Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 01/10/2015
7:00 pm - 9:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


с Джозеф Рубин, дългогодишен аюрведа преподавател и ученик на др. Васант Лад

Задавали ли сте си някога въпросите какво точно е „Прана“ и как можете да работите с нея ? Ако да, то тази лекция е точно за вас.

Прана е жизнената сила, космическата енергия на слънцето, която свързва всички елементи във Вселената. Тя е енергията на тялото и тази, намираща се във всичко, което ни заобикаля. Именно заради това , ако сме по-информирани относно „ прана “ , можем  да използваме познанията си за да се лекуваме   и за да развиваме физически , умствено и духовно , да се научим да се справяме успешно с напрежението и стреса в забързаното ни ежедневие и  да сме винаги в хармония с Вселената.

В настоящата лекция  ще изследваме начините, по които ученията на  Аюрведа и Йога работят с тази жизнена сила , тъй като те се основават на разбирането за нея и как да я държим в равновесие. В този смисъл Аюрведа е именно древна наука за равновесието и здравето. Тя ни дава разбиране за фините закони на природата , които влияят върху нашето тяло и заобикалящата го среда. Една от основните техники в Йога, „Пранаяма“ или дихателни упражнения , имат за цел да насочват жизнената енергия и да изчистват блокажите в енергийните ни центрове.

Присъединете се към нас за да научите начините за изграждане и използване на прана, съответно да подобрите не само вашия , но и този на заобикалящите ви, живот. Не пропускайте това вълнуващо приключение в разбирането на себе си.

Лекцията ще бъде превеждана от английски на български език.

Вход: Дарение


 

With Joseph Rubin, long time Ayurveda practioneer and student of dr. Vasant Lad

Prana is the life-force that vitalizes everything in the universe.

This evening we will explore the many ways Ayurveda and Yoga have to work with our prana force.

They both are based upon an understanding of our life force and how to keep it in balance.

Ayurveda uses various substances as vehicles of prana, such as food and herbs.

Yoga uses pranayama and other exercises to build this prana within us.

They both use prana directly for healing purposes through the use of the Marma Energy point system. So come join us and learn some ways to build and use your prana in ways to enhance your life.

 

Сподели