Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 17/11/2016
6:30 pm - 10:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Семинарът ще съдържа практически упражнения, музикална терапия и лекция за мистичната страна на суфи танците.

Ориенталската музикална терапия от древността представлява доказана система от практически терапевтични, профилактични и лечебни методи, за които има записи повече от хиляда години насам. Корените на тази музикална терапия могат да бъдат открити в шаманските традиции и мъдрост, както и в суфизма. Запазена и ползвана през вековете, тя днес намира практическо приложение в модерната психология и медицина.

По време на семинара вие ще преживеете силата и въздействието на различните музикални стилове. Заедно ще открием древните фолклорни и суфи танци (както на шаманите, така и на Мевлевите и Бекташиите). Ще чуете различни музикални интерпретации и ще имате възможност да вземете участие в Ориенталската музикална терапия от древността от пасивна и активна гледна точка.

Част от музикалната терапия представлява релаксация в пасивна легнала позиция, отпускане чрез музикални вариации (маками) и звуци на вода. Другата част от музикалната терапия представлява активно участие чрез различни терапевтични движения и танцови похвати.

По време на семинара проф. д-р Оруч Гювенч, основател на музикалния ансамбъл Тюмата, ще разкаже своята гледна точка въз основа на четиридесет годишния си опит за връзката между шаманските похвати и различните практически упражнения на суфите свързани с танца, дишането и молитвата, за връзката между музиката на древния Ориент и модерната психологична терапия върху модения човек.

Цена: 25 лв

Сподели