Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 01/07/2016 - 03/07/2016
9:00 am - 6:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Великолепие – Интуиция и Вътрешно Дете
„От тъмнината идва светлината.“ Работата на великолепието е изкуството на създаване на светлина отвътре. Светлината се ражда, когато насочите погледа си навътре, чрез този процес въображението се раздвижва и започва да играе. В много традиции създаването на светлина вътре в себе си е митологизирано като „детето на светлината“ – Хор в египетската митология, Исак или Мойсей в Библията, младенецът Иисус в Новия завет. Чрез този процес е изобразено вътрешно обучение, което е много различно от полученото отвън. ( In-tuition) Това „дете на светлината“ представлява нашата интуиция – безпогрешният глас на душата. Вслушвайки се в интуицията си получаваме откровение за себе си, което ни разкрива една изцяло нова истина, различна от тази, на която са ни учили в училище, родителите и обкръжението. Това, което са ни дали като знания отвън, много често не съответства с вътрешната ни истина, защото тя е индивидуална. Тя чака да бъде намерена от всеки един от вас.
Неизбежно, във всички нас страда дете, което е загубило съвършеното щастие и невинност. Мисията ни е да се съберем с това дете, което постоянно ни напомня по един или друг начин колко прекрасен би бил животът ни, ако го приемем. Но за да слеем пътя си в едно и да преживеем блаженството на съвъшената цялост, първо трябва да излекуваме това страдащо дете. То ще трябва да се изправи срещу зверовете на собствените си инстинкти, бурите на емоциите си, бащата и майката на системите си от вярвания, за да достигне центъра на своето светилище, светлината на вътрешното дете.
Това е работа, която Катрин предлага да направим в първата от двете работни срещи на интуицията. Това е работа на изясняване, пречистване и смелост. Но не се бойте, вашето въображение ще ви бъде водач и ще ви покаже пътя.
Пригответе се да се пробудите и да си сънувате своето завръщане към истинската радост, която се намира във всеки един от нас! Пригответе се за пътуване към искрената невинност, за да изградите връзката със себе си отново!

Цена: 550 лева

За запазване на място е необходимо да бъде заплатен депозит от 150лв, който не може да бъде възстановен при не явяване, но може да бъде ползван от приятел.

За записване: 0894 488 809, info@yogamandala.net

За втора поредна година Катрин Шейнберг, основателка на Училището на образите, ще води семинар в България. Това е огромна чест за всички нас, защото Катрин работи по целия свят и всяко лято посещава само няколко европейски държави, вече и България е една от тях. Работата с образи е сравнително нова и непозната за пробуждащите се хора у нас, но е изключително мощен инструмент по пътя към просветление. Ние вече се намираме на достатъчно високо ниво на съзнание, за да можем да усвоим тези древни знания. Училището на Образите ни учи как се борави с дясното мозъчно полукълбо, източникът на креативност, творческа сила, или иначе казано – женска енергия. Женската енергия е изключително силна, но и най – трудна за управление. Ако някога сте се притеснявали за бъдещето, имали сте повтарящи се модели в живота или неконтролируеми емоции, този семинар ще ви даде една нова гледна точка за справяне с тях. Емоциите са най- краткият път към сърцето за тези, които се научат да сънуват осъзнато. Има няколко общности в историята на човечеството, които са използвали образи и всички други са се учили от тях. Това са били древните Египтяни, Есеите по времето на Исус, клетските Друиди в Британия и последните може би, които ежедневно следват пътя на Образите са австралийските Аборигени. Вярвам, обаче, че всичко е започнало от нашата прекрасна държава. Рисунките в пещера Магурата са датирани на над 44 000 години. Ние сме пазители на древните знания! Тези знания, тази работа с образи и сънища, е заложена в ДНК-то ни. От нас зависи да проявим кураж и да ги отключим!

 

Семинарът „Великолепие – Интуиця и Вътрешно Дете. “ ще се проведе от д-р Катрин Шейнберг в център Мандала, София от 1 до 3 юли.

 

Заповядайте на беседа за Училището на Образите на 2 април от 13 ч по време на Фестивала на Изобилието.

 


 

Училището на Образите е основано през 1982 г. от д-р Катрин Шейнберг и се намира в Ню Йорк, където  привлича хора от цял свят. Училището учи на езика на въображението за мигновен поглед и трансформация. Преподаването на Училището на Образите работи за катализиране на творческа изява на всички нива, във всички области на живота, независимо дали лично или професионално, обществено или глобално. Ако дадено лице избере учението, то може да послужи като основа за проучване на свещения път.

Мисията на училището е да ви научи да използвате въображението си за трансформиращи цели. Неговото убеждение е, че този първичен световен език има капацитета да обедини общностите, давайки власт на индивида. Това е и целта на Училището, да направи тази възможност достъпна за всички хора. Сънуване, визуализация и откровение, ключовете на забравената сила на въображението, са динамични техники, които носят по-голяма яснота, изцеление и обновление.

Училището на Образите черпи своите методи от ранните еврейски и средиземноморски учения( есеите). Линията може да се проследи до Исак “Слепия” – един от учителите на Исус. Последна наследница по кръвна линия на Исак е почитаната мадам Колет Аболкер-Мускат, която успява да нагоди древните методи на кабалистите към нуждите на един съвременен свят. Основателката на Училището на Образите д-р Катрин Шейнберг се е учила от тази призната учителка в продължение на 10 години в Йрусалим, а след това и е работила 20 години с нея. Д-р Шейнберг е призната от мадам Колет като духовна и собствена дъщеря.

В традицията на ученията на Кабала на светлината, работата на Училището е преживяване. Няма директно проучване или анализ на текст. За разлика от други кабалистични начини, тази работа е чиста Кабала, което означава „получател“. Това е преживяване, човек „получава“ чрез вътрешно вглеждане, чрез проучване на полето на образите с помощта на универсално разбран език.

Може да не го осъзнаваме, но във всеки един момент ние сънуваме. Сънувате докато четете тези редове. Сънувате докато чакате автобуса или когато говорите с приятел в някое кафене. Сънувате докато работите или готвите, или когато просто седите и не правите нищо. Сънуването произлиза от дясната половина на мозъка, която подобно на останалата част от мозъка, никога не спира да излъчва импулси. Това е естествено следствие на факта, че сте живи. Подобно на дишането, това продължава ден и нощ. Нашите нощни сънища са само една от формите на сънуване, която лесно разпознаваме. Сънищата, които се появяват докато спим, са приемлива за социума част на нашето подсъзнание. Ако обръщаме внимание на сънищата си, те ще ни помогнат да осъзнаем сънуването, което тече през цялото време.

Сънуването е автономен процес. Когато някой поиска да го задейства в себе си, той трябва да хване звяра за опашката или „Левиатан” от еврейското учение, който се крие на дъното на океана (в случая океанът представлява подсъзнанието) и „… който оставя диря от светлина след себе си” (Йов 42:24). Звярът е обширното поле на знание в нас, което лежи отвъд нашите съзнателни мисли. Можем ли да се научим да се свързваме към това поле от знание?

Живеем в свят, чиято реалност възприемаме посредством модели и форми и ако те изчезнат, той също ще изчезне. Ние изживяваме нашите радости и болки чрез моделите и формите и с тях имаме взаимоотношения на любов или омраза. Без усещането за собствени граници (левия мозък) бихме се чувствали напълно голи и уязвими. Едновременно с това копнеем (десния мозък) да избягаме от техния затвор.

Сподели