Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 12/05/2016
8:00 pm - 9:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Имате ли представа, че сексуалният живот, който водим като възрастни, носи белези на времето от нашето детство и сме започнали неговото изграждане от 3-годишна възраст?

Точно така! Раждайки се като сексуални същества, нашият интерес към секса датира още от най-ранна детска възраст. Така е с всяко дете и в това няма нищо плашещо. Проявата на този интерес е специфичен, но напълно безопасен и той е естествено обоснован с желанието на детето да опознава света около себе си.

Именно в този процес е изключително важно да имаме правилно поведение като родители и да подкрепим децата си, за да ги изградим като сексуално уверени същества. Целият този процес е сложен за голяма част от родителите, неразбираем и често приключва с травми за детето, които се изразяват в по-късни етапи от сексуалния му живот.

Объркването на родителите, при първата детска възбуда и игра с гениталиите, неадекватните им често реакции, довеждат до това, децата да не знаят какво да правят със сексуалността си.

Най-често тя се изразява като хипер сексуалност, наблюдаваме я много силно изразена при момчетата в пубертета или често бива отхвърляна.

Ако искаме да сме добри родители, трябва да знаем, че детето има нужда да знае и очаква точно от нас да получи не само отговори на съпъстващите със сексуалността си въпроси, но и подкрепата, която ще му е нужна, за да влезе спокойно в сета на възрастните.

Имам удоволствието да ви поканя на поредната безплатна лекция в София, която организирам съвместно с Център “Мандала”.

Ще обърнем сериозно внимание върху един проблем, за който знаем и говорим прекалено малко – нашите деца и тяхната сексуалност. Ще говорим за това, как здравословно да ги подкрепим в откриването на себе си и сексуалното си АЗ.

Ако темата е интересна за вас, като родители, ще очаквам с нетърпение срещата си с вас!

Безплатна лекция

Сподели