Освободих се от мъката и страха, които носих толкова дълго у себе си….“  – това е само една малка част от споделеното от хора, участвали в групите ни за работа с Дъха.

              Интегративното дишане е наречено така, първо защото е метод, който интегрира в себе си широк спектър от методи и техники за работа със дъха, в това число – Холотропно Дишане, Ребъртинг, Вайвейшън, Трансформативно Дишане, Холографско Дишане и др. което ни позволява да изберем най-подходящият подход за работа, съобразявайки се с индивидуалните нужди и проблеми на всеки човек. Другата причина, този метод да носи това име, произхожда от факта, че свързаното, осъзнато и интензивно дишане,  носи в себе си огромният потенциал да свързва (интегрира) тялото, душата и духа в едно цяло по един съкровен начин. Позволявайки на дъха да тече свободно, ние позволяваме също и на разделените и разпръснати части на вътрешният ни свят да се съберат отново в едно цяло. По този начин дишането разширява мрежата на съзнанието, като вплита различните части на личността в нея, докато накрая вътрешното осъзнаване не я осъзнае като една изключително красива тъкан, в което нито една нишка и нито един възел не са излишни.

              Чрез работата с Дъха можем:

              • Да балансираме емоционалното си състояние.
              • Да редуцираме тревожността.
              • Да се справим с травми от миналото.
              • Да осъзнаем моделите, които саботират здравословното  ни функциониране на всички нива.
              • Да се освободим от депресивни и други негативни емоционални състояния.
              • Да постигнем резултати изразяващи се в повишена самооценка и себеуважение.
              • Да балансираме потока на енергията в тялото.
              • Да подпомогнем духовното си израстване.
              • Да улесним медитативното вглъбяване.
              • Да изявим и изживеем пълноценно любовта и радостта.
              • Да разширим самоосъзнаването си.

               

              ВОДЕЩИ

              Михаела е член на Австрийската Асоциация по Интегративно Дишане и е един от преподавателите и. Психолог е с над 12 годишен опит. Нейното „Пътуване“ започва още когато е на 16 г. и продължава и до сега. Освен психотерапевт, Михаела е и семеен констелатор, интегрален коуч,  PSYCH-K фасилитатор, AIT терапевт, EFT треньор, EMDR терапевт и др. Вече повече от 15 години следва Дъха и натрупва голям опит, както личен така и професионален, обучавайки се в различни школи като Свободно Дишане, Трансформативно Дишане, Себеинтегриращо Дишане, Интегративно дишане и др. Освен обучител тя е и водещ на групови и индивидуални дихателни сесии вече над десет години. Михаела напълно вярва в казаното от Уилбър, че това, което умът възприема като интегрално, се възприема от сърцето като единство. Сърцето чувства единството, а умът може да го разпознае, ако разполага с интегралната теоретична рамка, като инструмент за осмисляне на единството.

              Симеон е член на Австрийската Асоциация по Интегративно Дишане и е един от преподавателите и. Макар конвенционалното образование по психология да му осигурява необходимата основа и да дава отговорите на част от важните въпроси, които винаги е търсил, той насочва търсенията си и в други посоки, и в последните около  20 години преминава през обучение в различни школи и методи, в това число – Свободно Дишане, Трансформативно Дишане, Себеинтегриращо Дишане, Интегративно Дишане ; Енергийна Психология; Семейни Констелации; Интегрално Консултиране (Коучинг); EMDR; PSYCH-K; Advanced Energy Psychology, Advanced Integrative Therapy, EFT, BSFF, TAT,  WHEE, SDW и др. Свързаното, осъзнато дишане, обаче си остава и досега неговият любим метод, заради дълбочината, обхвата и бързината, с която работи.   

              Двамата водят дихателни сесии в групи или индивидуално вече над десет години, използвайки опита си както от личните си преживявания с Дъха, така и познанията си за трансформативната работа на Дъха в комбинация с телесно-ориентираният подход,  включвайки елементи на работата със сянката, а също така и познанията си в областта на енергийната психология, интегралната психология и др.

