Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 19/01/2019
11:00 am - 1:30 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


Практически семинар 

Един от големите фактори за появата на умора, болести и преждевременно стареене е стресът. Днешният начин на живот е така устроен, че ние сме в постоянно състояние на стрес. Стресът означава просто, че нашата симпатикова нервна система е постоянно активирана. Когато тази система е активна, тялото отговаря с модела “бий се или бягай”. На физиологично ниво в тялото ни започват да се отделят хормони на стреса – адреналин, норадреналин, кортизол и др., мускулите се напрягат, дишането се учестява, а имунната система се изключва, за да се преразпределят ресурсите на организма така, че той да се справи със “заплахата”. Тази “заплаха” често не е истинска, а инстинктивен отговор на житейските ситуации. Например стрес се предизвиква когато бързаме за някъде, когато имаме краен срок и работим под напрежение, когато минаваме през житейски промени, при раздели, смяна на работа, дом, при внезапни промени, при емоционални сътресения и т.н. 

Миофасциалната ин йога е специфична йога, която въздейства на най-обхватната инфомациронна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за всички преживявания, които не сме могли да завършим, интегрираме и пуснем. 

По време на този практически семинар ще научите повече за тази невероятна тъкан в тялото ви – фасцията и нейното значение за здравето и младостта. Ще научите за поясите на напрежение и начините за тяхното освобождаване. 

Ще използваме помощни средства като болстери, тенис топки, възглавници, блокчета и ръцете си, за да освободим напрежението, което е дълбоко складирано в тъканите ни. Ще работим с поясите на напрежение, които опсават тялото ни на нивото на чакрите от тазовото дъно до главата. Ще освобождаваме напрежение с помощта на топките, което дори не осъзнаваме, че е втъкано във фасцията ни чрез пасивно задържане и свободно движение между позите. Ще работим със специфични точки по меридианите в тялото ни и ще можете да отнесете тази практика у дома като регулярен начин за српавяне със стреса и болката.

Миофасциалната ин йога е практика разрботена от Бета Лисбоа и Сай Калдер. 

Цена: 20 лв. 

Важат карти Мандала/Амара с доплащане 10 лв. 

Карти Мултиспорт и Содексо НЕ важат

Само с предварително записване – 0894488809 

Водеща – Деви
Деви е сертифициран инструктор по миофасциална йога
Сподели