Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 23/02/2017
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Биоенергийни упражнения, йога, дишане, звуково тониране, медитация, мудри, крии, ароматни масла и кристали, работа с утвърждения за РАЗГРЪЩАНЕ НА ЯСНОТО ЗНАЕНЕ, ДУХОВНОСТТА, МЪДРОСТТА И БОЖЕСТВЕНАТА ПОДКРЕПА И НАПЪТСТВИЯ.
Водещ: Деси
Цена: 18 лв
С предварително записване на 0894488809, info@yogamandala.net

ЧАСЪТ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС, АКО МОЖЕ ДА ОТГОВОРИТЕ С „ДА“ НА СЛЕДНИТЕ ВЪПРОСИ:
– Имате ли твърде строга и фиксирана система от вярвания и привички, от която трудно можете да „ излезете“?
– Присмивате ли се на всичко, което е извън вашите модели, лични норми и разбирания за нещата от живота?
– Твърде интелектуални ли сте и склонни да живеете напълно „ в главата си“?
– Алчни и материални ли сте?
– Имате ли психически заболявания ( депресия, психоза, лудост, затвореност)?
– Имате ли и имали ли сте заболявания и проблеми с мозъка (главоболие, повишено вътречерепно налягане, нарушено мозъчно кръвообръщение, мозъчни тумори, инсулт, хирургични мозъчни намеси)?
– Скептични ли сте спрямо духовните неща (съмнявате се и даже не вярвате, че Бог съществува), или пък сте напълно потопени в духовното за сметка на всекидневния материален живот?
– Можете ли да опишете себе си като апатични, объркани или „ дезориентирани“?
– Прекалено фанатични ли сте по отношение на някоя религия?
– Имате ли усещането, че не сте наясно каква е житейската ви мисия тук на Земята в този живот?
– Имате ли проблеми с Централната Нервна Система или горната част на черепната кутия?
– Чувствате ли, че нещо ви липсва в този живот, но самите вие не знаете какво е то?
– Не виждате смисъл в живота си? Чувставте се вътрешно самотни, откъснати от другите и се страхувате
– Имате чувството, че не умеете да предвиждате и да правите връзки между житейските събития?
– Страдате ли от главоболие, мигрена, амнезия?
– Нетолерантни ли сте към другите хора? Трудно ли ви е да ги приемете такива, каквито са, без да се опитвате да ги промените. Осъждате ли ги или парадирате с познанието си?
– Страхувате ли се от смъртта?

Седма чакра е известна още като САХАСРАРА, ТЕМЕННА или КОРОННА. Тя е разположена на върха на главата, от вътрешната й страна. Това е най- висшата духовна чакра, център на управлението на делата на Вселената, център на творческия свят на Съзиданието. Може да си я представите като вентилатор за таван, оцветен в ярко кралско пурпурно, излъчваща искри от бяла светлина. Такава е 7- ма чакра, ако е изчистена и балансирана. А когато е замърсена и в дисбаланс, задръстена от неизлекувани емоции и тежки мисли във връзка с Божествените напътствия, ако е нарушена връзката с Бога или е натрупан горчив опит от някоя религия, тя изглежда тъмна като нощно небе. За щастие чакрите откликват бързо на техниките на изчистване, които ще ви покажа.
САХАСРАРА от санскрит означава „ хилядократна“, което се отнася до изображението на тази важна чакра- лотос с 1000 листенца, разположен на върха на главата като ореол. А те от своя страна изразяват безкрайната природа на чакрата – да получаваме чрез нея всеобхватна щедрост и разширено съзнание.
Тази чакра е важна, тъй като се явява в ролята на индивидуална антена, достигаща до най- висшите измерения, т.е. до Бог. Чрез нея, когато е балансирана ние лесно можем да се свържем с Бог, Вселенския разум, Природата ,Създателя, Ом-ът на всичко, началото и края на сътворението. Именно чрез тази чакра ние се свързваме със собствената си душа ,за да знаем каква е нейната мисия тук в този живот, в това тяло и превъплъщение, в този физически свят. Тя е изключително важна за ясното знаене, което всъщност е способността ни да получаваме мисли, идеи и информация от Божествения разум или колективното подсъзнание.
Сахасрара е най- висшата ни чакра, тя увенчава всички други и е на върха на чакровата система като кралска КОРОНА.
Елементът на тази чакра е МИСЪЛТА. Тук живее СЕДМОТО ЧУВСТВО и ДУХОВНОСТТА, която носим у себе си. Жлезата с вътрешна секреция, която се управлява от този енергиен център е ЕПИФИЗАТА- нашият „вътрешен часовник“. Тя е изобразявана като шишарка и в доста религии и култури е била считана за изключителен символ на Божествена енергия и върховна сила. Шишарка е имало на върха на скиптрите на египетските фараони например.
Една от основните характеристики на САХАСРАРА е отстъпчивостта, преклонението и смирението пред БЕЗКРАЙНОСТТА. Това е една от причините в много култури хората да се покланят. Темето, където е разположена чакрата е свързано със Земята, по тази причина когато циркулацията на кръвта и праната там е увеличена, у човека се появява нов смисъл и сила, позволяващи му да бъде наясно с Божествените закони. Той съвсем естествено просто усеща БОЖЕСТВЕНОСТТА, доброволно плува в ритмите на Вселената.
Балансираната и разблокирана седма чакра дава на човека чувство за единство с околните, а и с целия съществуващ свят. Той е спокоен,свръхсъзнателен, умиротворен, просветлен и е свързан с енергията на цялото! Такъв човек с лекота получава информация и напътствия от Вселената( Бог) и духовните си наставници. Свързан е с висшия си Аз, притежава мъдрост и знаене за живота си и всичко, което Е. От него се излъчва духовност и сила. Този човек се чувства СВОБОДЕН!
Когато тази чакра е ДИСБАЛАНСИРАНА и БЛОКИРАНА, човек се бои от смъртта, той чувства печал, съмнява се и отрича духовното и съществуването на Бог. Такива хора са объркани, понякога фанатични, скептични, апатични. Те са в дисхармония, а във физически план имат проблеми с главата и мозъка: главоболие, повишено вътречерепно налягане, нарушено мозъчно кръвообръщение, мозъчни тумори, инсулт; страдат от психични заболявания като депресия, психоза, лудост, затвореност.
Наличието на тези физически проблеми е показател да се включите в този специален час!

!!!! NB В този специален час ще акцентираме на йога- асани и енергийни практики, дихателни техники и медитация за отваряне на САХАСРАРА. Часът е подходящ и за напълно начинаещи в йога, медитация и енергийните практики.

Практиката ще завърши с томбола. Печелившият билет ще получи красиво колие от Аметист- един от кристалите, отварящи и балансиращи 7-ма чакра.

Сподели