Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 04/06/2016 - 05/06/2016
9:00 am - 12:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


От дълбока древност практикуващите Йога и Тантра, разпознавайки непреходните преживявания са осъзнали нуждата да поставят под контрол тялото, речта, психиката и ума , които във времето са доказали своята сътворяваща, съхраняваща или разрушаваща сила. Непреходните проблеми са срещнали и непреходни решения, методи и принципи за справяне с тях, които са актуални и до днес. Използвайки класическия опит на различни традиции, предлагамеадекватна за нашето време методика, с която всеки може да постигне добро здраве, тонус и психично благополучие. Подбраните практики имат за цел да превърнат тялото и ума в правилно настроени инструменти за физическо, ментално, емоционално и духовно развитие.

 

Програмата на практическия клас е въвеждаща и има за цел да отстрани и трансформира негативния опит, който средата, в която живеем, ежедневно провокира. Подготвили сме серия от семинари, които ще помогнат да развиваме нивото си на осъзнаване и да разпознаваме както собствения си потенциал, така и този на околните. Умелите средства по пътя на развитие ще ни помогнат да установим контрол над тялото, психиката и ума и да освободим творческата си енергия. Създаването и интегрирането на лична практика в ежедневието ни ще позволи да преживяваме живота с мъдрост, сила и успех и да се развиваме непрекъснато в своя житейски път.

 

Ден 1

 1. Загряващи упражнения – за 5-те крайника;

2.Изчистващи упражнения – дихателна практика, 9 пречистващи дишания;

 1. Правилен възглед-Бодхичита
 2. Гуру йога, Убежище – ниво на разбиране – външно, въртрешно, тайно и свръхтайно. (Теория-Практика)
 3. 5. Време, пространство, кастова система.
 4. Структура на психичния опит – опит на логиката, опит на обичайните и на необичайните преживявания.
 5. 7. Посвещение.

 

Ден 2

 1. Загряващи упражнения – за 5-те крайника;

2.Изчистващи упражнения – дихателна практика, 9 пречистващи дишания;

 1. Видове знание, ум, скандхи (5-те съвкупности, които създават илюзията за Аз-а), съзнание.
 2. Принципи, цели и методи на Йога и Тантра.
 3. Гуру йога, Убежище, Бодхичита;
 4. Ца Лунг – 5 упражнения за изчистване на енергийните канали, контрол над различни видове прана в тялото и хармонизиране на елементите;
 5. Посвещение.

 

Цена: 40 лв/ден; 70 лв/двата дни

За водещия:

Иван Великов е старши инструктор в Body, Mind and Soul Training с над 10-годишен опит в преподаването на Интегрална йога за деца и възрастни. Участвал е в развитието на центрове на организацията в 3 града в България. Двукратен златен медалист на Национално първенство по Йога.

 

Препоръки:

Препоръчително е преди и по време на семинара да не се консумира храна. Всеки участник да изпие по една – две чаши с преварена топла вода, което ще подпомогне изчистването на  дебелото черво.

Забележка: Семинарът е подходящ, както за напълно начинаещи, така и за напреднали, т.к. ще се дадат базови принципи, общовалидни за всички системи.

Сподели