Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 07/04/2016
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Водещ: Деси

Цена: 15 лв

С предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net

Биоенергийни упражнения, йога, дишане, звуково тониране, медитация, мудри, крии, ароматни масла и кристали, работа с утвърждения за разгръщане на висшата интуиция, знанието, духовността и мъдростта.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Шеста чакра известна още като АДЖНА, челна или Чакрата на Третото око. Тя е разположена малко над веждите в центъра на челото. АДЖНА от санскрит означава „ команден център“. Понякога я наричат ОКОТО на Шива или Джнана Нетра ( окото на мъдростта) .Този важен духовен център отговяря на епифизата, а в някои древни текстове и на хипофизата ( в хипоталамуса) – две изключително значими жлези с вътрешна секреция, които „командват парада“ на нашето здраве, метаболизъм и духовна еволюция. Аджна чакра свети в индиговосиньо и в центъра си има око, което през целия ни живот наблюдава и записва нашите преживявания , усещанията на Аз- а, всичко, което той има в сърцето и ума си. От това дали Третото око е отворено, затворено или полуотворено зависи каква е нашата интуиция, ясно виждане за нещата и до какво ниво е стигнало духовното ни развитие. Това е чакрата на ясновидството, наричана още „ ДВОРЕЦ НА ЗНАНИЕТО“. Тук живее ВИСШАТА ИНТУИЦИЯ на съществото ни, която понякога е приспана и това затруднява нашия живот, както във физически и емоционален, така и в духовен и ментален план. Aджна контролира всички висши ментални функции, включително интуитивното и рационалното мислене и паметта. В интуитивното мислене се включват всички психични прояви и способности. Демонът на Шеста чакра е ИЛЮЗИЯТА. Тази чакра се въздейства от мисли и чувства за: * бъдещето( желание или отказ да прозрем в него); * миналото и минали животи; * убежденията ни, свързани с духовния свят (виждане на ангели и същества от фините измерения). Силната АДЖНА ЧАКРА е знание за абсолютно всичко- от най- мащабните неща в живота ни- до най- дребните и малкозначими. Висшето знание и прозорливост за това как да постъпим във всеки момент зависи от правилното функциониране на Шестата ни чакра. През този център преминават основни енергетически канали- положителната енергия на Слънцето и отрицателната енергия на Луната. Третото око вижда по- далече от обикновените очи. С първите две очи ние гледаме обикновения материален свят, а Третото око ни дава дълбочина и прозорливост в духовния свят (фините светове).
 
Елемента на тази чакра е СВЕТЛИНАТА и ТЕЛЕПАТИЧНАТА ЕНЕРГИЯ, ШЕСТОТО ЧУВСТВО, ВИСШАТА ИНТУИЦИЯ, ИСТИНСКАТА МЪДРОСТ И ЗНАНИЕ! АДЖНА Е ЦЕНТЪР НА ДУХОВНИТЕ ВИЖДАНИЯ НА ЧОВЕКА.
 
Ако имате следните проблеми на физическо ниво, то този час е подходящ за вас:
 
Проблеми с главата (главоболие и мигрена), лицето и лицевите мускули и нерви, очи и нарушено зрение( преумора и замъгляване), мозъчни проблеми (малкия мозък), слухови нарушения и чести проблеми с ушите, синусите, носа, челото, нервната система, нощни кошмари.
 
Балансираната шеста чакра имат хора, концентрирани и работещи осъзнато върху отварянето на третото си око. Те виждат най- добрия начин за всяко нещо, във всяко отношение и житейски аспект. У такива хора интуицията е мощна и развита, намират яснота във всичко, на което обръщат внимание. Те имат ясновидски способности , усещат хората и събитията и знаят ясно как да постъпят винаги. Имат умение да творят с лекота, фантазията им е впечатляваща. Те са целеустремени, концентрирани, умеят да планират и да разбират своите задачи, лесно трансформират негативните мисли и чувства в позитивни и постигат самопознание. Човек с активирана шеста чакра се издига над земните цели и привързаности, пречещи на повечето хора да изпълнят своята дхарма.
 
Когато тази чакра е ДИСБАЛАНСИРАНА човек е смутен, той е в депресия, отрича духовността и излишно се предоверява на разума.
 
!!!! NB !!! Важно е да се знае, че работата върху АДЖНА ЧАКРА ни свързва с Бога, неслучайно един от символите, с които е изобразявана 6- та чакра е символът ОМ- началото и краят на всички неща! Чрез този център човек хармонизира силите в себе си и постига баланс между ИН и ЯН! Хора, хармонизирали АДЖНА чакрата си могат да си създават нови реалности на физическо ниво само със силата на мисълта!!!
 
В този специален час ще акцентираме на йога- асани и енергийни практики, дихателни техники и медитация за отваряне на АДЖНА ЧАКРА. Часът е подходящ и за напълно начинаещи в йога, медитация и енергийните практики.
 
ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:
 
– Трудно ли ви е да помните сънищата си? Или пък често сънувате кошмари?
 
– Слаба ли е паметта ви? Слаба ли е концентрацията ви?
 
– Прекомерно плахи ли сте?
 
– Имате ли блокажи в някое от сетивата( зрение, слух, обоняние)?
 
– Чувствате ли сте впримчени, жадувате ли за свобода? Трудно ли ви е да си представите бъдещето?
 
– Трудно ли ви е да намерите баланс – в настроенията си, в телесната температура, в хормоните?
 
– Страдате ли от депресия и често ли сте под влияние на негативни мисли?
 
– Страдате ли от твърде много предразсъдъци, прекален рационализъм и упорство?
 
– Често ли се случва да правите неправилна преценка за хора, събития и неща от живота ви?
 
– Имате ли често натрапчиви мисли, самозаблуждавате ли се и отричате ли реалността?
 
– Преживели ли сте някаква травма или проблеми между 21 и 26-годишната си възраст?
 
– Страдате ли от главоболие, мигрена или проблеми със зрението, носа и слуха?
 
– Цинични ли сте?
 
Практиката ще завърши с томбола. Печелившият билет ще получи красив амулет от Лазурит- един от кристалите, отварящи и балансиращи 6-та чакра.
Сподели