               Какво представлява танцът Мандала

               „Коя съм аз? За какво съм тук? И какво наистина искам аз, а не околните?“, това са въпросите на които всяка жена получава отговор танцувайки Мандала. Практиката ни помага да чуваме гласа на душата си, да осъзнаем истината си и да се съедини с матката си – изворът на женската изначална мъдрост. С две думи да се срещнем със себе си.

               Това е може би най-женската и красива практика, създадена от жени за жени. Чрез Мандала жената не само се връща към своя център, но тя започва да изгражда света, в който иска да живее. Сбъдва желанията си с лекота.

               Не е необходима предварителна физическа подготовка – движенията може всяка жена.

               Допълнителен бонус след танца са комплименти от мъжете, които ще ви казват, че сияете и излъчвате хармония.

               Танцът Мандала е вашата практика, ако:

               - имате нужда да промените пътя, по който да вървите, но нямате смелост и сили за това

               - искате да укротите ума

               - сте в застой и любовта все не идва или не идва подходящия партньор

               - сякаш живеете живота на някой друг

               - нямате енергия и време за най-любимите ви занимания и творчество

               Практиката ще ви върне към същността ви и ще откриете най-важното в живота – себе си.

               По време на фестивала ще се потопим в Мандала, благодарение на лесните движения и жените в кръга. Ще поговорим, ще се потанцуваме и ще направим две кратки медитации.

               За Петя Коленцова:

               Ученичка съм на Натали Вита, която пък е ученичка на създателката на танца – Мая Мандала. Сертифицирана съм да преподавам редовни практики по Мандала и „Пробуждане на източника“, да предавам Рейки първо и второ ниво при мастер Малгожата Борковска от Полша.

               Завършила съм и курс за терапевти по „Първична терапия“ и освобождаване на травми от детството при психотерапевта Елица Великова – Пиюша. Силната си връзка със словото дължа на преподавателите ми от Филологическия факултет в Пловдивския университет «Паисий Хилендарски».

                

               Всеки има уникална дарба. Моята е да помагам на жените да се върнат към себе си, да си спомнят за какво са дошли тук в тези прекрасни женски тела. Да празнуват живота като се съединят с изначалната си мъдрост, сакрално знание, радостта, сексуалността и с потока на Вселената.

                

               Петя ще отговаря на вашите въпроси на тел. 0885 645 794 или на petyakolentsova@gmail.com, ФБ: Petya Mandala Dance

                Пътуване в звука. Връзка с циклите и стихиите.

                Пътуването в звука е водена звукова медитация, при която целенасочено се използват определени инструменти - пеещи купи, гонг, цимбал, зафир, калимба, перкусии, глас - както и определени честоти (т. нар. Солфеджо честоти и други), въздействащи директно върху човешката ДНК. Чрез дълбокото състояние на релаксация, в което въвеждат, звуците отварят вратите на подсъзнането към образи и усещания, разкриващи по своеобразен начин света през погледа на сърцето, като чисто изживяване на приемане, отвореност и свързаност. Водещите Евелина ("Слово и Звук") и Галя използват глас и инструменти интуитивно, според енергийната динамика на групата. Всяко пътуване е уникално. Темата на медитацията на 23.10. ще бъде връзката с циклите на природата и стихиите. Когато сме в ритъм с тях, всеки преход между сезоните е напълно естествен за човешкото съзнание. Ефектите от пътуванията продължават да дават своя отзвук у участниците дълго след медитацията. По този начин те осигуряват и прехода към ежедневието, в което се вливат и което продължават да формират.

                 Изобилието Е тук и сега!Медитаци с Арх.Сандалфон и Лейди Гая.

