Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 31/10/2015
11:30 am - 1:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Рисуването с къна е древна форма на изкуство и медитация, която с ритуалният си или естетически смисъл присъства и до днес в ежедневието на жените от Изтока.

В нощта преди сватбата или друго важно събитие в живота, за късмет, с лечебна цел или просто за красота, жените се събират, за да украсят кожата си с изящни плетеници и флорални мотиви. Наричани „благословии върху кожата“ вълшебните символи визуализират желанията за здраве, любов и радост.

По време на семинара ще разгледаме популярни комбинации и ще разгадаем тяхното значение. Ще рисуваме и всеки участник ще има възможността да развихри фантазията си и създаде свой уникални дизайни.

Сместа, която ще използваме е приготвена от натурална индийска къна, захар и лимон. Оцветява се временно горния слой на кожата.

Цена: 15 лв

Водещ: Катя Тошева

Преди години нещо обърна погледа ми на изток. Открих един различен свят и започнах да вкусвам от него – не само кухнята, но и музиката, танците, вярванията… И всяко нещо допълваше предишното и откриваше нови хоризонти! Бях очарована от начина, по който чувствата преливат едно в друго, досущ като безкрайните цветове, с които изобилства изтока! Така от заниманията ми с индийски танци и желанието да почувствам по-пълноценно преживяването започнах да рисувам дланите и стъпалата си с къна. С времето интересът ми към рисуването с къна се задълбочи, започнах да изпробвам нови възможности и да откривам все повече смисъл в тази древна традиция, която не случайно е жива и до днес.

Удоволствие за сетивата – уханието на къна, приятнато докосване по кожата, красотата на рисунката – всичко това може да бъде едновременно предизвикващо емоции, но и балансиращо. Обичам да го споделям. Елате и го усетете!

Сподели