Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 24/05/2017 - 27/05/2017
All Day

Location
хотел Еуфориа

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.

Запазването на място онлайн е спряно. Моля обадете са на 0894 488 809 и проверете за свободни места.


За кого е това събитие?

„Прераждане в яснота с танц Мандала“ е ритрийт за жени, готови с яснота да поемат по пътя си, преоткривайки собствената си красота и сила. Това е пътят на разкриването на същността ни, такава каквато е, без рамки, без нужда от маски. Ще си отговорим на въпросите: Коя съм аз? За какво съм тук? На къде вървя и с кого искам да вървя по моя път? Ако сутрин се будите и с нежелание всеки ден отивате на място, което наричате „работа“, не се чувствате оценени, ако живеете в пространство, което отдавна вече не ви създава вътрешен мир и уют, ако имате връзки, но те не ви удовлетворяват или ако все нещо липсва, то това събитие ще ви помогне. Чувствате ли вътрешен повик да се преродите като:

 • Свободно и изцелено от предишни рани същество
 • Цъфтяща жена, привличаща реализирани мъже
 • Проводник на силата и любовта на своя род
 • Жена, намерила своето място в живота
 • Любяща майка
 • Творяща Богиня

Ако отговорът е „да“, тo значи е време този път да стигнете по-дълбоко. Да се свържете със самите корени, с реалния източник и да се превърнете във вдъхновение и светлина в своя собствен живот.

Какво ще получите от това преживяване?

 • Ще ви помогнем да се заявите, не само пред женския кръг, а по отношение на личния ви път
 • Ще се отърсите от маските, от мъката, страха и срама, „пришити“ към вас във времето. Внимание – често срамът и страховете са замаскирани и не са осъзнати.
 • Ще върнете товарите на възпитанието на родителите чрез енергийна дълбока практика
 • Ще разберете ясно кои врати е време да затворите
 • Ще се слеете със собствения източник на енергия , творчество и наслада
 • В последствие изобилието ще идва именно чрез творчеството ви, а не чрез мъчителна и досадна работа
 • Ще почувствате мощта си като проводник на свещената женска енергия чрез вълшебния танц Мандала
 • Ще се научите да произнасяте намерения, които работят за вас с лекота
 • Ще се потопите в потока на живота и ще осъзнаете, че конкуренция не съществува
 • Ще чуете песента на сърцето си

Основни практики:

Tанц Мандала, ритуални медитации, практика „Пробуждане на източника“, телесна терапия „Медуза“, връщане на товарите от възпитанието на майката и бащата, уточняване в детайли на най-работещите намерения за всяка една дама, участваща в ритрийта      

ПРОГРАМА

Мандала означава „кръг“ и „същина“ от санскрит и е храмов женски танц с древни корени. Този танц е може би най-женската и красива практика, създадена от жени за жени, за да сбъдват желанията си с лекота. Мандала действа и на физическо ниво – подобрява здравословното състояние, хармонизира теглото, подпомага жлезите с вътрешна секреция, отлично се отразява на женската полова система. Практиката лекува и тялото и душата едновременно. Не е необходима предварителна физическа подготовка – движенията може всяка жена. Танцът започва с лека разгрявка, след това се прави медитация, изказване на намерение, свързване с енергията на Земята а Космоса плюс маточно дишане и следва самия танц. Практиката завършва с медитация и затваряне на енергийните центрове. В женското ни тяло се натрупва напрежение, болка свързани с лоши преживявания, обиди. Танцът работи с тях, освобождава ги и жената става по-привлекателна, желана и се чувства щастлива.

Тя е част от системата на танц Мандала. Нейната роля е да изчисти женския център –матката. Именно  в тези места през годините трупаме обидите, болката, униженията, дори детски травми, свързани с нашата женственост и сексуалност. Практиката е свързана с дишане, движения на таза, отпускане, работа с гласа и медитация. Тя е интензивна и работи предимно с първи и втори енергийни центрове. Провежда се на 3 цикли, а всеки цикъл е съставен от 4 етапа. Благодарение на енергията, която акумулираме, може да излеем подтиснат:

 • гняв
 • мъка
 • радост
 • подтиснато удоволствие

След практиката ще имате много по-голямо желание за истинска интимност, ще се чувствате по- леки, по-ведри, по-спокойни.