                 Всичко Е тук и сега!А ние тук и сега ли сме? Когато сме заземени,свързани с прекрасната ни планета и благодарни,че сме тук, можем пълноценно да проявяваме,живеем и разгръщаме божественото през нас. Приемащото и разгръщащото се съзнание живее изобилието,което Е! Добре дошли сте да го/се празнуваме заЕдно 🙂

                  Общото между Есенните мистериални обреди, Връзката с предците и Слизането на Персефона в подземния свят

                  лекция, в която ще научите :

                  - какво ново за Великите Мистерии от древността и защо Есенното равноденствие е съществено в обредния календар ;

                  - вътрешният смисъл на митът за Персефона ;

                  - древните храмови практики и връзката им с констелациите ;

                  - къде и как се осъществява връзката с предците ;

                  - защо ни е необходимо това в съвременния свят ;

                   Лекция на тема „Кой съм аз? – Има отговор!“

                   Кой съм аз? Наричат ме с името Петър Петров. Познават ме с това, че съм помогнал на над 1800 души да си спомнят минанилете им животи и да се срещат с Висшите си Аз-ове или духовни водачи. Аз съм обикновен човек, който през годините е преживял 43 регресии/воден от колеги и мои ученици/. Трупайки този опит аз започнах постепенно да разбирам кой съм бил аз и кой съм сега. Направих нещо, което нарекох „Карта на миналите животи“. В най-обикновен текстов файл подредих своите минали инкърнации и постепенно нещата информацията започна да се подрежда. На тази едночасова лекция ще ви представя моята карта на миналите ми животи и ще ви споделя какво съм научил от нея. Ще ви обясня и как вие можете да направите своята карта и да получите отговора на вечния въпрос „Кой съм аз?. Получавайки този отговор, не само ще се научим как по-лесно да преминаваме през прехода от топлите дни към студените, но в живота ни ще подредят и много други неща!

                    В потока на сезоните

                    Работилница „В потока на сезоните“ ви помага да бъдете винаги в потока на изобилието, радостта и синхроничността, като едновременно дава мощни техники за трансформация на негативни емоции и вярвания.
                    Базирана на опита и изследванията ни в областта на тантра и mindfulness техниките, работилницата ви превежда през процес на осъзнаване и овладяване умението да присъстваме в настоящето и да му се наслаждаваме. Включват се дихателни упражнения, релаксация и практики от тантра. Участниците получават специален подарък – изненада за енергизиране през цялата година!

                     Логиката на времето, важността на циклите и знанието за числата през погледа на Таро

                     Колко е важен за нас, периода на есента и зимата, когато узряват плодовете на годината, правят се изводите и се виждат резултатите? Ще се придвижим по логиката на числата, за да разгледаме номерологичната есенция на зимните месеци. Каква информация и знание ни носят те лично за нас, ще разберем с помощта на Таро.

                     * * *

                     лекцията ще бъде свързана с необходимостта да се премине по естествената логика на развитие на нещата в живота ни. Тази логика си има проста азбука, която всички знаем - тази на числата. За да успеем да превърнем числата в нещо разбираемо за нас,ще ги свържем с картинните изображения на Таро. Смисъла на тази лекция е човек да си даде сметка, че месеците 9-10-11 - 12 - 1- 2 са безкрайно интересни и важни за живота ни! Непознаването на тяхната ценност.. води до обезкуражаване и депресивни състояния

                      Основни принципи за балансиране в Аюрведа Есен – Зима

                      Аюрведа е най-древната научна медицинска система за лечение и превенция. Един от основните и принципи е разбирането за 5-те елемента - пространство, въздух, огън, вода и земя. Комбинирайки се те образуват така наречените "доши" - вата (пространство и въздух), пита ( огън и вода ), кафа ( вода и земя). Всеки човек притежава индивидуално съотношение между трите доши, което определя и различния подход, който всеки би следвало да има в живота си. Различните сезони благоприятстват излизането от баланс на някоя от дошите, което води до нарушаване на физиологични функции на тялото, влошаване състоянието на ума и емоциите, което пък стартира процеса на разболяване. За това знанието как да се балансираме спрямо индивидуалната ни конституция и сезоните е изключително важно и всъщност най-лесния начин да се предпазим от болести и да живеем щастливи.

                      За да имате максимална полза от лекцията и не знаете своята аюрведична конституция, можете да пишете на yuliana.todorova@gmail.com,  за да получите тест за конституция, който да полълните преди лекцията.

                       Дъхът е огледало на моя живот

                       Запознайте се с мощната техника на Трансформационно дишане и открийте как начинът, по който дишате отразява и влияе върху качеството на вашите житейски преживявания.

