Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 29/02/2016 - 02/03/2016
6:30 pm - 8:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Liquid Asana ~ YOGA CHILL LOUNGE

понеделник 29 февруари, 19:00 – 21:00

Медитацията предлага едно съзнателно закотвяне и ни учи на изкуството на присъствието. Тя освобождава творческия ни капацитет в неговия източник. Почивката и обновлението са ключови елементи, за да останем в добра творческа форма. Проучвания сочат, че редовната медитативна практика води до завишени нива на креативност и стимулира генерирането на нови идеи.

Творчеството е същността ти, то е един от най-големите дарове, който ти е даден. В основата си креативността е това, което ни поддържа живи. Отвъд владеенето на четката, креативността ни позволява да изграждаме мостове, както над реките, така и между различните култури. Тя свързва медицината и технологията, помага ни да изградим успешни бизнеси, да възпитаваме децата си, да създаваме дълготрайни лични връзки и да увеличаваме мира в един свят, разкъсван от войни.

Влез в света на Yoga Chill Lounge – това е една цялостна медитативна практика, съпроводена от ароматерапия и екстатични звуци, свирени на живо. В този час ще успокоиш тялото си и ще се освободиш от негативните влияния на градската стресираща среда. Ще се потопиш дълбоко в изкуството на тишината, ще преоткриеш личния си резервоар на дъха и способността си да релаксираш. През ресторативни пози, дихателни техники и използването на болстъри, одеяла и блокчета, ще подкрепиш тялото си в процеса на отпускане и ще позволиш на креативните енергии да се възстановят. Резултатът? Едно екстатично състояние на релаксация и въплътена креативност.

 

Танц с Непознатото

вторник 1 март, 18:30 – 20:30

Танцът с непознатото е една красива метафора на живота. По пътя си на творци на живота срещаме страха от провал и осъждане, който в йога практиката ни често се проявява като страх от стойка на ръце. Страхът е креативна енергия, която е оформила самскара (мисловен модел). Практиките с обърнати пози ни помагат да разкрием и трансформираме тези модели на страх в тялото и психиката си. Качествата, които развиваме по време на такива практики са жизнено важни, за да осъществим креативните си намерения до край. Когато обърнем света си наобратно, откриваме нови начини да движим потока на креативната си енергия, с по-голяма лекота сърфираме на вълните на промяната и непознатото. Този процес на опознаване и разширение отвъд зоната на комфорт е „танцът с непознатото“, който всеки от нас трябва да усъвършенства в живота си.

Теми:

 • Алхимия на инверсията: трансформиране на страха в доверие и кураж
 • Култивиране на увереност в креаитивното ни изразяване
 • Придвижване отвъд зоната ни на комфорт

Liquid Asana практика:

 • Флоу с обърнати пози
 • Флоу за стойка на ръце

 

„Трябва кураж, за да пораснеш и да станеш този, който си.“

 • Е.Е. Къмингс, поет

 

 

FIRE IN THE BELLY, HONEY IN THE HEART

сряда, 2 март, 18:30 – 20:30

 

Когато токсините се изгарят, те могат да се трансформират в гориво за тялото, творческо вдъхновение и изкуство. В този час ще работим върху ядрото си (коремните мускули), ще раздвижим гръбнака си с усуквания и ще отворим сърцето си с огъвания назад. Тази практика ще пречисти вътрешните ти органи, така че дълбоко внедрените токсини ще бъдат придвижени към отделителните системи в тялото ти. Ще активираш Манипура чакра, която е свързана с креативния огън и личната сила. Ще отвориш сърдечния център (Анахата чакра), който е свързна с безрезервното състрадание и висшата доброта. Когато тези два центъра са балансирани, в тялото се случва мощен алхимичен процес, който ни позволява да се изчистим от токсините на физическо, емоционално, ментално и творческо ниво. Заздравяването на Манипура (fire in the belly) ни помага да култивираме смелостта, която ни е нужна, за да надмогнем страховете си и да живеем креативната си дарма. Освобождаването на Анахата (honey in the heart) ни позволява да вървим по пътя си с любов и безрезервно състрадание, известни в Будизма като „Бодичита“. Приготви се да се поизпотиш, да презаредиш и да разцъфтиш.

Теми:

 • Заздравяване на корема
 • Трансформиране на токсините в лек
 • Запалване на вътрешния огън (Манипура чакра)
 • Разтваряне на сърдечния център (Анахата чакра)

Liquid Asana Практика:

 • Детоксикиращ флоу
 • Огъвания назад и пози за отваряне на сърцето

 

Артист, йога преподавате, полиглот, Буда мацка – Мишелин Бери с лекота интегрира изкуство и култура в нейния синтез от Виняса йога, Будистка медитация/психология и кративни практики. Известна е със способността си да катализира личната трансформация и да освобождава творческия потенциал на учениците си. Разработва и преподава Liquid Asana™ часове, които съчетават йога и креативност, води обучения за йога преподаватели и ритрийти по цял свят.

 

Цена: 30 лв/практика; 56лв/2 практики; 78 лв/3 практики

 

Сподели