Това е техника, която ни свързва с тялото и ни връща към посланията, които сме получили относно нашия пол и сексуалност. Те са останали в тялото ни, макар да не ги съзнаваме. Ние получаваме телесен шок, ако е имало някакво отхвърляне или срам от страна на родителя. „Медуза“ помага това да излезе на повърхността и да бъде изхвърлено от тялото. Техниката е освобождаваща.

Класът по Виняса е съвкупност от плавни и приятни преходи, съпроводени от живителната енергия на осъзнатото дишане. Всеки път той носи изненади и разнообразие чрез акцент върху определени асани, които освобождават тялото и съзнанието от блокажите на ежедневието и позволяват естественото преминаване на енергия през нас. Акцентът пада на точно структурирана група от асани, които влияят на определени мускулни групи – съчетание от пози и контрапози, които се грижат тялото да придобие сила и еластичност едновременно по един безопасен и приятен начин. Допълнение към практиката е секция, специално за дихателни практики – алтернативно дишане, която енергизира всяка клетка в организма и пречиства белите дробове от вредни налепи. Оставя усещане за свежест в тялото и желание за действие. Класът цели да създаде един цялостен баланс между сила, гъвкавост и издръжливост със своето богатство на асани и последователни преходи, които освен всичко друго държат ума в настоящия момент, където му е мястото. Виняса е стил на постоянна импровизация чрез йога, подходящ за всички хора, които обичат многоообразието и изненадите, поднасяни от всеки миг в живота. Практиката завършва с отпускаща релаксация, която пренася ума през ефектите от Виняса флоу, изпълва съзнанието с позитивни, хармонични усещания и с желание и стимул за създаване на един прекрасен ден. Заниманията в зала ще са придружени от чудодейни аромати на етерични масла, които ще улесняват процесите.

Петя е жена, живееща в творческия поток на живота и споделяща знания и практика с всички, които имат желание да ги чуят и опитат. Тя е ученичка на Натали Вита, която (пък) е получила знанията си за танца Мандала от създателката му – Мая Курицина или както е по-популярна Мая Мандала. Сертифициран преподавател по Мандала и „Пробуждане на източника“, инициирана в Рейки първо и второ ниво от мастер Малгожата Борковска от Полша. Завършила курс за терапевти по „Първична терапия“ и освобождаване на травми от детството при психотерапевта Елица Великова – Пиюша. Петя е дипломиран филолог, а силната си връзка със словото дължи на преподавателите си от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. „Всеки има уникална дарба. Моята е да помагам на жените да се върнат към себе си, да си спомнят за какво са дошли тук в тези прекрасни женски тела. Да празнуват живота като се съединят с изначалната си мъдрост, сакрално знание, радостта, сексуалността и с потока на Вселената.“, споделя Петя. Петя ще отговаря на вашите въпроси на тел. 0885 645 794 или на petyakolentsova@gmail.com, ФБ: Petya Mandala Dance  

  Диа практикува хатха йога редовно от няколко години насам и тепърва тръгва във вълнуващото пътешествие на преподавател, с няколко месеца преподаване зад гърба си. Тя е изпълнена с възхита и любов към чудесата, които твори йога както за тялото така и за ума. Постигане на хармония със себе си и света и отворено съзнание чрез редовно практикуване са сред стимулите за неиния избор. Обича и приветства необятността на йога, която дарява безброй ползи за тялото и ума, като го освобождава от тревогите и хаотичността на съвременния свят. Харесва интензивоността и разнообразието на преходите, които предлага Виняса и импровизира в своите класове за максимална наслада и ефект върху тялото и съзнанието. Залага на акцентите, целящи да развият сила и еластичност в съответните мускулни групи поетапно и сигурно, чрез редовни, полезни практики.