                       Изпитайте практиката на 100 Трансформиращи Дъха, която може да прилагате ежедневно , за да живеете пълноценно и хармонично и да бъдете независими от външните обстоятелства в живота си.

                       Водещ на лекцията– Руми Чолакова – серт. фасилитатор към американската фондация по ТД

                       FB - Breath for Life,Yoga and Meditation with Rumi

                       www. transformationabreathing.com

                        Силата на медитацията

                        Семинарът Силата на медитацията е 1-часово практично занятие, в което участниците ще имат възможност да научат малко повече за ума си, ползите от медитацията, както и да имат преживяване на медитация.
                        Всеки от нас се стреми към личностно развитие: по-голям успех, по-добро здраве, душевен мир и щастие. Това, което ни пречи да постигнем желаното качество на живот, е стресът. Обикновено подценяваме степента, в която той влияе на нашия живот. Често умът ни прескача от минало в бъдеще и това негово прескачане води до натрупване на стрес – както в нас, така и в хората около нас.
                        Семинарът включва леки йога упражнения, медитация и мъдрост.

                         Енергийна женска практика

                         Развиване на женската енергия – медитативни, дихателни, лечебни йога упражнения, древни танци и ритуали, за да се докоснете до много важна страна от живота Ви, да разберете женската си същност и да и помогнете да заеме по – значителна роля във вашия живот

                          Алхимия на ароматите – как да общуваме чрез етерични масла

                          Обонянието е единственото сетиво, което осъществява пряка връзка с подсъзнанието ни. Още преди да сме разпознали ароматите, с които сме в контакт, мозъкът ни вече ги е усвоил и в тялото е протекла реакция.

                          Read full biography...

                           Belly Dance – отпразнувай женствеността си

                           Бели денс е една от най-древните форми на движение. И въпреки че произходът му не е изяснен, от векове насам жените от арабския свят използват този танц, за да изразят своята индивидуалност.

                           Read full biography...

                            Таро: древната история на нашето бъдеще – Лада

                            Каня ви да влезем заедно в приказката на Таро! Кратка информация за Таро. Как Таро " познава"? Какво е Таро и дали всеки може да се научи да ползва този уникален инструмент за себеопознание и предсказания."

                             Ориенталски танци на женствеността

                             Танцът и музиката са най-прекия път към сърцето. А белиденс е радост, въплътена в женско тяло. Ела, за да изследваме заедно женствеността през телата си. По време на тази практика с помощта на движения и танци ще се свържем с четирите елемента и ще получим сила от всеки един от тях. Ще даваме и ще получаваме, ще се движим в свобода и ще творим Себе си. Ще се свържем със сладостта на живота, за да можем после смело да я споделяме с хората около нас. Ориенталските танци са подходящи за всички дами, които с готовност приемат предизивкателството да бъдат Себе си.

                              Ин йога с етерични масла

                              Ще посветим тази ароматна ин йога сесия на Помирението и Любовта. Ще се отдадем напълно и ще разтворим лотоса на сърцето, за да можем да простим и да пуснем всичко, което вече не ни служи. По време на практиката ще използваме мантри и утвърждения, които целят да изчистят подсъзнанието от всички ненужни модели. Ще използваме високовибрационните смеси на 11 Moons, както и терапевтичния клас етерични масла на dōTERRA, за да навлезем в пространството на Любовта, където всичко е възможно и всеки има своето място. Практиката е подходяща както за напълно начинаещи, така и за редовно практикуващи.

                               Лекция На висока честота с етеричните масла

                               По време на тази практическа лекция накратко ще изследваме ритуалната ароматерапия. Ще разгледаме как можем да използваме етеричните масла, за да се заземим, балансираме или освежим. Ще видим кои са ароматите, които ни вдъхват постоянство и кои са тези, които ни енергизират и разпалват вътрешния ни огън. Ще ви покажа как чрез използването на етерични масла можете да внесе повече хармония и спокойствие в дома си или да разпалите страстта във връзката си. Лекцията е подходяща както за напълно начинаещи, така и за тези, които имат опит в работата с аромати и етерични масла.

                                Тайните на вдъхновяващата жена

                                Искаш ли с лекота да показваш на света своите дарби и таланти?

