Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 30/03/2019
3:30 pm - 6:00 pm

Location
Център за цялостна трансформация Мандала

Запазване на място

Моля попълнете името, телефона и имейла си, за да имаме връзка с вас при някаква промяна в събитието. Ако сте с карта Мултиспорт и в събитието изрично пише, че картата ви важи, моля посочете като коментар. Ако записвате и други хора, оставете в коментар двете им имена.След месец в щата на кралете (Раджастан) Симона се завръща с приказки за два свята – този на класическите индийски танци (одиси) и този на пустинята. Каня те на топла чаша чай тулси в уютната атмосфера на Мандала, за да се потопим заедно в мистерията Индия.

През последния месец имах привилегията да изучавам един от най-древните танцови стилове. Наричат го одиси и историята му е хилядолетна. Прекарвах дните си в 300-годишен храм, където е ситуирано училището на една от най-известните танцьорки в съвремието ни – Колина Шакти. В първата част на тази среща ще ти разкажа какво е одиси, какви са корените на стила, как се изучават изкуства в Индия и защо артистите са толкова ценени. Ще научиш за древните девадаси – едни от първите храмови танцьорки, за готипуа и за развитието на одиси през годините.

Във втората част на срещата ни ще ти разкажа за пъстротата на Раджастан. Този щат се намира в северозападната част на Индия и граничи с Пакистан през пустинята Тар. Наричат го кралския щат и е известен с множеството си махараджи, красивите си принцеси, крепостите и дворците, както и с циганските племена, които живеят в голяма бедност, но не спират да създават музика и изкуство от всякакъв тип. Ще научиш за Пушкар – свещения град на Раджастан, Удайпур – синият град, Джайсалмер – златният град и пустинята Тар.

Това пътуване остави траен отпечатък в личната ми практика и мироглед. Ще се радвам да споделя красотата на Индия с теб на чаша топъл чай. Намаскар

Кога: 30.03.2019, 15:30-18:00
Къде: yogamandala
Водещ: Симона
Цена: 15 лв (карти не важат)
За въпроси и записвания: 0894488809

Сподели