СРЯДА – 24 май

14:00 – 15:00 – настаняване в хотела 15:00-16:00- отваряне на кръга на споделяне, запознаване с участниците и разясняване на системата на Мандала 16:00-16:30 – запали вътрешния огън за промяна с Диа – плавни преходи и Виняса йога разкършване на духовната и физическа енергия чрез последователни преминавания от асана в асана, подготовка за танца Мандала 16:30-17:00 – сакрални движения в танца Мандала (детайли, в удобни дрехи) 17:00-19:00 – посещение на СПА центъра 19:30-20:30 – вечеря 21:00-21:40 – ритуална медитация (в удобни дрехи)

Четвъртък – 25 май

8:00 – 8:50 –  Връщане на сиянието на женствеността с йога за женската полова система с Диа Преходът е предназначен да подобри стабилността и гъвкавостта около бедрата и таза, както и да укрепи околните мускули. Фокусът върху дадена област изгражда осъзнати усещания за тялото, тренира ума и подобрява концентрацията. Стабилността в малкия таз и огъвкавяването на бедрата са благоприятни за правилна стойка, освобождаване на натрупано напрежение и скованост в кръста и коленете. Подобрява работата на нервната и стимулира половата система. 9:00-10:00 – закуска 10:00-11:00 – споделяне в женския кръг на ниво ум, медитация за разпознаване на емоционалните товари и чувствата, от които е време да се освободим, произнасяне на намерение за освобождаване (в удобни дрехи) 11:00-12:00 – практика „Пробуждане на източника“ за съединяване с реалния източник на жизнена енергия и сила (в удобни дрехи) 12:00-12:30 – споделяне на чувства, мисли и емоции след практиката 12:30-13:30 – обяд 14:00 – 18:00 – време за посещение на СПА центъра и релакс (прочистването на тялото и кожата след динамичната практика е важно за по-лесното освобождаване на емоционалните токсини) 18:30- 19:30 – лека вечеря 19:30-22:00 – танц Мандала на новолуние – най-силният ден за произнасяне на намерения,танцуване и ритуали за сбъдване мечти

Петък – 26 май

9:00-10:00 – закуска

10:20 – 11:00 – Виняса преходи и дихателни практики с Диа йога за отваряне на сърцето и гръдния кош, нежни усуквания и разтягания на гръбначния стълб прешлен по прешлен

11:00-11:40 – сесия „Освобождаване от сянката на миналото“ – връщането на роли, маски и токсични чувства, възприето от родителите ни, които вече не ни служат (енергийна сесия, част от терапията „Лекуване на детски травми“ от Артър Джанов)

11:40-12:00 – почивка

12:00 – 13:00 – упражнение „Медуза“ – освобождаваща техника

13:00 – 14:00 – обяд

14:00 – 18:00 – време за СПА процедури, сауна, парна баня, басейн (при наличие на басейн ще демонстрирам практика за развиване на доверие по двойки в басейна)

19:00-20:00 – вечеря

20:00-20:30 – дихателни йога практики с Диа

Секция за дишането като мощен проводник на енергия през духа и тялото. Практикуване на алтернативно дишане, изпълване на капацитета на белите дробове, пробуждане на всяка клетка в организма и пречистване от токсините, които не могат да бъдат изхвърлени по друг начин.

20:30 – 22:30 – Танц – ритуал за прераждане в яснота и зареждане на амулет. Той ще ни помага да вървим с лекота, яснота и доверие, следвайки сърцето си (моля, носете си амулети, закупени или изработени преди ритрийта)

Събота – 27 май

9:00-10:00 – закуска 10:00-11:00 – последна среща на женския кръг за споделяне и въпроси 12:00 – отпътуване

Цена

320 лв
 • 3 нощувки, закуски и вечери
 • всички практики по време на ритрийта
 • при заплащане на сумата до 10 май получавате 10% отстъпка от цената

Къде

Сподели