Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 26/08/2015
7:00 pm - 9:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Практиката ще включва Кундалини йога крия, посветена на висшите енергийни центрове (Вишудхи, Аджна и Сахасрара), изпълнявана под музикалния съпровод на Лукас Маскиано. Ще изпълним специална практика, наречена в Кундалини йога „небесна комуникация“, съчетаваща изпълнение на мантри и медитативни движения. Тази фина и ефективна техника ще ни помогне да хармонизираме тялото, ума, дишането и жизнената енергия и да събудим вътрешната светлина, разгръщайки съзнанието.

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977 г. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001-ва емигрира в Барселона, където живее до днес. Зад гърба си има 8 авторски диска, последният от които “От Париж до Трансилвания” е новаторски проект, излязъл през април, като отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Лукас Маскиано има зад гърба си хиляди концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Музикалните му търсения определено са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на една неподражаема свежест и позитивизъм. В България вече има поредица от турнета в градовете София, Пловдив, Бургас, Поморие и Созопол. Бил е специален гост на фестивалите „Музите”, „Созополис” /Созопол/ и в „Салона на изкуствата 2014” гр. Поморие Лукас Маскиано е убеден, че музиката е най-добрият мост между хората и независимо от езиковата бариера, философията и красотата на изпълненията се чувстват и разчитат от сърцето.

Една от насоките, в които Лукас работи с особено голяма вдъхновение е комбинацията на йога и музика. Близо от година той реализира този проект в Барселона заедно със сестра си – София Маскиано, която е учител по йога. Той композира свои авторски мантри, но също така е почитател на музиката на Дева Премал и Ниранджан Каур и изпълнява техните мантри с голямо удоволствие.

Людмила Класанова е Кундалини йога инструктор в Център за цялостна трансформация Мандала. Започва заниманията си по йога през 1996 г. в системата на Сатянанда йога. От 2006 г. преподава Кундалини йога, след като завършва курс за инструктори във френската федерация „Тантра – Кундалини йога“. Системата, която се преподава във федерацията, се основава на учението на индийския учител Йоги Бхаджан, който предава традицията на Кундалини йога в западния свят.

Людмила е доктор по индийска и тибетска литература и култура и хоноруван преподавател в Център по източни езици и култури към Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

Цена: 20 лв

С предварително записване на 0894488809; info@yogamandala.net

Сподели