Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 08/03/2019 - 29/03/2019
6:30 pm - 8:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Най-женският месец в годината посвещаваме на онези божествени аспекти от нас, които чакат да бъдат преоткрити.

Още от древността един от задължителните елементи на храмовата култура са били танците. Танцът е бил призвание и дар, който танцьорките са поднасяли пред олтара. Отнемало е години, за да се усвоят спецификите на танца, но жените са знаели, че тяхната интуитивна, флуидна природа е създадена, за да се движи, да се доверява и отпуска, да лекува и подхранва.

Днес все повече жени си спомнят за тази своя същност и я преоткриват в различните й аспекти. По време на тези практики ще използваме музиката, за да настройваме телата си като фини инструменти и да се свързваме с различните проявления на Богинята в нас.

Ще изследваме специфични движения, които създават геометрични фигури и спонтанни, екстатични интерпретации и ще търсим баланса между дисциплината и флуидността. Каня те всеки петък от месец март на едно музикално споделено приключение в търсене на 4 божествени аспекта от личността ти.

08.03 – Лакшми
Лакшми е хинду богиня на изобилието. Нейната природа е флуидна и подхранваща. По време на тази практика ще използваме мантра, за да активираме 5та чакра – един от центровете на креативността. След това ще задвижим тялото със спонтанни, флуидни движения. Ще изследваме какво означава за нас изобилие – повече пари, повече свободно време, повече приключения или спокойствие. Ще използваме енергията на новолунието в Риби (06.03), за да манифестираме в живота си изобилието така, както ние го усещаме.

15.03 – Рада
Рада официално не е богиня, но има статут на такава. Тя е възлюбената на бог Кришна, който се слави като мъдър учител и ненадминат музикант. Историята за Кришна и Рада е най-епичната любовна сага, която завършва с щастливото събиране на двамата влюбени. По време на тази практика ще изследваме връзката си с Любовта – как се променяме, когато сме влюбени, как приемаме раздялата и загубата, как се справяме с разбитото сърце и как продължаваме напред. Ще поканим висшите аспекти на усещането за Любов и ще видим какво е онова, което обичаме безусловно.

22.03 – Кали
Кали е най-малко разбраната богиня. Смята се за богиня на унищожението, но това е само един от нейните образи. Тя е тази, която идва, за да изпепели ненужното от живота ни и за да ни смири. Нейният огън оставя непокътнато истинските неща, а нейната тъмнина е като майчината утроба, от която след това всичко се ражда. Ще използваме енергията на пълнолунието (21.03), за да извикаме Кали да изпепели старото и да се влеем в новия сезон с лекота и радост.

29.03 – Тара
Последната практика ще посветим на Тара – будистката богиня на състраданието. По време на този час чрез движения, мантра и медитация ще разгледаме как се отнасяме със себе си пред лицето на провала. Склонни ли сме да изпитваме състрадание към самите нас или се осъждаме? Склонни ли сме да се корим за всяка малка грешка? Ще призовем Тара, за да ни научи на състрадание и себелюбов, на мир, дори в трудни моменти.

Практиките са създадени като процес, който е добре да бъде завършен. Препоръчително е да посетите всички 4, за да усетите пълния ефект от движенията и медитациите.

Кога: всеки петък от 18:30
Къде: yogamandala
Водещ: Симона (Мон)
Цена: 13 лв (карти важат)

Сподели