Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 24/02/2015 - 05/03/2015
6:30 pm - 8:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


ЗЕМЯ – БУМИ ФЛОУ ЙОГА – АЗ ПРИНАДЛЕЖА 24.02 – ВТОРНИК
ВОДА – ДЖАЛА ФЛОУ ЙОГА – АЗ ЧУВСТВАМ И ТВОРЯ 26.02 – ЧЕТВЪРТЪК
ОГЪН – АГНИ ФЛОУ ЙОГА – АЗ СЪМ НА МЯСТОТО СИ И МОГА 03.03 – ВТОРНИК
ВЪЗДУХ – ВАЮ ФЛОУ ЙОГА – АЗ СЕ ОТВАРЯМ И ПРИЕМАМ 05.03 – ЧЕТВЪРТЪК

Според аюрведа тялото ни е съставено от комбинация от 5-те елемента, в различна пропорция. Когато те са в дисбаланс, цялото ни същество страда и болестите не закъсняват. Каня те да изследваме и преживеем заедно, чрез йога, пранаяма и медитация, нашата лична амалгама от елементи. Когато овладеем силата на даден елемент, пред нас се отвря едно знание, което ни помага да разпознаваме дисбалансите в тялото и да ги коригираме навреме.
ОПИСАНИЕ НА ПРАКТИКИТЕ:
БУМИ ФЛОУ – йога за свързване с корените ни. Флуида и бавна практика, която ще отключи в нас усещането за принадлежност и свързаност с Майката на Всички ни – Земята. Да принадлежим е наше рожденно право и в този час ще се свържем с една по-голяма принадлженост от семейната, обществената и работната. Не можем да изградим нищо трайно в живота си, без да поставим солидни основи. С тази практика ще се почувстваме заземени и ще си припомним от къде идваме.

ДЖАЛА ФЛОУ – практика за почитане на водата. Водата, като основен съставен елемент в човешкото тяло е носител на информация. Както структурираме водата, която пием, така можем да въздействаме и върху водата в тялото ни, за да се свържем с Голямата река. Да се носиш по течението е ключът към успеха на земния живот. Това означава да приемеш и почетеш Съдбата, която е резултат от Кармата.

АГНИ ФЛОУ – практика, в която ще разпалим вътрешния огън, за да получим горивото, което ни е нужно в ежедневието да творим, да материализираме и да сме вдъхновени. Освен това на физическо ниво ще заздравим коремните мускули и ще направим Чатуранга (йогийска лицева опора) наш приятел. Практиката има детоксикиращ и ободряващ ефект. Ще завършим с Йога нидра (йогийския сън), за да навлезем в дълбините си и да направляваме съзнателно вътрешния огън.
ВАЮ ФЛОУ – практика, чрез която ще се докоснем до най-висшата форма на съществуване – любовта. От любов сме се родили и сега е наша отговорността да подържаме тази енергия жива в нас. В този час ще се свържем с чистата необослувена любов, която всеки носи в сърцето си. Огъванията назад, ритмичните виняси и дихателните техники ще отворят сърдечния ни център, за да отключим потока от енергия, който носи заряда на божествената любов. В този час ще осъзнаем възможността да обичаме наред и сладостта, която това носи.

ЦЕНА: КАТО НА РЕДОВНА ПРАКТИКА

Сподели