Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 18/11/2016
7:00 pm - 9:00 pm

Location
Независим театър

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


концерт на Турската музикална формация Тюмата 

Незевисим театър – ул. Върбица 12

Концертът на турския музикален ансамбъл Тюмата ще се проведе в Независим театър в София. Турската музикална формация Тюмата изпълняват традиционна суфи музика на класически музикални инструменти. Ансамбълът през последните четиридесет години изнася концерти в десетки държави, както в Европа, така и в Азия. През 1976 г. се сформира ансамбъл Тюмата под партонажа на проф. д-р Оруч Гювенч. През тези четиридесет години Тюмата изследват как се заражда и как се развива турската музика, как през вековете тя се разпространява и ползвайки богатството й допринесено от различните музикални инструменти, които взимат участие в песните и мелодиите, музикантите представят широк спектър на композиции в турската музикална традиция.

Самият професор и музикант Оруч Гювенч казва: „Ориенталската музикална терапия от древността представлява доказана система от практически терапевтични, профилактични и лечебни методи, за които има записи повече от хиляда години насам. Корените на тази музикална терапия могат да бъдат открити в шаманските традиции и мъдрост, както и в суфизма. Запазена и ползвана през вековете, тя днес намира практическо приложение в модерната психология и медицина.“

По време на концертите в София и Пловдив публиката ще има възможността да преживее силата и въздействието на различните музикални стилове. Заедно с музикантите ще можем да се запознаем с древните фолклорни и суфи танци. Ще чуем различни музикални интерпретации и ще открием връзката между Ориенталската музикална терапия от древността с нашето сърце и душа.

Тюмата стават известни през последните десет години и с плодотворната си инициатива да провеждат открита Сема (дервишко въртене-танц) за хора от цял свят в продължение на месеци.

Събитието се провежда със съдействието на Център за цялостна трансформация Мандала, вегетариански ресторант Слънце Луна и вегетариански ресторант Веда Хаус.

Водещ: Оруч Гювенч и ансамбъл Тюмата.

 

Цена: 28 лв

 

 

 

 

Сподели