Map Unavailable

Date/Time
Date(s) - 22/05/2016
11:15 am - 12:45 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


„Звукова и вибрационна терапия с диджериду“ е  практика, която е подходящя   за всеки, който иска да балансира и синхронизира своята енергия. Практиката  се  води от Витторио Баллато:

Свирене на  Диджериду:

Диджериду е дървен духов музикален инструмент с цилиндрична или конична форма и много нисък тонов обем, създаден от  аборигените в Северна Австралия. Традиционният материал за изработката на диджериду е парче кухо евкалиптовото дърво с дължина между 1 и 3 метра, чиято мека вътрешна част е била изядена от термити или е изсъхнала по някаква друга причина. Поради това той не винаги е прав, а зависи от формата на дървото, от което е изработен. Най-голямата дължина, достигната от диджериду е 2,5 метра и такива екземпляри са предназначени за сакралните церемонии на празника „Dream Time“. Често  свиренето на диджериду съпровожда древни ритуали. Инструментът често е изрисуван в цвят или е украсен с изображения на племенни тотеми.

Диджериду е европейското название на инструмента. Аборигените в Северна Австралия, където се е появил, го наричат йедаки. При свирене се използва техниката на непрекъснатото постъпване на въздух. Уникалността му се състои в това, че обикновено звучи на един тон, като притежава голям диапазон, който може да бъде сравняван само с човешки глас и отчасти с орган. Свиренето на диджериду спомага за лекуването на сънната апнея. Овладяването на този музикален инструмент гарантира елиминирането на този проблем както и много други свързани с дишането.

Смята се, че диджеридуто е най-старият духов инструмент в света, като най-ранните доказателства за съществуването му са скални рисунки на възраст около 1 500 години.

Същността на терапията с диджериду:

Акустичният вибрационна терапия с Диджериду е уникална и неподражаема. По време на този звуков сеанс човек е напълно спокоен, отпуснат и потопен в усещанията си.

Този вид терапия е перфектното средство за релакс, начин да изключим е от проблемите на ежедневието и да балансираме емоционалното и физическото си състояние. В днешния стресиран и забързан свят е изключително важно да намерим онези свои лични минути на покой, хармония и удоволствие.

Звуковата терапия с Диджериду е едно изключително приятно усещане!

 

С какво спомага терапията с диджериду ?

  • облекчаване на стреса и хроничната умора
  • дълбока релаксация
  • състояние на медитация
  • отпуска мускулите, помага за болки в ставите и мускулите

Звуковата терапия с диджериду влияе на три нива:

  • I Ниво – Физическо: ултразвука произведен от диджериду има същия ефект като медицинскита звукова терапия.

Ултарзвука се използва в медицинската терапия за отпускането на мускулите. Помага за болки в ставите и мускулите и стимулира растежа на костите в пукнатини и счупвания.

  • II Ниво2 – Енергийно .Диджериду звука има въздействие върху нивото на енергия.

С тази терапия можем да влизем в резонанс с вълните и органите на тялото ни. Това регулира вътрешните вибрации и балансира енергията на нашето тяло. Това спомага за откриването на нашият потенциал за самолечение и вътрешно израстване.

Диджериду има ефект подобен на този, който дава системата на Рейки и Чигун.

Звукът и енергията, която създава диджериду влияят директно върху нашите меридиани и чакри. Този звук помага за освобождаването на блокирали канали и освобождаването на застояла енергия и емоции. Блокажите в нашето тяло са основателна причина за поредица хронични заболявания.

  • III Ниво – тази терапия помага на човек да работи работи върху себе си като прилага самолечение с помоща на медитция.

Звука е един от най-мощнте лечебни ресурси на човечеството. Звука може да организира, успокоява, възстановява и съживява тялото , но този метод е ефективен само когато има вътрешно осъзнаване и приемане, както и в практиката на медитацията.

Диджериду е един от най-ефективните инструменти за медитация в света Намерението за вътрешен мир може да се посвети на всички ресурси, за да помогне за изцеление на тялото.

Силата на терапията с диджериду е, че този звук влияе много мощно върху човека, свързва се снего и помага за освобождаването на емоционална или физическа травма. Тази техника може да има значителен лечебен ефект и да промени живота на човек.

Тази древна техника с диджериду датира и се прилага в продължение на векове. Била използвана като помощно средство за: хронична умора, стрес, повишена тревожност, безсъние, главоболие, мигрена, мусклуни болки, травми на костите, както и много други заболявания и травми.

 

Продължителност 1ч. 30мин.

Максимален брой на участниците е 10 човек.

Предварително записване

Цена 25лв

Сподели