Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 30/08/2016 - 06/09/2016
8:00 am - 1:00 pm

Location
Самотраки


Събираме самодивска и самотракска група за ежегодното ни приключение на остров Самотраки.

„Защо Самодиви?! И защо на Самотраки?

Само Диви и Себе Си – обратното на опитомените!

И Самотраки – защото това е един от най-мистичните острови, в който всяка една трансформация е възможна.

 

За кого е?

Подходящо за жени и мъже авантюристи, които искат time out от това да бъдат каквото другите искат от тях да бъдат и да пробват могат ли да бъдат себе си.

Осигуряваме идеалните условия за това!.

 

Пътешествие-приключение до един от най-мистериалните острoви на древността!

 

Тук Орфей е основал Великите Мистерии за пръв път вън от родината си – Тракия. И Само Траки са живеели на Самотраки, където можем да видим следите от древните мистериални храмове. През лятото тук са се устремявали хора от цялото Средиземноморие, за да почетат Богинята и на бездетните жени тя да дари деца. И днес тук митовете оживяват и самодиви и нимфи се появяват от кухите вековни дървета, които като пещери създават чувството, че си в утробата на Майката.

 

Заедно ще се свързваме със звукови практики на специалните места на острова. Ще изследваме съществуването на паралелни реалности и внимание: пътешествието може да промени живота ви! Целта му е вътрешна трансформация, като сме подготвили дълбоки практики, изискващи вашето посвещение и време.

 

Какво да очаквате?

 

Самотраки e мистичен остров с много история и извор на трансформираща сила.

Заповядайте, за да се заредим с нови сили, да се слеем с естествената непринуденост и красота на острова, да се освободим от ограниченията на града и да се впуснем в една нова, приказна реалност. На остров Самотраки, самодивската женска природа се разгръща в нейната естествена среда. За всеки, срещата със Самотраки е дълбоко лично изживяване, което носи своята променяща сила за дълго в съзнанието ни. Елате, за да изживеете нещо ново – а ако вече сте били – да дадете нов прочит на изживяното.

Освен йога, в програмата са включени много звукови и шамански практики, посещения на приказни места, преодоляване на страхове.

 

Примерна програма

 

07.00 – 08.00: Посрещане на Слънцето – древен ритуал за съвременни хора

08.00 – 10.30: Йога практика

10.30 – 11.00: Закуска

11.00 – волна групова програма – посещение и походи до най-интересните места на острова – всеки ден на ново място:

магичната гора на чинари – хилядолетници по протежението на изворни реки, езера и водопади

уникалните водопади Фонияс

древното светилище на Самотракийските Богове

обиколка на недостъпната част на острова с лодка до водопад, който се влива директно в морето (заплаща се допълнително 20 Евро и е по желание)

18.00 – вечеря (има 1 включена групова вечеря) в гръцка таверна под вековните чинари

20.00 – вечерни практики :

огнен ритуал за изгаряне на негативните кармични семена

ритуално къпане в минералните извори на Терма

шаманско пътуване

практики за отваряне на гласа

групова регресия

медитации

констелации

*запазваме правото си да правим промени по тази програма спрямо възможностите и особеностите на групата и деня

 

Цена: 300 евро, която включва:

 

7 нощувки със закуски в споделена стая в хотел Марива в гората сред вековните чинари

1 групова вечеря в ресторант

Цялата програма с Деви и Ука, множество практики и преживявания фасилитирани от тях.

Посещение на древното светилище на Самотракийските Богове с включена входна такса

Медицинска застраховка

Асистенция при закупуване на фериботен билет

Разгледайте хотела тук – http://www.mariva.gr/

 

Водещи: Ука (Росица Божкова, студио Янтра) и Деви (Теодора Рачева – център Мандала)

 

http://yantra.natalyoga.net/

Home

 

Деви умело вплита мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебният ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. 8 годишният опит в преподаването + 14 те години лична практика са стабилна основа, върху която тя надгражда чрез креативността на потока, който следва в сесиите си.

Сега тя споделя с хората страстта си по акро йога и етерични масла и фасилитира семейни констелации. Завършила е 2 годишен курс по системни и семейни констелации по френската школа Самадева.

Интересът и влечението и към медитацията я среща с невероятни учители, като получава посвещения в древни тантрически техники и активации в многоизмерните пространства. Часовете и са изтъкани от магическо преплитане на йога, медитация, пранаяма, работа с кристали и звуци, мудри и вселенски мъдрости, представени по един лек, но провокиращ начин.

Деви е изучавала йога и медитативни техники в Идния, Непал, Бутан, Бали, Щатите и много други места по света, което оформя способността и да среща Изтока и Запада в часовете си. За Ука (Росица Божкова) – Основател на Арт Йога Студио Янтра. Пътят и преминава през различни и многообразни опитности и учения, отвежда я в Индия, Тайланд, Египет, Перу, и Мексико, среща я с необикновени хора, просветлени учители, шамани и Посветени, като допълва необикновения пъзел, разкриващ духовният смисъл на човешкото съществуване. В работата си, прилага методите на йога, хипнотерапия, регресия, Soul Detective work и семейни констелации.

За записване и въпроси – 0894 488 808 / 0878 115 851

teddy@yogamandala.net

Допълнителни детайли за пътуването:Комбинираме се по коли, така че който разполага с такава взема хората без. Отпътуваме от София на 29ти август през нощта в 3 ч. В 8 ч. сутринта сме в Александрополис и се качваме на ферибота за Самотраки. Към 11 ч. на 30-ти август сме в Самотраки.

Програмата започва на 30 ти след обяд, така че имаме време за почивка през деня.

Ето и сайта на фериботите:

http://www.saos.gr/index.php?SCREEN=dromologiaЦени на ферибота: 10-15 Евро в посока на човек. На кола е 50-60 Евро.Разстояние до ферибота София – Александрополис: 370 км (около 4:30 часа)

Сподели