                                • Искаш ли да бъдеш привлекателна, заредена с енергия и във вътрешен мир със себе си?
                                • Искаш ли да привличаш подходящи за теб мъже и да се чувстваш с тях видяна, чута и разбрана? Read full biography...

                                 Изкуството на автентичния флирт

                                 Сигурно сте чували, че ключът към добрата импровизация е добрата подготовка.Така е и с флирта. За да ни се получава естествено, е нужно да си напишем домашното.На 18­ти от 14 ч. ще си говорим за това какво означава да сме автентични във флирта и как да ни се получи на практика. Как да заговорим готиния пич/готината мацка, която се правим, че не забелязваме. И разбира се, как флирта да доведе до романтична среща.

                                  Йога и християнство

                                  тези две практики винаги са били близки по дух. посланието на исус в много отношения се припокрива с това на негови съвтеменници от азия и по -специално йога адептите (сидхи) от южна индия. много от практиките и в двете направления се припокриват, както теологически, така и практически. само външната форма се различава.заповядайте, да обсъдим въпроси като:какви са неподправените думи на исус?какви са посланията на сидхите?по какво си приличат йога и християнството?по какво се различават?има ли противоречие между тях и от къде идва?могат ли християните да практикуват йога?

                                   Изцелителната сила на дъха

                                   „Има по-голяма лекота в живота ми…“, „Не се чувствам постоянно гневен, както преди“, „Гледам на нещата, които се случват в живота ми с повече лекота и спокойствие“, „Напрежението, с което живеех постоянно, изведнъж изчезна“, „Чувствам се така, сякаш съм си взела душ, но „отвътре“, „Освободих се от мъката и страха, които носих толкова дълго у себе си….“ – това е само една малка част от споделеното от хора, участвали в групите ни за работа с Дъха.

                                   Read full biography...

                                    Как да постигнем по-задълбочени интимни отношения – в емоционален и сексуален план

                                    В тази сесия ще започнем едно пътуване към себе си, в което ще се опитаме да разберем и развържем възлите на нашата подсъзнателна Его-структура, която контролира и често вреди на отношенията ни с приятелите и най-вече с партньорите ни. Използвайки древни техники като Сократичен диалог, обединени с модерната психология (Теорията на обектните отношения), ще навлезем в един по-дълбок слой на нашата психика, за да се освободим от несъзнателните пречки, които си поставяме сами.
                                    Люис Албанис е магистър по Психология и преподавател по медитация от Австралия. Сесията ще се проведе на английски език с превод на български.

                                     Моят глас, моята истина. Енергийно изчистване чрез 5та чакра.- Евелина

                                     По какъв начин етерът, елементът на пета чакра и вибрацията на вашия глас ви свързва със самия източник на живота във вас, в другите и с истината за това, което сте? Често сме малко „скарани” с тази тема, тъй като ни учат да се свързваме с живота и със себе си по-скоро чрез концепции/названия отколкото чрез директно изживяване . Така социалното кондициониране води до несъзнавани блокажи в гърления център, който е не само изразител, но и канал за истинската опитност за това, което сме.

                                     Read full biography...

                                      Шамански пътувания и целителни ритуали с Евелина

                                      Шаманското пътуване е форма на интроспективна медитация при която участниците навлизат в един режим на възприятие отвъд времето и пространството. Под звуците на барабана и гласа на водещата въпросите и проблемите, които ни вълнуват, се виждат в различна, често изненадваща светлина, освободена от рационалното мислене. Състоянието на дълбок покой, което се постига при преминаването на мозъчната дейност на тета вълни, дава достъп до дълбоки пластове на подсъзнанието и на клетъчната ни памет.

                                      Read full biography...

                                       Твори под лятното слънце. Експресивно рисуване

                                       "Експресивното рисуване помага да откриете твореца вътре във вас. Техниката е създадена от ранните модернисти и изследва личните пространства на човека с лекота и съвсем свободно. Всеки, който се интересува от развитието си и какво се случва вътре в него, ще намери ползи в експресивното рисуване!Не е нужно да имате предварителни художествени умения."

