Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 24/04/2016
3:45 pm - 5:45 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Това е първата лекция от поредицата „Философията на йога”, която стартираме в Мандала. В рамките на поредицата ще преминем отвъд физическите йога практики, за да разберем какви са по-дълбоките идеи, които стоят зад тях. Защото йога е не просто здравословна гимнастика, а наука за личностно израстване на повече от 5000 години, която представлява една от шестте основни индийски философски школи.

 

За първи път знанието за йога е записано в систематизиран вид от мъдреца Патанджали през 4 век. В своя трактат „Йога сутри” той представя осемте стъпала за пълно развитие в йога, които се разделят в три групи – нравствена, телесна и умствена самодисциплина. По време на първата лекция от поредицата ще се запознаем с първите две стъпала от системата на Патанджали. Те се наричат Яма и Нияма и включват моралните добродетели, които всеки йогин трябва да притежава, преди да пристъпи към физическите и медитативните практики от по-горните стъпала на развитие.

 

Цена: 20 лв.

 

За записване:  info@yogamandala.net, 0894 488 809;

 

Водещ: Мими Петкова

 

Мими Петкова е сертифициран йога инструктор и съосновател на HomeYoga.bg – първият сайт за онлайн йога на български. Мими практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по класическа (Хатха) и детска йога към Българска федерация по йога. Има специализации в йога през бременността и аеро йога.

В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курс по ведическо хранене, обучения по астрология и приложна психология, посвещения в рейки и акашови записи, и др. Към момента, тя се обучава за психотерапевт с юнгианска ориентация към БОАП „К. Г. Юнг“ и изучава Практическа философия към „Новият акропол“.

Сподели