Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 24/02/2019
2:00 pm - 4:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Всичко, което ни заобикаля е комбинация от материя и енергия, а на суб-атомно ниво от частици и вълни. Всичко около нас и в нас вибрира с различни честоти и при промяна на тези честоти и материята се променя. Това разбиране формира основата на различни форми на алтернативната медицина и съвременната и древната.

Когато нещо вибрира създава вълни във въздуха около себе си, които са известни като звукови вълни. Честотата е броят пъти, които вълната се повтаря в една секунда. Колкото по-висока е честотата на вълната, толкова по-високи са звуците. Вълните достигат до външното ухо и до тъпанчето, което започва да вибрира в отговор. От там вибрацията отива във вътрешното ухо, после се създават нервни импулси, които мозъкът възприема като звук.

Мозъкът има тенденцията да трепти в специфични нива на честота и амплитуда. Те могат да бъдат класифицирани, като:

–          Гама – 40 +  херца – прозрение, състояние на повишено внимание и осъзнатост, състрадание. Наблюдава се при монаси и гурута

–          Бета – 14 – 40 херца – будност, скачащи мисли

–          Алфа – 7.5 – 14 херца – релаксация, интуиция, будност

–          Тета – 4 – 7.5 херца – сънуване / мечтаене, релаксация

–          Делта – 0.5 до 4 херца – медитация, регенерация, дълбок сън

Звук с определените характеристики горе, може да се използва, за да се индуцира сън, медитация, релаксация, за да се повиши осъзнатостта, интуицията.

От началото на човешката история, ние използваме звуци, за да изразим емоции или за да предизвикваме състояние на повишено внимание в слушателя. В последните десетки години учените изучават активно как точно звукът и вибрацията повлияват така дълбоко нашите физически и енергийни тела и умовете ни.

Даже гласът ни съдържа специфични честоти, които дават информация за състоянието на нашето здраве. Нашата способност да слушаме също повлиява гласът ни. Когато способността ни да слушаме е компрометирана, нашата способност да използваме гласът си е нарушена.

Целта на звукът, които ще бъде използван е да създаде спокойствие и мир в съзнанието Ви, да успокои вътрешния диалог, за да бъдете просто този, което сте – себе си.

*****

Пранаяма, известна още, като „работа с дишането“ е мощно средство, подпомагащо медитацията и е средство за балансиране. „ Прана“ означава „жизнена сила“, а „аяма“ – „регулиране на експанзия“.

Дихателните практики помагат за повишаване на нашата жизненост и ни свързват с по-висши степени на съзнание. Пранаяма ни помага да си сътрудничим тясно с „царството на енергиите“, способства за свободното протичане на енергията в тялото ни, увеличава релаксацията, намалява стреса и тревожността, регулира кръвното налягане и повишава енергията ни. Дихателните практики масажират вътрешните органи и помагат да преработване на емоциите, складирани в диафрагмата.

Практики:

60 минутна медитация с биневрални гама-тонове с терапевтични ефекти:

o   Подобрява интеграцията на информация в мозъка и концентрацията

o Повишава осъзнатостта, разбирането и състраданието

o   Подобрява връзката с вътрешното ни разбиране / усещане за щастие

 

Гама- медитацията е неподходяща за хора с епилепсия, фотосензитивност, пейсмейкър, а при бременност може да се прави само след консултация с гинеколог. 

20 минутна звукова медитация с непалски купи за баланс на 7-те чакри

Дихателни практики:

o   Коремно дишане

o   Дълбоко коремно дишане

o   Обърнато дишане

o   Нади Шодана

o   Шестте лечебни звука

Цена: 20 лв

Водещ: Мария Мягкова /лекар, сертифициран в САЩ и Канада учител / терапевт по Усуи, Каруна Ки Рейки и Рейки с кристали и звукотерапия; сертифициран в Обединеното Кралство, ТЕС практик и практик, работещ със зависимости; практик по дихателни техники, сертифициран от Руски обучител и професионален масажист/

Сподели