                                        Капаните за сънища – мистичните амулети за въздействие върху съдбата

                                        "Капаните за сънища - мистичните амулети за въздействие върху съдбата"Добре дошли на пътешествие с предметната магия! На срещата ни ще научите повече за амулетите, талисманите и по-подробно за капаните за сънища! Ще разберете как тези древни индиански амулети ни въздействат, как да изберете своя и да го ползвате ефективно.

                                        Read full biography...

                                         „Движенчески техники за осъзнатост и творчество“

                                         Работата ни ще обединява най-различни движенчески/танцови/ техники – техниката Александър, release от съвременния танц, контактна импровизация, йога, буто, тай- чи и моментнa композиция (метод на Julyen Hamilton).Ще поработим детайлно върху това какво означава да стоим изправени - каква енергия и как я използваме за това, как разпределяме тежестта си, как променяме и преразпределяме центъра на тежестта, как работим с погледa и дишането, какво е баланс.

                                         Read full biography...

                                          Погрешните ни представи за регресията

                                          Много хора идват за регресия при мен с различни притеснения. Някои са наплашени от техни приятели, които са им казали, че връщането в минал живот е нещо много опасно. Други имат страх от неизвестното или си мислят, че ще трябва да споделят най-съкровните си тайни.

                                          Read full biography...

                                           „Култивиране и канализиране на женската енергия”

                                           С помоща на комплекс от дихателни практики, енергийни йога упражнения , древни женски ритуали. Ще се научите как да генерирате, канализирате и култивирате енергия чрез дишане , движение и звук и да се свързвате с женската си природа и огромния и потенциал. • Важно! - Не е необходимо определено ниво на физическа подготовка, за да се включите в тренига. Облекло - спортно / клинче и потник/, маска за очи Read full biography...

                                            Клетъчно хранене

                                            Каня ви заедно да се потопим в изобилието на лятото, което така щедро се грижи за нас. На срещата ни ще обсъдим:
                                            - Какви са принципите на клетъчното хранене?
                                            - Какви са спецификите в лятото?
                                            - Как да поддържаме перфектна форма и килограми?
                                            - Как да се заредим енергийно и да влезем във висока вибрация?
                                            И изобщо, как да се грижим още по-добре за здравето и баланса си и да се радваме на здраво, красиво и младо тяло, празнувайки живота си!

                                             Дъгата в нас с Ивета Петрова

                                             ДЪГАТА В НАС - В самата лекция ще опише връзката на цветовете с душата и тялото. Ще покаже как на различни хора им отиват различни цветове. Ще покаже, как да разграничаваме цветовете чрез техните критерии, дори без да сме специалисти или художници. Ще покаже влиянието на различните цветове върху хората.

                                             Read full biography...

                                              Създай си мечтаното лято! – Медитация с Мая Митрева

                                              Описанието е:Замисляли ли сте се какъв живот водите?Дали е това,което желаете да живеете и ако не,защо ?Влияе ли ви някой?Почивате ли си добре и как?Кои са вашите съпротивления,за да се наслаждавате на почивката си,да се радвате на живота си и да бъдете полезен за себе си и другите..На тези въпроси ще си отговорим вътрешно,ще пречистим вярвания и блокажи пред мечтаното ни лято на живота ни и ще създадем красота.Добре дошли, летни творци:)

                                               Успехът е трансформация с Кремена Дачова

                                               За какво се сещате когато чуете думата ИЗОБИЛИЕ? ИЗвор? ОБич? БИЛ? БИЛИ?...Аз, лично се сещам за старата българска дума "БИЛЕ" - не минало време на глагола <съм>, а синоним на съществителното "ЛЕК".На 19.06. - неделя, като част от програмата на "Фестивал на Изобилието" в мандала, от 14.00 часа ще имам удоволствието да споделя с вас за моята поредица от уоркшопи, която лекува страхове, трансформира неувереност, зараства рани и заличава белези, отваря място в ума и сърцето за цели и мечти, надгражда желания! 50 минути - посветени на УСПЕХА - една възможност да надникнете в темата какво е успех, какви са стъпките към успеха и как можем да ги извървим заедно...ще се радвам да бъда с вас на този ден Кремена

                                                Сподели