Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 02/07/2018
8:10 pm - 9:10 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала


Със старта на новата група за начинаещи от 2 юли в център „Мандала“ ще имате възможността да се потопите в танцовото приключение наречено кизомба.

Движенията са чувствени и меки, партньорите се движат като едно цяло, мъжът „рисува“ уверено със стъпки, вслушвайки се в музиката, а дамата „чете“ мислите му и го следва с доверие и грация. Това е кизомба – танцът на прегръдката, който възниква в Ангола през 80-те години на 20 век, а след 2010 г. бързо се разпространява в Европа и целия свят.

Заниманията са всеки понеделник и петък от 20.10 ч. с инструктори Stefan Kostadinov* и Lilyana Kostova**

Уроците ще се провеждат по иновативен метод – в тях ще взимат участие ученици от групата със средно ниво на Стефан и Лили, стартирала на 2 юни 2017 г. в център „Мандала“, които ще подпомагат усвояването на основните стъпки, принципи и движения от начинаещите танцьори.

Цени:
– 10 лв. единично посещение
– 64 лв. карта за 8 посещения в рамките на един месец
Център „Мандала“ работи с карти MultiSport.

Адрес: бул. Мария Луиза 58 ет. 5 (до етажа се стига само с асансьора) тел. 0894488809

По време на уроците:

Чрез специфични упражнения и на принципа на надграждащите се умения, ще се усвояват основните стъпки, принципи на водена при кавалерите и на следване при дамите, както и първата фаза на музикалността в танца – ритмичността. Особено внимание ще бъде обърнато на създаването на усещане за единност – както в двойката, така и с музиката. За целта, практикуващите ще получат и основни знания за стиловете кизомба музика, които предразполагат към различна динамика и структура на танца.

Какво още е необходимо да знаете преди да се впуснете в приключението Кизомба:

– социалният характер на кизомба предразполага към танцуване не само с един партньор и по време на часовете сменянето на партньорите е желателно с цел усвояване на специфичните умения за водене и следване в кизомба

– тъй като часовете се провеждат в йога център, ще танцуваме по чорапи или с чисти, използвани само в зала, обувки без грайфер или ток, за да запазим целостта на паркета в залите. Танцуването боси ще ни даде възможност не само да овладеем правилното стъпване в кизомба, но и ще ни приближи до африканския произход и култура на танца

– не е задължително да сте по двойки, но от опит знаем, че кавалерите са по-малко, така че, дами, споделете с ваши приятели и познати – всеки кавалер е добре дошъл!

– кизомба прегръдката изисква по време на уроците да бъдем облечени в удобни и чисти дрехи, както и да поддържаме високи нивата на личната си хигиена

________________________________________________________

*Стефан Костадинов е бивш национален състезател по кик бокс и треньор с повече от 15 години практика. Богатият му опит в тези области допринесе за изключително бързото му развитие като танцьор, а вече и като преподавател. Доразвивайки усвоените основни умения, изгражда собствен танцьов почерк и иновативна методология на преподаване на кизомба.

**Лиляна Костова е танцьор с богат опит в сферата на социалните латино танци, но след като открива кизомба, тя се посвещава изцяло на развитието си в този стил. Посетила е редица кизомба фестивали и събития у нас и Европа, по време на които се учи и черпи вдъхновение от най-изтъкнатите кизомба артисти в света. Лиляна Костова е съосновател и съорганизатор на първия международен 100% кизомба фестивал в България „КизомбаХолика“. Три години е била инструктор от КизомбаХоликс БГ. Част е от инициативата „Орбита Кизомба“ (ОК) за обединение и разрастване на кизомба обществото в България.

+359 884 13 14 63 (Стефан)
+359 898 45 62 46 (Лили)

Сподели