Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 28/05/2018
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


„Институт за изследване на Тишината“ и Мандала – център за цялостна трансформация ви канят на едно музикално пътуване ОТВЪД ДУМИТЕ, което завършва с откриването на личната ви Тишина!

„Live Trance Circle” e музикално-медитативна практика, която за 15-годишното си съществуване се е превърнала в жива градска легенда. В същността си предствлява платформа за невербално общуване посредством музика и звуци с помощта на богата колекция музикални инструменти от цял свят. Това е едновременно древен и футуристичен ритуал, даващ възможност на ВСЕКИ човек (няма никакви изисквания за предварителни музикални умения) да играе и твори в сферата на музиката. Практиката служи също за свързване с вътрешната ни същност, с другите окол нас, както и помага за развитие на сетивността и креативността ни.

Целта на „Live Trance Circle” не е да създаде завършен музикален продукт, а да развие умението на участниците да общуват в пространството отвъд думите и отвъд конкретната си социо-културна идентичност и обществени роли. Като една от първите практики на „Института за изследване на Тишината” live trance музиката култивира вътрешната ни Тишина, която неусетно ни лекува, помага ни да се настроим към по-фините нива и отваря простарнство да се чуем истински.

– Live Trance Circle е интерактивен творчески процес, който не разделя участниците на “изпълнители” и “публика” – тук всеки е и двете;
– Участниците са поканени да използват всички музикални инструменти и гласа си като имат свободата да експериментират и да откриват сами как различните тонове влизат в хармония;
– Единственото задължително правило е ДА НЕ СЕ ГОВОРИ С ДУМИ по време на сесията;
– Сесията започва и завършва с няколко минути ТИШИНА, която според създателите на Live Trance Circle е също толкова важна, дори по-важна от самата музика.
– Тези, които достигнат до финалната тишина, с която сесията завършва, стават „ТИШИНАВТИ“ – изследователи на Тишината.

Освен да се свири и пее по време на Live Trance сесията е подходящо да се танцува, прави йога или контакт-импровизация, да се медитира и дори да се спи! Практиката е особено подходяща за разноезична публика, тъй като е отвъд вербалното общуване.

Създателите на практиката „Live Trance Circle” от „Института за изследване на Тишината” имат дългогодишен опит във фасилитирането на музикалната импровизация, през която са преминали над 2 500 души. Въпреки това лайф транс музиката е експеримент, резултатите от който са напълно непредвидими и неочаквани!

И все пак общото между отделните сесии е, че имат освобождаващо, релаксиращо и свързващо въздействие за участниците в процеса. Доказано е, че ако live trance се практикува редовно води до преодоляване на творчески блокажи и прегради пред изявата на гласа и музикалните заложби.

И така, очакваме ви на 28 май (понеделник) от 18:30 до 20:30 ч. в зала ИН на МАНДАЛА – център за цялостна трансформация.

Носете личната си Тишина!
Вход: 15 лв.
Карти Мултиспорт ВАЖАТ

Водещ: Михаил Димов

Михаил Димов е основател на „Института за изследване на Тишината” – иновативна концепция, представяща набор от практики за творческо общуване и себеизследване отвъд думите. Визионер, новатор в сферата на съвременното изкуство и театъра с над 20 годишен опит в създаването на музикални и арт събития, музикант, диджей, радиоводещ. Той е артистичен директор на „Театър на сетивата София”, както и изпълнител и продуцент в иновативните музикални проекти:  BALKAN SCIENTISTS Soundsystem, SHAMANI TRIO, ZionLionz Party Machine, Sofia DUBJAZZ Pioneeers.

Сподели